bloglovin

Nyårsafton

Hej på er allihopa! :) Lazda mådde bra idag, hon stretchade super mycket i gången. Hon är så söt när hon stretchar för hon sätter frambenen i kors och sträcker ut ryggen :) Nyss var jag ute med kaninerna i snön. Tussan tyckte att det var lite för kallt om tassarna så hon klämde sej fast i min arm <3 Men Maja tyckte att det var super kul haha. I kväll ska jag bara vara hemma med familjen. Vad ska ni göra i kväll?

© Foto: Google

Mina mål 2011

Mål 2011

 

* Att Lazda blir frisk

* Börja sätta igång henne "på riktigt"

* Börja träna så smått

* Starta en lokal dressyr/clearround till sommaren/hösten

* Hoppa någon clearround (lågt) till hösten

 

Det är mina mål som jag tror att jag kan uppnå med Lazda.

 

*Få bättre självförtroende

*Inte döma mej själv så hårt

* Inte vara sååå blyg

 

Det är mina mål med mej själv :)


2010 - året som gått

2010

Året som gått




Januari: Rider bara lite på grund av all snö.

 

Februari: Jag börjar träna efter vintern.

Göteborg Horse Show!!

 

Mars: Fortsatte träna.

 

April: Jag tävlade min första dressyr clearround: 66,07% i L:C

Jag tävlade min första lokala hopptävling L:D 3 felfria rundor

Lazda fick första skadan och vi fick gå med henne

Jag fyllde 14.

 

Maj: Lazda fick nya skador, vi åkte till osteopaten.

 

Juni: Jag skulle precis börja träna igen men hon fick nya skador på grund av att hon leker i hagen och på grund av att hon blev jagad i hagen.

 

Juli: Vi går med henne och börjar sätta igång henne lite men hon får  nya skador på grund av att hon leker i hagen.

 

Augusti: Vi går med henne och börjar sätta igång henne men hon får nya skador på grund av att hon leker i hagen.

 

September: Vi går med henne och börjar sätta i gång henne men hon får nya skador på grund av att hon leker i hagen.

 

Oktober: Vi går med henne och jag skrittar någon enstaka gång men hon får nya skador på grund av att hon leker i hagen.

 

November: Vi går med henne, ny skada på grund av att hon halkade till lite i snön

 

December: Vi har inte märkt någon ny skada.

Vi börjar träna henne från marken

Jag får börja rida så smått!

 

Mina mål för 2011 kommer i morgon :)


Åh nej!

Lazda är brunstig nu tror jag... Hon bli väldigt jobbig när hon är brunstig. Jaja, det går väl över snart. Men en sak som verkligen inte är kul är: Våran bil är trasig!!! När vi åkte hem från stallet så bara stängde den av sej och startade inte igen :( Men vi får nog låna farmors och farfars bil för dom använder inte den så mycket :) Dom är så snälla :) Men i alla fall så stannade ju bilen mitt på vägen och då stannade några som var super snälla och hjälpte till att putta den till en parkering. Och eftersom vi inte fick tag på någon släkting frågade vi Marita och Mats (dom som äger stallet) om dom kunde hjälpa till och dom kom och bogserade hem vår bil. Tack så super mycket för hjälpen!
Foto: Jag

I'm back

Hej på er, nu är jag tillbaka! Vill ni veta var jag var? Jag var hos min mormor och morfar och träffade massa släktingar. Jag träffade mina sysslingar från Frankrike och deras mamma och pappa. Deras mamma är min mammas kusin. Det var jätte längesen jag träffade dom, 9 år sen! Dom heter Mathilde och Emanuel. Och sen träffade jag mina kusiner och några andra. Det var lite kul att få användning för franskan lite :) När vi åkte dit såg vi två tjejer som var ute och red längs kanten av motorvägen vid Göteborg :O Det skulle jag aldrig våga även om hästarna är super snälla...
Min favorit vinterbild på Lazda
Foto: Jag

Kl 16.47

Hellooo! Tänkte blogga en gång till ;)
Jag träffade min kompis innan fast jag fortfarande
är lite ring rostig i halsen men men.. hon
fick sin julklapp av mig nu är det bara denna
människa som äger denna bloggen som ska få sin!
det är skit kallt ute.. -.-´
Vad ska ni göra på nyårs afton?
Jag ska vara hemma med Familjen och sen
sticka till Johanna sent på kvällen typ 11.
vi gjorde det efter tolv förra året hahaha inga
raketer då -_-´

Hej där!

NU är det Liza som bloggar lite idag eftersom
Elin inte kan blogga! I går satt vi och
tittade på Carribbean III så chattade jag
och Elin! Den slutade klockan halv ett på
natten men hon kunde inte chatta sen så
jag satt och tittade uta att chatta till halv.
Jag fryyyyser som en get på en höstack! ;o
Vill ni kika i i min blogg? jag vet inte om hon
har länkat men men...
http://grymalizaaa.blogg.se

Gästbloggare här i morgon!

Nu ska jag logga in på face book och chatta lite med Liza. Och så klart kolla på pirates of the caribbean. I morgon blir föresten Liza gästbloggare här, för jag kommer inte kunna blogga i morgon. Det tog 1 timme och 45 minuter att fixa mina naglar idag... Jaja, vad gör man inte för att bli lite fin? ;) Ha det bra alla!
Gammal bild på mej och Lazda

Happy day

Idag har jag ridit lalalalala. Haha nej jag skoja men ja, jag har ridit :D Det är så mysigt att pulsa runt i snön. I och för sej rider jag ju inte direkt några hårdträningspass men ändå. Lazda var bättre idag så det var ju skönt. Jag tror att hon har lite träningsvärk haha. Och oj oj vilken mage hon har fått... Hm hon kanske inte behöver ha riktigt så mycket mat nu... Eller så kan man ju skylla på att vinterpälsen är lång *host* hehe. Jaja hon blir väl förhoppningsvis lite smalare när vi har satt i gång henne. :) Nu ska jag fixa naglarna med min syster och sen i kväll ska jag kolla på Pirates of the caribbean (hm stavningen...) och snacka lite med Liza :) Ha det nice allihopa!
Foto: Frida

Tisdag

Hej på er allihopa! Idag ska jag försöka övertala mamma att vi ska åka till en hästaffär och köpa lite grejer. Vi har ett presentkort (eller ja några) och tillsammans blir det 425 :- så det lär ju räcka till något kul. Sen ska jag fixa naglarna med mitt nya nagel-kit och så ska jag så klart åka till stallet. På torsdag kommer det upp lite vad som har hänt 2010 och mina mål inför 2011.
Foto: Jag

Lazda idag

Idag mådde Lazda inte så jätte bra... Vi gick med henne före vi masserade henne och det var ingen bra idé. Hon var stel och gick ojämnt i början och så var hon spänd över något så hon lyssnade inte. När vi kom tillbaka var hon super stel och ville inte stå still. Efter en lååång massage släppte det lite. Men vi kommer nog inte göra så igen... Det var inte så smart. Jaja det blir säkert bättre.
Foto: Jag

Hiss eller Diss



Swarovskipannband. Så sjukt snygga! Så hiss hiss hiss till dom!
Vad tycker ni Hiss eller Diss?

Nu när det är så kallt...

Eftersom det är sååå kallt nu har jag varit och köpt ett nytt underställ som är lite varmare (hoppas jag...)
Bild på det:
Hoppas att jag inte fryser lika mycket med det. När jag var där såg jag att det fanns fotvärmare som man satte i skorna och dom skulle värma fötterna. Synd bara att man bara kunde använda dom en gång. Det blir lite jobbigt kanske att köpa så många.

Måndag

Snart ska jag åka till tandläkaren för mina tänder har flyttat lite på sej :( Inte kul. Sen någon gång blir det väl att jag åker till stallet. Vi får se om jag rider idag, jag red ju igår så antagligen inte. Tänkte starta en ny kategori Hiss eller Diss lite senare också :)
Jätte gammal bild på mej och Lazda från provridningen :)

3 år med världens finaste ponny

Idag är det 3 år sen vi hämtade hem Lazda! Världens bästa julklapp var det. Det har hänt mycket på 3 år, hon har lärt sej att gå i form, att hoppa utan att stressa, skänkelvikning och vi har tävlat våra första clearrounder, våra första tävlingar och så har hon haft jätte många skador. Men nu hoppas jag att 2011 blir vårt år. Jag red henne lite idag och det kändes bra, hon verkar frisk. Hon är världens finaste lilla ponny, hon ställer alltid upp så gott hon kan, hon vill alltid göra rätt och hon älskar att springa, hoppa och att visa upp sej för publik. Om hon märker att man är nöjd med henne blir hon sååå glad och stolt. <3 Jag har verkligen tur som får ha världens finaste Lazda.
Första gången vi träffades
26/12-07 Dagen vi tog hem henne
2007/2008 Jag börjar träna. Det går bättre och bättre och jag börjar åka på clearrounder
April 2010 Vår första tävling
April 2010 Skador börjar komma så vi får gå med henne
November 2010 Vi börjar träna henne från marken
December 2010 Jag får äntligen börja skritta så smått

Sooovmorgon

Tjo på er :) Oj oj vad jag är seg idag... Sov till halv 12 och åt frukost/lunch... Haha det händer inte ofta att jag sover såå länge. Nice var det i alla fall! Snart ska jag nog till stallet och fixa med min lilla Lazda. Jag vet inte vad jag ska göra idag, rida en liten sväng kanske? Hoppas på det i alla fall. Idag är det  ju inte lika kallt och det gillar vi! Det är bara -8° nu. Och sen får man ju inte missa hoppningen eller vad det var på tv i kväll. Kl. 18.00 på ettan eller tvåan tror jag att det var.
Foto: Jag

Åh jag orkar inte mer...

Hoppas att ni har en bra jul allihopa! Just nu sitter jag med familjen och tittar på natt på museet. Förut var jag i stallet. Lazda mådde bra idag, hon var på bra humör. Hon tyckte att det var skönt med massage :) När vi skulle ta in dom vägrade hon gå in för vattnet i kranen var på haha. Vårt vatten fryser nu när det är så kallt. Jobbigt!
Åh jag längtar så mycket tills jag kan rida henne "på riktigt" igen. Sist jag var på en träning var i april 2010. Sen dess har hon bara haft massor med skador och så fort en har läkt har en annan kommit. Jag är så trött på det nu! Varför får alla andra tävla, träna och ha det så bra? Vi masserar Lazda minst en halvtimme varje dag, ger henne extra "medicin" och liniment och går med henne varje dag. Och hon blir ändå inte frisk. Och skadorna får hon bara för att hon är glad och springer lite i hagen. Jag fattar inte varför? Det finns dom som bara flänger runt med sina hästar och inte sköter dom bra. Dom bara har dom som maskiner som ska sköta sej perfekt. Och deras hästar får ändå aldrig några skador. Jag fattar inte varför allt ska vara så himla orättvist? Men jag får väl bara hoppas att Lazda håller sej frisk nu. Nu när jag äntligen har fått börja skritta henne igen... Inte för att jag inte gillar att bara ha henne. Jag älskar henne över allt annat men det är ju roligt att få låta henne hoppa och visa upp sej, eftersom jag vet att hon gillar det.
Foton: Frida

Mina Julklappar

Vill ni veta vad jag fick för julklappar nu då? Jag orkar inte ta bilden på allt så jag skriver i stället. Kanske kommer bilder senare :)
* Vit klocka med glittrande stenar typ :) Lite svårt att förklara...
* Eclipse filmen :D
* Nagelfixar set kan man säga. Med nagellack, nagelfil och massor med andra nagelsaker.
* Jätte fin T-shirt
* Benvärmare
*Leggins
* Presentkort på JC
* 4 par örhängen
* Ett halsband
* 2 skrivblock
*Presentkort på en hästaffär där jag bor 50:-
*Presentkort på en hästaffär där jag bor 300:-
* Marmeladkulor. Mums!
*Chokladbollar
*Pengar
Jag har några julklappar kvar eftersom vi ska åka till mormor och morfar och fira lite senare i veckan. Jag fick inga av hästsakerna jag önskade mej men pengarna var till för jag jag skulle köpa dom sakerna själv sen :) Så att jag får det jag ville ha. Jag är i alla fall jätte nöjd med det jag fick! Vad fick ni?

Svar på frågestunden

Ja, nu är det dags för svaren från frågestunden. Just nu sitter jag antagligen och tittar på kalle anka med släkten. Hoppas att alla har haft det bra än så länge?
Vad ska du hitta på på lovet?
På lovet ska jag mest ta det lugnt och vara med kompisar. Förhoppningsvis ska jag börja rida lite smått på Lazda också :)

Vad önskar du dej mest i julklapp?
Allra mest önskar jag mej så klart att Lazda ska bli frisk och att hon aldrig ska bli skadad igen. Men det kan man ju inte direkt önska sej i julklapp... Men jag önskar mej en ny ridväst väldigt mycket eftersom jag inte tycker om att rida i min nu när dom har blivit nerklassade i säkerhet.

Stör du dej också på bloggshop-bannern som finns på blogg.se?
Nja jag tycker inte att det är så farligt.

Vill du att den ska tas bort?
Det är klart att det är lite störande att ha den där hela tiden. Men jag bryr mej inte så jätte mycket. Men nu är den väl borta?

Allt bra med dej idag?
Haha jadå allt är bra med mej :)

Vad skulle du göra om Lazda fick ännu en skada i framtiden? Vad skulle du tänka? Att kämpa eller att jag orkar inte mer?
Om Lazda skulle få ännu en skada i framtiden skulle jag bli jätte ledsen. Men nu när hon har haft så många skador så är man nästan lite "van" vid att inte kunna rida och så. Så jag tror att jag bara hade gått vidare och försökt få henne frisk. Jag tror att jag först skulle tänka att jag inte orkade mer men sen efter ett tag skulle jag tänka att jag vill kämpa mer eftersom att Lazda är den finaste ponnyn som finns <3

Så, det var nog alla frågor. Om jag missade någon kan ni bara mejla mej på [email protected]

24 December - Julafton!

Dag 24: Min julafton
Först på morgonen ska jag antagligen åka till stallet :) Det är super mysigt att vara där på julafton tidigt på morgonen. Sen när jag är klar där åker jag hem och duschar och gör i ordning mej. Sen när hela familjen är klar åker vi till min farmor och farfars lägenhet. Där är också pappas tre bröder. Ungefär vid 12 äter vi. Dom vuxna brukar äta dopp i grytan men jag gillar inte det så jag och min lillasyster äter något annat. Efter det brukar vi alltid ta en promenad med pappas ena bror Patrik. Det var honom jag praoade hos för ett tag sen. Sen är vi tillbaka lagom till kalle anka vid tre. Då tittar alla på det och äter julgodis. Efter det stannar vi kanske en liten stund eller så åker vi hem direkt. När vi är hemma är det bara jag, min lillasyster, mamma och pappa. Då tar vi det bara lugnt och har det mysigt. Sen äter vi julbord och massor med julgodis. Och sist delar vi ut alla julklappar. :)
Foto: Jag

God Jul! :)


Julkänslan är tillbaka

Nu har jag pyntat granen! Så mysigt :) Det kanske blir ett kort på det senare, vi får se. Nu är jag glad igen, allt är bra igen :D Hoppas att alla har det mysigt, det har jag! Jag längtar super mycket till julafton, det är så kul att ge bort presenter tycker jag. Och så klart är det kul att få julklappar. Undrar vad jag får i år?
Foto: Jag

23 December

Dag 23: Mina favorit jullåtar
Mina favorit jullåtar är:
Tomten jag vill ha en riktig jul, mer jul, vår julskinka har rymt och massa andra jullåtar. Jag får minnen av dom, typ Lucia showen och sånt :)

Sometimes it hurts...

Nu har jag varit och köpt den sista julklappen! Till pappa var den. Snart ska vi pynta hela huset och sätta upp granen och sånt. Mysigt mysigt. Synd bara att all min julkänsla är borta... Ibland blir man ledsen för småsaker, men man kan inte hjälpa det. Så är det idag. Jag känner mej ensam för första gången på väldigt länge men men det är bara att tänka på annat så kanske det blir bättre? Nej, jag ska inte deppa sönder på er, det är ju snart jul! Ska fixa med massa tidsinställda inlägg tills i morgon sen.
Foto: Jag
Jag vet, lite suddig bild men jag tycker att den är lite söt. <3

Hemma igen :)

Nu är jag hemma från stallet. Lazda mådde bra idag :) Men det var så kallt och blåsigt så jag gick ingen runda med henne. Och när jag kom dit så hade Frida och Marita redan mockat åt Lazda! Så snällt, tack så mycket! Då kanske mitt finger kan sluta göra ont snart med? Usch det är fortfarande svullet och gör cp ont men men jag får se hur det blir. Om det blir värre får jag väl åka till doktorn eller nåt. Nu kommer snart Jossan :D Jag vet inte riktigt vad dom skulle göra men det kommer säkert bli kul i alla fall :)
Jag när jag rider Jossans fina Putte :)

Stallet snart :)

Nu åker jag till stallet :) Jag ska massera Lazda och kanske gå en liten runda. Och så ska jag försöka mocka utan att slå handen i väggen den här gången ;) Fingret är lite bättre idag så det kanske bara var typ stukning eller nåt ändå. Tur! Senare idag ska jag köpa den sista lilla julklappen och sen ska vi julpynta hemma. Fixa med granen och sånt.
Foto: Jag
Såhär ser det ut i stallet nu. Kallt!

Aj aj

Nu är frågestunden avslutad. Alla svar kommer på julafton. Nu sitter jag och kollar på morden i sandhamn och det är läskigt... Jaja, jag chattar med Liza och det är nice! Seriöst tror jag att jag har en spricka i mitt lillfinger eller att jag har stukat det för det gör cp ont fortfarande. Jaja jag får väl se i morgon hur det blir. I morgon ska jag i alla fall till stallet ensam tror jag. Hoppas att det inte är för kallt. Här är en lite smått kul bild på Lazda tycker jag :D
Foto: Jag

Vinnaren är...

Och vinnaren av tävlingen är Johanna med bloggen miioominmiioo.blogg.se
Grattis Johanna du får en länk i menyn!

Damp...

Asså jag får damp snart. Jag kan inte logga in på skype! Jag har haft så att datorn loggar in av sej själv och självklart har jag glömt bort både lösen och användarnamn. Jag och mitt super bra minne asså. Jaja jag får väl hitta på nåt. Var i alla fall i stallet innan och det var super mysigt! Vi fick varsin namnskylt till hästarna och så fick dom andra juleskum av mej :) Sen gick vi en liten runda med alla hästar, synd bara att Frida inte kunde vara med :( Nu sitter jag och har sjukt ont i lillfingern bara för att jag mitt smart head råka smälla grepen i väggen med fingret i mellan... Seriöst jag funderar på om jag har brutit det eller har fått en spricka? Glöm inte frågestunden, den avslutas i kväll och svaren kommer på julafton.
Foto: Jag

22 December

Dag 22: En dag jag aldrig glömmer
En dag jag aldrig glömmer (förutom när jag fick Lazda så klart) var när vår andra häst dog. Jag var typ 9-10 år. Det var mest mammas häst men jag var ju så klart med henne också eftersom att jag älskade hästar då med. Hon hade varit skadad ganska länge och mamma var på en kontroll med henne. Jag var på fritids och jag längtade tills mamma skulle komma och hämta mej för då skulle vi åka och köpa saker till Tussan som vi snart skulle ta hem. När mamma kom sprang jag till henne och frågade hur det hade gått hos veterinären. Hon sa: Nej, det gick inte så bra... Jag: Nej ok vad hände då? Mamma: Hon fick avlivas... Jag blev såå ledsen. Det visade sej att hon hade varit halt i alla leder i alla benen. Det skulle ta väldigt lång tid för henne att bli frisk och hon blev helt galen när hon inte fick röra sej så det gick inte att ha kvar henne. Jag tror inte att skadan hände när vi hade henne eftersom att det aldrig hände något som vi märkte.

Hemma

Nu är jag hemma :D Och nu ska jag slå in alla julklappar! Puh det kommer bli jobbigt... Man vill ju att alla ska bli fina :) Fast det är inte så jätte många, mina fina vänner har ju redan fått sina <3 Senare ska jag till stallet och alla ska vara där, mysigt! Glöm inte frågestunden, blir det inte 5 eller fler frågor blir det inga svar.
Foto: Jag

Snabbt

Nu ska jag åka till min farmor och farfar och julpynta deras gran :) Mysigt :) Sen ska jag hem och slå in alla julklappar. Och sen ska jag till stallet och alla ska samlas och få någon julklapp eller nåt. Kul kul! Nej, nu måste jag gå ha det bra alla! Glöm inte frågestunden längre ner!
Foto: Jag

21 December

Dag 21: Tävling
Den som kommenterar först får en länk. Skriv: Jag är med i kommentaren. Är det fler än 5 som är med lottar jag en vinnare till. Och glöm inte frågestunden lite längre ner!

Glöm inte...

Min frågestund. Rulla ner lite så hittar ni den. Ni har i morgon på er att fråga och sen avslutas den. Ni kan ställa frågor i detta inlägget också. Får jag inga frågor blir det ju inga svar så kom igen och fråga lite.

Ridning idag!

Idag har jag ridit igen! Denna gången red jag lite längre, ca 20 minuter :D :D Jag och Frida red på en åker och jag skrittade runt lite. Det var sjukt kallt, -18°! Nu ska jag baka julgodis med famljen :)
Foto: Jag
Lazda med sin tomteluva <3

JULLOV!!!

Sååååå skönt med jullov nu! När man vaknar halv sju på morgonen och tror att man ska till skolan men så kommer man på att man har jullov. Såå skönt! Kvällen igår var väl rätt så kul :) Jag satt i alla fall vid ett bra bord. Jag, Hanna i min klass, Filip i nian, Liza i min klass, Erika i min klass och Josephine i min klass :) Rätt så bra tycker jag! Men stackars Filip.. Fick sitta helt själv bland oss stackarn. Vi åt mat som vi hade lagat. Och klass 8M är ju sååå himla bra på att laga mat ju.. Eller ja kanske inte riktigt. Våran lärare hade fått för sej att vi skulle steka typ 3 kilo bacon... Och fläkten funkade inte riktigt så gissa vad som hände? Brandlarmet gick ju självklart. Och stackars brandmän som fick komma helt i onödan. Och polisen. Jaja. Så kan det gå! Förrätten var i alla fall ceasarsallad, huvudrätten var fläskfilé och efterätten var gino. Gino= mums. Sen fick vi våra betyg. Jag är sjukt nöjd med mina betyg. Nu ska jag snart till stallet :D
Glöm inte frågestunden! Den avslutas i morgon så skynda er att fråga på.

20 December

Dag 20: Frågestund!
Fråga på vad ni vill fram till den 22:e. Svaren kommer på julafton!

19 December

Dag 19: Första gången jag träffade Lazda.
Det var den 9 December 2007. Jag var lite mer än 11 och ett halvt år. Vi hade egentligen inte tänkt provrida henne men eftersom det inte var så långt bort så tänkte vi att vi lika gärna kunde göra det. Så vi åkte dit, hon stod på en ridskola. När vi kom dit ryktade jag henne och satte på henne sadeln och tränset. Sen gick vi ut till ridhuset och jag fick börja rida. Dagen innan hade jag fått en häst på ridskolan att gå i form för första gången så jag försökte men Lazda ville inte gå i form. Men jag red runt lite och sen fick jag hoppa lite. Lazda tyckte att det var jätte kul! Och jag tyckte också att det var kul. Sen red mamma lite och hon ville inte ens gå i form då. Och sen red min lillasyster lite, hon var bara 7-8 år :) Det tyckte Lazda var mysigt :)
Man ser inte riktigt hur liten jag var på dom här bilderna men på andra bilder ser jag såååå liten ut! Men dom var lite suddiga eftersom att vi precis hade köpt våran andra kamera och hehe det blev lite suddiga kort.

Förlåt...

Förlåt för den riktigt dåliga uppdateringen dom sista dagarna! Har haft skit mycket att göra men men jag får skärpa mej! Nu drar jag i alla fall till skolan på avslutning, önska mej lycka till med betygen :) "julkalendern" för igår och idag kommer nog senare när jag kommer hem om det inte är allt för sent. Igår gick vi en lång promenad med Lazda och hon var super pigg :) Jag fotade henne med tomtelovan, dock var det mörkt så det gick inte så jätte bra men ni kan få ett smakprov i morgon :) Ha det bra alla! Ni får en smygtitt på gårdagens "julkalender" så länge...
Kan ni gissa vad den handlar om?

Söndag

Snart ska jag åka till stallet :D Jag ska ta med Lazdas lilla tomteluva och fota lite julbilder på henne. Om jag kommer ihåg att ta med kameran... Innan idag har jag städat mitt rum. Det händer ju inte direkt så ofta hehe :) Igår kväll kollade jag på gamla bilder på mej och Lazda och herre gud så liten jag var för tre år sen! Man ser knappt om det är jag eller min lillasyster på bilderna haha. Och så hittade jag bilder på våran gamla kanin Adidas. <3 Vi avlivade honom för ca 2 år sen för han hade typ cancer. Men han blev rätt så gammal, 10 år. Åh vad jag saknar honom när jag ser dom bilderna <3
R.I.P världens bästa Adidas <3

Svar

Eftersom jag inte vet vilken Josephine det var så svarar jag här i stället :)
Tack tack Jossan :) Det fanns inte så många färger att välja på och det är kanske inte dom finaste färgerna direkt... Men men det funkar ju i alla fall :)

18 December

Dag 18: Min tävlingsoutfit


Wonderful day

Idag har jag ridit!! :D :D :D Det var såååå roligt även om jag bara skrittade sakta på långa tyglar i typ 3 minuter. Lazda är verkligen den bästa hästen, jag har sån tur att få ha henne. Det gör min dag varje dag att få åka till stallet och ta hand om henne. Allt blir bra när man åker till stallet och fixar med Lazda lite. Även om man har en jätte dålig dag blir man glad av att bara se henne :)
*The happiest girl in the world*
Förresten, ser ni mitt *host* jätte fina *host* hjälmskydd?

Lördag

Idag får jag rida på Lazda! Men det är inte säkert att jag rider just idag, det beror på vädret. Igår gick vi en liten runda med henne och det snöade mycket så vi får se... Och i går kväll fick jag sjukt ont i ryggen :( Jag har sträckt mej på idrotten i skolan tror jag. Eller så är det för att jag har hostat så mycket. Det har i alla fall gått över nu som tur är :) Nu har jag rensat mitt usb-minne för mitt minne på kameran är fullt. :( Men sen ska jag ju rensa bilderna på kameran också och det kommer ta tid. Jag har ca 1000 bilder i kameran...
Lazdas träning: Att gå på böjt spår och försöka lägga lite tyngd på inner bakben så att sidan stretchas och musklerna byggs upp. Det sliter inget på hästarna. Man kan gå framför eller vid sidan.

17 December

Dag 17: Dom andra hästarna i stallet
Cd
I stallet står Nennes CD. Han är en storhäst. Hon brukar tävla mycket fälttävlan med honom men också lite hoppning och dressyr. Dom är jätte jätte duktiga och tävlar jätte stora klasser (enligt mej). Cd är busig, rolig och lite brötig haha :) Han är världens lugnaste och coolaste häst och han är jätte fin. Han är inte så gammal jag är inte säker men 9-11 år.
Steppas
Frida som bor där vi har Lazda har fina Steppas :) Han är en D-ponny. Hon har inte haft honom så jätte länge men dom passar verkligen ihop tycker jag! Dom ska tävla fälttävlan nu och innan det har dom tävlat ganska mycket dressyr. Steppas är super söt och han har nog världens blankaste päls. Han är rolig, och han gillar att ha mössa på sej haha. Jag har ridit honom en gång och han var ganska svår tycker jag och dom är verkligen jätte duktiga som har blivit så duktiga tillsammans på så kort tid :)
Nike
Hanna har Nike som är en maxad D-ponny. Han är rätt så ny i stallet så jag vet inte så mycket om honom. Han är jätte söt och han är inte så gammal. Jag vet inte riktigt om hon tävlar men jag tror att hon mest har honom och rider för att det är roligt och så :) Han är super söt verkligen!
Alla bilder: Jag

Fredag

Hej hej på er! :) Idag har jag varit och köpt alla julklappar. Skönt att vara klar! Det gick faktiskt ganska snabbt den här gången. På slöjden idag blev jag äntligen klar med mitt hjälmskydd. Vg+ blev betyget :D Jag är riktigt nöjd, det kommer användas mycket! Lazda mådde bra idag men hon tyckte inte lika mycket om massagen som igår. Förresten Jag skrittar och travar så klart av Lazda efter en tävling! Jag glömde skriva det igår. Nu är det bara en dag kvar på höstterminen. Det kommer bli riktigt skönt med jullov nu!
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

16 December

Dag 16: Min tävlingsdag

Min tävlingsdag börjar med att jag vaknar tidigt och är super super nervös. Jag äter (eller ja försöker trycka i mej) lite frukost. Sen klär jag på mej alla ridkläder och åker till stallet. Lazda står inne i boxen och är badad kvällen innan. Jag borstar henne och sätter på henne alla grejer. Sen är det på med täcker och in i transporten som gäller. Sen plockar vi in alla andra grejer i sadelskåpet. När vi kommer fram går jag till sekretariatet och anmäler mej och om det är hoppning går jag banan. Sen tar jag på Lazda alla grejer och börjar rida fram. Först skrittar jag ganska länge och sen börjar jag jogga i gång henne och gör mycket övergångar så att hon ska bli pigg och lyhörd. Då är jag super super nervös. Sen om det är hoppning är det dags för framhoppning. Då är Lazda super taggad. Jag brukar inte hoppa så mycket utan bara två språng på varje hinder. Sen står jag och väntar på min tur. Då tänker jag igenom banan eller programet och tittar på den som är före mej. När dom ropar upp mitt namn är jag fruktansvärt nervös men när jag börjar rida brukar det släppa. När vi är klara får Lazda gå in i transporten och hon får lite morötter och sånt. Sen stannar jag och tittar lite och sen åker vi hem :)

 

 

© Foton: Frida Kamera: Canon 400d

 

 


Happy day

Nu har jag varit i stallet! Lazda mådde jätte bra idag, hon njöt verkligen av massagen och slappnade av. Frida var där och höll mej sällskap :) Det är sååååå skönt att allt är klart i skolan nu! Och jag är super super nöjd med mina betyg! I helgen får jag rida också, det ska verkligen bli super roligt :D Även om jag bara får skritta på långa tyglar så är det ändå mysigt. Ser nå någon skillnad på Lazda på dom två bilderna? Underhalsen säger jag, den är inte lika stor nu som då.
Lazda väldigt längesen
Lazda hösten 2010 (i och för sig med låång vila efter skador)

Torsdag

Igår hade vi Luciatåg igen. Det var typ det sämsta Luciatåget någonsin haha :) Det var typ ingen som sjöng och man kan väl inte säga att vi träffade tonerna direkt... Idag ska jag till stallet! Jag ska vara där ensam och typ pyssla lite med henne. Men det är värsta snöstorm (eller ja kanske inte storm direkt men...) så jag går nog ingen runda med henne. Hon kan få lite extra massage i stället :) <3 Här är en bild från förra vintern. Då var det kallt! Haha jag vet hennes huvud ser jätte sort ut på den bilden...
© Foto: Mamma Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

15 December























Dag 15: Lazdas utrustning.
Tränset köpte jag på Hööks för ett tag sen. Jag kommer inte ihåg exakt vad det kostade men ca 300-400. Sadeln är en Knights (Sir John?) allround mot hopp med löstagbara benstöd bak så att man får bättre dressyrsits när man rider i den. Hon har en martingal för att hon blir så stark men när vi skulle köpa den så fanns det bara kombinerade brösta-martingal så det fick bli en sån. Men den är jätte bra. Fårskinnspaden använder jag bara när hon inte har varit igång så mycket och har mindre muskler. Benskydden ser ut precis likadant men det är inte samma märke som på bilden. På tävling brukar Lazda ha gråa för min kavaj är grå och mitt schabrak har grå kanter men hemma har jag svarta också :)

Onsdag

Nu är jag hemma. Har typ ingenting att göra... Jag skulle inte till stallet idag eftersom vi ska ha tråkig Lucia i skolan i kväll. Och det är bara halva klassen som kommer, hm undrar hur det går? Skolan idag var i alla fall kul, vi hade inga normala lektioner :D Först idrott, jag var inte med eftersom att jag hostar så mycket. Sen baka pepparkakor och lussekatter till Lucian i stället för No. Sen film med godis på franskan. Sen julbord med julmust (gilla gilla gilla) och sen slutade vi! Nice!
En av mina favoritbilder på Lazda.
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

14 December

Dag 14: Måsten i min ryktlåda/bra att ha-saker.
Jag vet att det står banangodis på påsen, det gillar hon också men hallongodis är det bästa hon vet! :)

Tisdag

Nu är jag nästan klar med svenskan, jag ska bara småfixa lite med den. Skönt! Den ska vara klar i morgon tror jag? Eller var det på torsdag? Hm jag får fråga någon i klassen :) Idag var inte jag i stallet eftersom jag är sjuk. Suck. Lazda mådde i alla fall bra. Men hon blir alltid lika sur när alla andra hästar får komma ut utom hon. Då blir hon typ tjurig och vill inte någonting... Så är det om man har ett sto ;) Som jag har sagt tidigare så får jag rida henne i helgen/nästa vecka! Mamma sa något om att vi kanske kunde åka med Frida dit? Det hade varit roligt i alla fall :D
Världens absolut finaste häst.
© Foto: Frida Kamera: Canon 400d

Hemma idag

Idag är jag hemma för jag kunde typ inte sova i natt för jag hostade så mycket :( Så jag är hemma idag. Igår mådde Lazda rätt så bra men eftersom det var mörkt när vi var där och det blåste jätte mycket ville hon inte riktigt koncentrera sig på att jobba. I helgen får jag rida på henne!!! :D :D :D Vi ska åka till ridhuset om det inte är för halt att åka och skritta lite eftersom att det är så halt hos oss så att man nästan inte kan gå med dom ute. Det känns som om det var hur längesen som helst jag red på henne. Och jag längtar så mycket efter att få rida henne som vanligt. Det är ju så klart jätte kul att rida på andras hästar men Lazda är ändå den bästa hästen man kan rida på tycker jag <3 Och jag har ju inte tränat en enda träning sen april/maj i år...
© Foto: Frida Kamera: Canon 400d
Never give up hope for your dream...

13 December

Dag 13: Ett speciellt Luciaminne
Ett speciellt Luciaminne är när jag var med på min ridskolas Luciashow. Jag red på Lazda och vi hade en kadrilj. Vi var typ 20 hästar och det var jätte kul! Vi hade övat jätte länge och alla var nervösa. Det var helt fullt på läktaren och i högtalarna hördes massor med julmusik: mer jul, tomten jag vill ha en riktig jul, vår julskinka har rymt och massa fler. Alltid när jag hör dom låtarna hör jag ljudet av frustande hästar och jätte många hovar som slår i marken. Det var jätte roligt och Lazda tyckte att det var jätte kul att visa upp sej.
© Foto: Frida Kamera: Canon 400d

Herregud pinsamt...

Måste berätta en riktigt rolig grej som hände när vi sjöng på ålderdomshemmet idag. Alla gamla hade satt sej i fikarummet och vi hade börjat sjunga. Då kommer en i min klass och ställer sej bredvid mej och småskrattar hela tiden. Jag: Vad är det? Han: Ser du inte han i mitten som somnar hela tiden? Jag knäckte mej helt. Asså det var sååå pinsamt jag kunde verkligen inte sluta skratta... Nästa gång vi sjunger får han inte ställa sej bredvid mej...
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Lucia

Nu har vi Luciat eller vad det heter på två ställen :) På första stället skulle vi börja på tredje våningen och gå runt och sen gå ner för en trappa till andra våningen och sen ner till första våningen. Sen gick vi runt lite där och sen upp till andra våningen igen. Samtidigt skulle vi sjunga Lucialåten. Vi sjöng den 12 gånger. Asså det var verkligen jobbigt man tappade bort sej hela tiden :) Nu är det bara ett ställe kvar, ett ålderdomshem :) Vi fick veta våra betyg i matte och No idag och jag är jätte nöjd :D

12 December

Dag 12: min första hopptävling
Min första hopptävling var en clearround på ridskolan jag gick på. Jag red på en D-ponny som hette Sonette. Jag hoppade nog 50 eller 60. Jag tror att jag var mellan 8 och 10 år. Jag var super super nervös. När jag red så var jag så nervös så jag bara styrde och hängde med. Och hon tog jätte stora och konstiga språng över vissa hinder så jag tror att jag tappade ena stigbygeln. Men jag kom runt i alla fall och jag fick en lila och vit rosett :) Jag var super stolt och super glad haha :)

Söndag

Idag mådde Lazda bra. Vi tränade henne lite på ridbanan och det gick super bra hon haltade ingenting idag :D Nu ska jag plugga svenska. Vi ska lämna in ett bildspel kan man säga som handlar om ordklasserna. I morgon ska vi sjunga Lucia hela dagen. Jag ska också ta hem mitt hjälmöverdrag! I morgon är det en vecka kvar tills skolan slutar. Längtaaa!
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Fail...

Lazda mådde rätt så bra idag. Men när vi släppte ut henne i hagen gick hon lite stelt för hon gillar inte sitt ulltäcke hon har. Men hon var tvungen att ha det idag för det ska både vara kallt och blött och vintertäcket är inte så regntätt.
Som jag skrev tidigare idag skulle vi ha sjungit på Coop idag. När jag skulle cykla dit var det super halt så jag fick gå i stället. Och då kom jag ju lite sent. Men när jag väl kom dit såg jag ingen. Jag gick runt lite men jag hittade ingen. Så jag ringde till en i min klass men hon svarade inte. Så då ringde jag till våran lärare. Jag: Hej det är Elin. Han: Hej Elin, fick du inte mitt meddelande jag skickade till dej igår kväll? Jag: Nej..? Han: Vi (dom som var på discot och hjälpte till) bestämde att vi inte skulle sjunga idag för vi är för få. Jag: Jaha... Han: Ja, bra att du ringde så att du inte väntar för länge.
Han hade inte kollat på lappen med våra nummer så han hade skickat till mitt gamla nummer... Och ingen annan hade brytt sej om att smsa mej. Det känns ju kul... Här är en bild på min kanin Maja när hon var liten.
© Foto: Uppfödaren Malin

11 December

Dag 11: Ett roligt och lite misslyckat hästminne
Det var samma år som jag hade vunnit Lektionsmästerskapen i dressyr med Kjell och det var dags för Lektionsmästerskapen i hoppning. Jag hade Kjell igen och det brukade gå bra att hoppa med honom, men ibland var han busig och vägrade. Jag tror att jag skulle hoppa 60 eller 70, det var ganska lågt eftersom det var till för lektionsbarnen. Jag kom in på banan, han hade känts okej på framridningen. Det var jätte fina tävlingshinder och läktaren var full med folk. Och så hörde man i högtalarna: Elin med Kjell, varsågod och rid. Jag satte fart mot första hindret. Jag kände hur han var sugen på att busa så jag försökte rama in honom men han vägrade. Jag petade till honom lite med spöt och försökte igen. Jag kom över. Sen svängde jag mot nästa hinder. Där stannade han igen. Jag gjorde samma sak och han hoppade glatt över. Sen kom jag till tredje hindret. Och där stannade han en sista gång. Jag var utesluten. Och när jag gick ut från banan såg han ut som om han tyckte att han var jätte duktig och finast i världen. Efter mej skulle en jätte liten tjej rida Kjell. Hon kom över ettan, tvåan och trean som jag hade kämpat med men på fyran tog ville han inte mer. Busiga lilla Kjell!
Foto: Ridskolans hemsida

Fy vad hemskt!

Jag såg idag att det stall hade brunnit ner i Karlskoga med åtta hästar som brann inne. Så himla hemskt. Stackars stackars dom som har förlorat sina hästar, jag kan inte ens tänka mej hur det skulle kännas. Stackars er som förlorade era hästar!


http://www.nwt.se/karlskoga/article818674.ece

 

http://na.se/nyheter/2.3396/1.1036801-atta-hastar-doda



Herregud vi kommer dö...

Idag blir det Luciatåg på Coop igen... Det failade med vårat Luciatåg är att ingen vill vara tärna eller Lucia förutom killarna (?). Alla tjejer vill vara tomtar. Så idag blir det väl typ en lucia och en tärna? Haha vi skämmer verkligen ut oss, vi kan lika gärna ha ett tomtetåg. Och våran lärare låter inte killarna vara Lucia eller tärnor. Stackarna! Och hon som skulle vara Lucia var sjuk igår så vi får väl se hur det går med det...
Bild: Google

Idol vinnare 2010: Jay Smith

Jay vann, grattis till honom. Men jag hejade på Minnah. Men Jay är också super bra! :)
© Foto: Google

Idol final

Ja, idag är det ju Idol final! Jag tycker att båda är super bra men jag hejar på Minnah :) Min favoritlåt med Jay: Like a prayer. Min favoritlåt med Minnah: Twist and shout och What are you waiting for. Vem tycker ni mest om?
© Foto: Google

10 December

Dag 10: Ridtips!
Mitt bästa ridtips är en markarbets-övning som jag brukar göra när jag tränar för min hopptränare. Men det är en super bra övning man kan göra varje dag. Man lägger ut 4 bommar i en cirkel med 20 meter mellan varje bom. Man kan också ha låga hinder i stället för bommar på marken om man vill. Man galopperar i en cirkel över bommarna gärna i form i ett jämt lugnt tempo. Man kan göra t. ex. 2 varv med fem galoppsprång mellan bommarna och sen 2 varv med 4 galoppsprång mellan bommarna och sen variera hur man vill. Det hjälper en att hitta takten och rytmen i galoppen. Man ska försöka rida i mitten på alla bommarna. Det är en jätte bra övning och det har funkar jätte bra för mej eftersom Lazda har varit så hetsig mot hinderna. När jag hade gjort det några gånger var hon mycket lydigare och mer lyhörd på mej. :)

Fredag

Nu har jag rast i en timme till :D Vi har haft Noprovet nu och det gick rätt så bra, jag svarade i alla fall på alla frågor. Sen ska jag ha franska och sen ska jag till stallet. Jag fick ta hem min kudde från syslöjden idag. Den blev rätt så fin i alla fall. Mitt hjälmskydd blir klar nästa vecka :) Bilden är till Johanna som ville se när jag hoppar med mina kaniner :)
© Foto: En släkting

9 December

Dag 9: Ett speciellt hästminne.

 

Ett speciellt hästminne var när jag var med på Lektionsmästerskapen i dressyr på min gamla sköthäst Kjell. Han är en C-ponny. Jag red L:c1 och jag var jätte nervös för dom jag skulle "möta" var jätte duktiga tyckte jag. Dagen innan åkte jag dit och skulle knoppa men det gick ju inte alls så han fick vara utan knoppar (trodde jag). Men på tävlingsdagen var det en tjej som heter Mikalea som var super snäll och fixade jätte fina knoppar! På framridningen gick allt bra, jag var bara väldigt väldigt nervös. När jag red var det några småsaker jag inte var så nöjd med men jag var rätt så nöjd i alla fall. Och jag hade ju jätte roligt. Sen skrittade jag av honom jätte länge för han var ju min favorithäst. Sen gick jag ut och började ta av honom grejerna. Men då kom mamma och sa: "nej Elin ta på sakerna igen och skynda dej". Jag tänkte ok? Då gick nästan alla som var med ut med hästarna och sen kom det två andra som hade kommit tvåa och trea. Och alla sa: Men vem vann då? Och då hade jag vunnit! Jag fick 67 %. Och jag fick rida ärevarv själv och jag var super glad :)

© Foto: RIdskolan

 


Plugg plugg och ännu mera plugg...

Nu blir det plugg för min del... Hela kvällen för vi ska ha kemiprov i morgon. Idag julpysslade vi i skolan :D Haha det var längesen man satt och pysslade julkort, men det är faktiskt jätte mysigt :) Ni kanske får se mitt lilla julkort sen. Men nu måste jag plugga!
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Bloggfri dag igår...

Förlåt för den dåliga uppdateringen igår! Direkt efter stan var jag på stan och letade efter kläder till våran avslutningsmiddag. Det har vi varje år vid jul och man ska typ ha fina kläder och sånt. En svart klänning och en svart kofta blev det i alla fall :) Sen var jag i stallet. Lazda mådde ganska bra. Vi gick en liten runda men det var så halt så det gick inte att göra så mycket. För först fick vi jätte mycket snö och sen smälte det till slask och sen frös slasken så nu är det tjockt med is i stället... Idag blir det en pluggdag inför kemiprovet i morgon :(
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

8 December

Dag 8: Mina kaniner


Tussan är född 2006. Jag köpte henne som en tävlings-hoppkanin. Egentligen var hon en tjuvparning. I början var hon verkligen helt galen men hon blir lugnare och lugnare och nu är hon världens gosigaste. Hon älskar att sitta i mitt knä. Våran första tävling gick superdåligt, honvar så taggad så hon fastnade i kopplet och sprang in i skogen :( Men vi hittade henne och sen har hon varit placerad i nästan alla tävlingar. Hon är jätte duktig på att hoppa, hon vill att det ska gå snabbt snabbt. På tävling är hon super fokuserad och man kan knappt röra henne utan att få ett litet bett.
Maja är född 2007. Hon kommer från en hopp-uppfödare. Hon är jätte duktigt på att hoppa men hon är lite vimsig. Hon bryr sej inte om något hon tar allt som det kommer. Hon är inte så gosig, hon vill bara leka. Hon vet att hon är söt och utnyttjar det hela tiden ;) Hon tror att hon är kaninunge för evigt haha.

7 December

Dag 7: Min önskelista


Tisdag

Nu sitter jag hemma och försöker plugga Kemi. Det är inte det lättaste! Skolan är verkligen jobbig nu innan jul. Men på torsdag blir det nice på friskvärden, vi ska ha julpyssel haha ;) Det var mammas dag i stallet idag och Lazda fick en vilodag. Men hon verkade ändå må bra. Nej nu ska jag fortsätta med pluggningen...
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Hate school

Nu har jag rast. Thank god för det, jag är sååå otroligt trött på en lärare just nu. Asså jag får typ damp... Jaja sen ska vi ha SO och det är roligare! Eller vi har i alla fall en bättre lärare där. Sen idag ska jag nog inte till stallet för det är pluggdag idag. Måste plugga för ett No prov vi ska ha på fredag. Hata hata No. Förlåt för mitt arga inlägg, jag är bara så arg just nu... En liten bild på Lazda kanske kan pigga up mej lite? :)
© Foto: Frida Kamera: Canon 400d

6 December

Dag 6: Mina bästa hästbilder (enligt mej)
© Alla foton: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Ingen rubrik

Nu har jag varit i stallet :) Lazda mådde bra idag, hon var jätte pigg. Vi gick en liten runda till en åker och så tränade vi henne från marken där. Det gick rätt så bra. Jag har bilder från idag men dom kommer senare. Det har varit super fint väder idag. Vi har fått rätt så mycket snö och så var det soligt hela dagen. Nice :) Nu sitter jag och pluggar No. Det är jobbigt, nästan 30 sidor...
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Måndag

Idag mår jag lite bättre faktiskt :) Nu har det kommit jätte mycket snö hos oss. Mysigt. Jag ska gå ut och fota lite sen när solen kommer fram. Synd bara att man inte kan rida på Lazda, det är så mysigt att rida i snön! Haha jag kommer ihåg en gång förra året när jag red barbacka i snön på en åker. Lazda tyckte att det var lite jobbigt så hon började bocka jätte mycket haha :) Det var som att sitta på en liten rodeo-häst haha :) Men jag lyckades sitta kvar. Men när jag kom hem till stallet igen hade jag en hel tuss man i handen. För manen satt så löst när hon hade haft halstäcke på sej.
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Sjuk

Det blir ingen skola för mej i morgon. Jag är typ sjuk eller jätte jätte förkyld. Usch. Hoppas jag blir frisk snart i alla fall. Idag har jag pluggat rätt så mycket. Vi ska ha ett No prov på fredag. Syra och baser och sånna grejer. Det är super svårt! Nej, nu ska jag sova, om jag har tur kanske jag blir frisk i natt? :)
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

5 December

Då var det dags för dag 5 :)
Dag 5: min första dressyrtävling

Min första dressyrtävling tror jag var när jag var med på lektionsmästerskapen på ridskolan jag gick på. Det var L.c någonting och jag kommer inte riktigt ihåg hur gammal jag var. 8-10 kanske? Jag red på en D-ponny som hette Baylis. Jag var super super nervös. Och sen var det min tur. Jag började rida programmet och det gick ju inte direkt så bra... Volterna blev fyrkantiga och super små och allt blev helt konstigt. Jag kom säkert sist också. Men jag var super nöjd ändå!  Jag tyckte att jag hade varit jätte duktig och att jag var bäst haha. :) Fantisera kan man ju alltid göra... Men jag kom ju i alla fall runt hela programmet, jag kom ihåg hela programmet och viktigast av allt, jag hade roligt. Och någon gång ska ju vara den första :)


Förkyld...

Nu har jag varit i stallet. Lazda var inte alls på bra humör idag. Men det är väl inte så konstigt för hon hade ju stått inne med sitt varma täcke. Och det var ju inte direkt jätte kallt ute i natt så hon var jätte svettig när vi kom dit. Men hon hade inte feber så det gjorde ju inget. Frida frågade om jag ville rida Steppas men jag är så himla förkyld och det var så mycket kramsnö som fastnar i skorna så det gick inte. :( Så det blir antagligen ingen skola för mej i morgon. Förresten har jag laddat upp bilderna från igår! Så här får ni en.
© Foto: jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

4 December

Dag 4: Mina gamla favorit/sköthästar


Skrillan var den första hästen jag kommer ihåg att jag red på. Man kan väl säga att jag var medryttare på henne men jag tror inte att det var så många andra som red henne. Men jag red nog inte henne så många gånger. Det var en liten shettis.

 

Betty var en liten shettis som jag var medryttare på. Henne red jag nog rätt så mycket på. Hon var jätte busig på ridbanan för hon ville hela tiden smita in i stallet. Och så ville hon inte jobba utan bara mysa runt.

 

Mamma hade en häst ett tag som hette Lemolie. Hon var ett stort brunt sto. Henne red jag inte många gånger alls, hon var lite vild och så. Sen blev hon skadad och vi var tvungna att avliva henne.

 

När vi hade Lemolie i ett stall fanns det en liten shettis som hette Fia där. Jag fick rida på henne så mycket jag ville. Jag kommer ihåg en gång (jag tror att det var första gången jag red henne) när jag ramlade av 5 gånger för att sadeln var så hal haha. Hon ville inte galoppera eller hoppa. En gång gled sadeln runt när jag red henne och en gång bockade hon när jag red barbacka :) Hon var en mysig liten ponny. Jag tror nästan att jag ramlade av henne 6-10 ggr.

Jag vet jätte dålig bild...

 

Kjell var en C-ponny på ridskolan som jag var skötare jätte länge på. Hans största bus var att springa iväg till foderkammaren när man vände honom i spiltan. Han var verkligen min favorit häst.

 

En annan häst jag gillade att rida ett tag var Fritz. En D-ponny på ridskolan.

Jag och Fritz på Lektionsmästerskapen i hoppning för något år sen.


Lördag

Förlåt för den dåliga uppdateringen idag! Men jag har haft fullt upp. Först var jag och sjöng på coop. Det gick bättre den här gången men vi skämmer fortfarande ut oss totalt. Det var en tant som stannade och tog kort och filmade med sin mobil?! Jag fick reda på mitt matteprov, jag tror att jag fick VG. Och det var ju bra :) Men ibland blir man bara såå trött på sina lärare... Sen åkte jag till stallet. Det var mysigt, jag tog med kameran och fotade henne lite i hagen. Bilderna kommer senare i kväll eller i morgon. Vi gick en liten runda, det var ju inte lika kallt idag. Här är en bild på Lazda och Tussi. (en av katterna i stallet).
© Foto: Frida Kamera: Canon 400d

3 December

Dag tre: Min bästa dag hittills.

Den bästa dagen i mitt liv hittills var ju självklart när vi hämtade hem Lazda. Det var annandag jul 2007. Jag var ca elva och ett halvt år gammal. Vi åkte först och lånade ett släp av en kompis och sen åkte vi iväg. När vi kom fram stod Lazda där i spiltan, jag kunde knappt tro det, hon skulle ju vara min om bara någon timme! Vi satte på henne transportskydden och ledde ut henne. Hon var så fin, dom hade badat henne och tvättat svansen. Vi lastade in henne i transporten och sen skrev mamma och den förra ägaren på lite papper och sen åkte vi. När vi kom fram lastade vi ut henne och hon tyckte att det var spännande. Vi försökte borsta henne men eftersom hon stod i karantän ifall hon skulle ha någon sjukdom var hon ensam, så hon var helt vild. Men hon var ändå den finaste hästen på jorden. Och hon var min!

Bild på Lazda från hösten 2010

© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss


Fredag!

Nu är jag hemma från en runda på stan med Liza! Jag hittade inte så jätte mycket men lite blev det, en tröja och ett armband. Hittade inga bilder på dom... Det var roligt i alla fall! När vi kom hem till mej fotade vi lite porträtt, men dom kommer inte upp på bloggen. Mindre kul var att jag är sååå förkyld :( Tu att det är fredag i alla fall!
© Foto: Liza Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Rast

Nu har jag rast. Vi har haft mateprov och det gick väl sådär... Jag är jätte förkyld så jag kan typ inte tänka eller nåt och jag känner mej helt konstig... Inte kul. Jaja. Sen ska jag gå på stan med Liza. Det ska bli kul, ska försöka hitta några tröjor och lite sånt. Sen ska vi hem till mej och fota lite.
© Foto: Liza Kamera: SOny cyber-shot carl zeiss

2 December

Då var det dags för dag två då :)
Mitt första hästminne :)

Första gången jag kommer ihåg att jag red är när jag red på en liten shettis som hette Skrillan. Hon var en liten fux. Då hade jag inte börjat på ridskola ännu. Hon hade en "dotter" som hette Skrållan som var helt galen som man inte kunde rida på. Jag hade ju inga riktiga ridkläder, jag hade en gul cykelhjälm, blå ridbyxor, en blå jacka och gul/röda gummistövlar. Jag gick en jätte lång runda och gick till farmor och farfar. Då bajsade hon i deras trädgård haha :) Och första gången jag red på ridskolan fick jag rida en jätte sur vit ponny som hette Björn.


Hemma

Nu är jag hemma från skolan. Vi hade klädsim på friskvården idag. Fy! Vi skulle simma 800 meter med kläder. Det var verkligen jobbigt! Är super förkyld också, hes och har ont i halsen :( Idag ska jag inte till stallet. Haha såg dessa bilderna på en blogg idag, det är Roger Yves Bost. Seriöst, jag trodde inte att någon i den klassen kunde rida så dåligt?! Kolla denna filmen: http://www.youtube.com/watch?v=mj2AAeL8Eyg&feature=player_embedded
© Foton: Google

Julpynt i stallet!

Idag har jag och Frida pyntat i stallet! :D :D Det blev super fint och super mysigt! Här kommer lite bilder, dom är inte tagna av mej, dom är lånade från Fridas blogg: http://friiiidacarlson.blogg.se/etshighstepper/index.html
Det är så mysigt med julpynt i stallet!
Jag sitter till höger och gör ett litet granpynt.
Mitt granpynt!
Båda bilderna tagna av Frida på http://friiiidacarlson.blogg.se/etshighstepper/index.html med hennes Canon 400d

1 December

Jag tänkte köra med en liten "julkalender" :) Det bli lite överraskningar och lite smått och gott varje dag. Så här kommer första.

Dag 1. Min bästa naturbild (enligt mej)

© Fotad av mej med min Sony cyber-shot calr zeiss. En av mina första naturbilder. Den är helt oredigerad.


Lugn dag :)

Nu har jag rast :) Vi har varit på en teater med skolan. Idag har vi bara två lektioner :D Föst idrott och sen har vi bild i eftermiddag. Nice :) Idag ska jag och Frida julpynta i stallet. Det är så mysigt med julpynt i stallet.
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss