bloglovin

Pluggis?

Nu har jag suttit och pluggat ledarskap jätte länge så det är därför det har varit lite låg uppdatering.
I morgon är det ju studenten (i alla fall där jag bor?) så vi får se om jag hinner lägga upp en liten bildbomb, annars får det bli en annan dag.
Tack för alla fina kommentarer förresten, det betyder jätte mycket.
Ett smakprov från vad som kommer i morgon. Ett tips, ser ni skräcken i mina ögon?

En favorit

Här kommer en till favorit från dagen. Det är jag och Minnie på bilden.
Foto: Josse

fotodag

Idag har jag och några till haft en fotodag i skolan. Jätte mysigt, speciellt eftersom att det är så himla fint väder idag. Just nu är det ca 20-25 grader!
Idag ska jag plugga jätte mycket inför ledarskapsprovet i morgon... Hoppas att jag klarar det!
Foto: Minnie
2 favoriter från idag. Vi hittade en jätte mysig "äng" eller vad man ska kalla det. När vi hade varit där en stund märkte vi att det var en hästhage med masa hästar i... Hoppsan... Men det fanns faktiskt ställen där det var gjort för att man skulle kunna gå in. Hehe...

Skillnad

När jag rensade bland mina bilder hittade jag några bilder från en vinter. Jag tror att det var vintern 2008 men jag är inte säker. Jag tycker i alla fall att det är stor skillnad på henne! Tänk på att på bilden från förr var hon i full kondition och hade blivit riden hela tiden. På bilden från nu i vintras/våras hade hon vilat till och från i ca ett år. Hon hade inte tränat någonting, bara skrittats ibland.

2008. Här tycker jag att hon ser helt hängig ut i musklerna. Slö och hängig. Och helt felmusklad.

2011. Jag tycker att hon ser smalare ut. Fast ändå mer välmående. Mer muskler och lixom mer på hugget. Bättre muskler i halsen, bogen, ryggen och hela bakdelen.



Update: Det blev fel bild, första gången jag publicerade

Korvmåndag

Nu sitter jag med Josse och Minnie som vanligt. Det är korvmåndag (det blir alltid korv i skolan på måndagar) så vi var på coop förut. Haha, de små godisgrisarna köpte ett paket bullar. Själv köpte jag ingenting, det finns ändå inget jag kan äta.
Sen i kväll ska jag rensa min kamera. Just ni finns där ca 700 bilder och vi ska ha fotodag i skolan i morgon så det kan behövas en lite rensning. Nu har jag ju ordning på mitt usb med så det blir lite lättare. I morgon ska det blir 26 grader varmt så jag hoppas på en toppendag!
Favorit från förra fotodagen med Minnie

Rensat

Jag kände att jag kunde matten så jag tog en paus och började rensa mitt usb. Jag är faktiskt redan klar. Jag hade ca 500-600 bilder på Lazda... Men jag vill spara alla även om de är fula... Så jag har gjort ett litet "album" med kategorier som provridningen, tidigt, första gången i nya hagen, sommar 2009, vinter 2009-2010, tävling 2010, sommar 2010, model för KikkiK, höst 2010, vinter 2010-2011, vår 2011. Sen har jag naturbilder, porträttbilder, djurbilder, sportbilder mm. Jag tror att jag tar upp ca 5 GB av 8 just nu.
En bild från sommaren 2009

Plugg

Nu ska jag snart börja med matten igen. Jag ska ju ha prov i morgon. Resten av klassen ska ha det på onsdag men eftersom att vi ledarskapselever har vårt teoretiska och praktiska prov då, och på tisdag har vi annat ska jag ha det i morgon. Jag har lite svårt för bråk med x och y och sånt men det ska nog gå.
Senare i kväll, om jag hinner, ska jag börja rensa mitt usb. Det kan verkligen behövas, just nu har jag inte mina bilder någon annan stans än på datorn och tänk om datorn kraschar...
En av alla 2266 bilder jag har på min dator...

Morsdag

Idag är det morsdag som ni säkert redan vet. Så grattis bästa mamma <3
Vi ska snart åka till farmor och farfar och äta. Det brukar vi alltid göra på morsdag. Brukar ni göra något speciellt?


Mamma och Lazda en gång förra året.

Sushi

Nu har jag pluggat matte och ledarskap. I ledarskapen har vi ett häfte på 50 sidor + några sidor anteckningar. Så det är ganska mycket att läsa!
I kväll ska vi äta sushi. Det var längesen. Sushi är en av mina favoriträtter. Hoppas att ni får en bra lördagskväll.
Bild: Google

Lördag

Nu har jag varit och köpt nya regnkläder. Det behövdes... Jag var lite (mycket) osmart igår när jag skulle cykla till skolan. Det spöregnade och jag hade inga regnbyxor... Jag överdriver inte när jag säger att det droppade regn från mig när jag kom fram. Men nu har jag ett par regnbyxor så nu ska jag aldrig mer cykla i spöregn utan regnbyxor.

Dagen kommer ägnas åt att plugga inför matteprov och ledarskapsprov. Jag ska också försöka göra klart mitt Noarbete. Vi får väl se hur det går.

Städat

Just nu håller jag på att städa mitt rum. Mindre kul kanske. Men med lite spotify är det helt okej. Jag är precis klar med att plocka undan allt skräp som låg på golvet och att "rensa" i garderoben. Någon gång måste man ju vara lite duktig och göra lite rent.
Förut satt jag och spelade lite på låten jag ska vara med och spela på avslutningen. Don't stop beliving. Ni vet en av sångerna de sjunger i Glee? Om ni har hängt med ett tag vet ni att jag spelar piano. Så jag ska spela basstämman på pianot.
Nu ska vi äta tacos så jag får fortsätta senare.
jag på vårkonserten

Helg

Nu är jag hemma från skolan. Och nu är det helg! Så skönt. Men jag har mycket att göra. Plugga matteprov, göra klart Noarbete och plugga ledarskapsprov. Jag fick reda på franskaproven idag. Det hade gått bra, jag är nöjd. Hörförståelse är inte min grej men jag hade bara fått 4 fel (19 av 23) så jag är nöjd!
En söt bild på en av våra kaniner

Fredag

Nu ska jag snart till skolan, vi har sovmorgon på fredagar. Nu har jag suttit och tränat in glosorna vi har tills idag, jag visste inte att vi hade eftersom att jag har varit borta från skolan ganska mycket sista tiden. Men men, de var lätta. Jag har ganska lätt för franska med så det är lugnt. Ha en bra dag, mer uppdatering kommer senare.
En bild jag tog på Fridas förra C-ponny Vera. Lite coolt tycker jag.

Ponnybus

Idag verkade Lazda ha ont... Det är jobbigt att se när hon har ont.
Nu den senaste tiden har hon börjat med äkta ponybus. Hon vill inte gå in från hagen, inte ens gå ut från boxen. Men när man väl har fått ut henne är hon helt som vanligt. Hon har alltid varit lite tjurig men jag tror att det beror på att hon stod på ridskola i 7 år. Och när hon får komma ut i hagen eller man bara myser med henne trivs hon jätte bra.
När vi var klara med Lazda kollade vi lite på Nenne och CDs lektion.
You are my everything♥

Torsdag

Nu börjar vädret bli lite bättre igen. Hoppas att det stannar kvar nu.
Sista lektionen hade vi friskvård. Vi hade lite fritt val så jag och Minnie spelade lite pingis. Efter ett tag kom några småkillar som kanske gick i ettan eller tvåan. De ville vara med så jag och Minnie hade "pingislektion" med dem. Haha, man kan ju säga att jag och Minnie var lite flummiga.
Skrattanfall med Minnie... Haha

6 steg för en perfekt tofs... Helt seriöst...

Steg 1.  Sätt en tofs runt håret
Steg 2. Titta upp och se att Minnie fotar. Ha en riktigt fin min också.
Steg 3. Skratta samtidigt som du försöker göra en fin tofs. Rynka gärna pannan så mycket det går...
Steg 4. Rynka pannan ännu mer. Ha gärna en rolig min.
Steg 5. Dra håret rätt ut så att du ser ut som pippi långstrump
Steg 6. Fortsätt försöka fota seriöst...
Helt seriöst... ;)

Mums

Nu är jag hemma. Jag trodde att vi skulle få sluta när det var slut på idrottsplatsen men vi gick tillbaka till skolan. Eftersom att jag trodde att jag skulle vara hemma vid 12 hade jag inte med mig så mycket mat. Så efter min pianolektion som var slut 5 över 2 gick jag till stan och åt. Gott! Nu ska jag försöka göra lite läxor innan jag antagligen åker till stallet.
haha.

idrottsdag

Nu åker jag snart och hjälper till på idrottsdagen. Jag slutar 12, det är rätt skönt. Hoppas att ni alla får en bra dag.
En utav de första bilderna jag la ut här på bloggen.

Tisdag

Just nu sitter jag och tittar på House. Förut var jag i stallet och fixade med min fina lilla Lazda. Hon verkade må bra. Hon ville gärna komma ut i hagen.
I morgon ska jag hjälpa till när småbarnen ska ha idrottsdag. Helt okej, det blir väl att jag mäter längdhopp eller något sånt.
Carolina Klüft på en friidrottstävling jag var på

Duktiga

Nu har jag precis ätit klart efter att ha kommit hem från orientringen med skolan. Jag och Minnie "sprang" tillsammans (Josse kunde inte komma). Vi sprang i skogen bakom ridskolan där jag hade Lazda förr så det var ändå ganska lätt att hitta. Vi hade 17 kontroller och vi hade rätt på alla! Vår tid var ca 1 timme och 50 minuter.
Lite skillnad från förra året när vi sprang på ett annat (mycket lättare?) ställe och hade 5 rätt av 10 efter väldigt lång tid.
♥ I'm thinking of you all the time ♥

Tankar

Jag mår faktiskt lite bättre nu. I stället för att tänka "jag kommer aldrig mer få göra det" tänker jag på allt vi har fått göra tillsammans. Hon hade gått 7 år på ridskola, vi fick ge henne ca 3 och ett halvt år av "himmelriket". Tänk vad mycket bättre hon måste ha haft det hos oss än på en ridskola med 100 skrikiga ungar runt om kring. Nu bor hon i världens bästa stall med bara 4 hästar och 7 människor runt om kring.

Tänk vad jag har lärt mig av henne. När jag fick henne hade jag precis fått en häst att gå i "form" för första gången. Nu är jag mycket bättre än det. Hon kunde ingen dressyr när hon kom till oss. Vi hann lära henne att gå i form utan att behöva slita och dra i henne, hon gjorde det frivilligt.

Hon har faktiskt haft det väldigt bra hos oss. Men allt har ett slut. Jag tror faktiskt inte att vi kan ha kvar henne. Vi bor inte på en gård och vi kan inte hyra en stallplats bara för att hon ska gå i hagen. Det är så jag tänker just nu. Även om det är jobbigt är det skönt att i alla fall veta vad man tror är bäst för både henne och oss...
Jag fick ge dig allt du kunde önska dig. Det räcker nästan för mig ♥

Tack alla ni

Det piggar upp mig lite att logga in på bloggen och se alla fina stöttande kommentarer. Och alla fina sms jag har fått av mina vänner. I kväll mådde jag faktiskt lite bättre. Jag måste ändå försöka leva vidare, det är ändå så att hästar måste någon gång säljas. Eller så dör dom och det skulle vara väldigt konstigt om vi dör före dem. Men det är fortfarande otroligt jobbigt. Jag ville bara säga tack för att ni läser och stöttar mig.

♥I will always love you♥

Jag orkar inte

Det är konstigt. Att livet kan ändras så snabbt. På bara några minuter har hela världen gått under. Mitt hjärta har stannat och jag kan inte andas. Jag tänker hela tiden "det här kan inte vara sant" "jag vaknar snart" "det kommer snart ändras". Men sekunden efter kommer jag ihåg att det inte alls är en mardröm. Jag är vaken, detta är verkligheten. Klockan går men jag känner inte tiden. Allt har stannat upp. Jag står i mitten och ser världen snurra på utan att själv vara en del av det. Jag vill bara lägga mig ner och somna. Aldrig mer vakna. Jag vill att jag ska vara 11 år, min dröm har gått i uppfyllelse och vi har hela livet kvar tillsammans. Men jag vet att det aldrig kommer bli så igen. Det är för sent.

Det hade varit så mycket lättare om hon hade brutit benet i hagen. Ett snabbt men ändå jobbigt beslut. Nu är det upp till oss. Vill vi ha kvar henne eller vill vi avsluta? Vad är bäst för henne? Jag hatar livet. Jag orkar inte mer. Varför ska det alltid vara så orättvist?
Love hurts...♥

Tack

Tack för alla fina kommentarer <3

Life is a nightmare

Jag var i stallet för ett tag sen. Lilla Lazda var lite tjurig.
Det var jobbigt, alla tankar kommer. Det är nästan jobbigare när man vet att hon skulle kunna leva ett hyfsat bra liv bara i hagen. Några uteritter någon gång då och då. Gå med Steppas i hagen hela tiden. Hon skulle ha det ganska bra.

Men samtidigt. Hon skulle aldrig få hoppa igen. Aldrig få galoppera i full fart på ängen. Aldrig rida ett dressyrprogram. Aldrig träna. Aldrig tävla. Bara gå hemma hela tiden. Resten av hennes liv. Och hur länge till kan hon leva? Hästar kan bli 30 år. Hon är 15. Skulle hon klara av 15 år i hagen. Jag vet inte.

Och sen har vi ju mig. Ni måste ändå förstå att jag vill rida mer än bara uteritter någon gång då och då. Jag vill tävla. Jag vill träna. Men jag vill göra det med Lazda. Hon och jag. Det var inte meningen att det skulle vara såhär. Jag och hon skulle ju ut och visa att vi kunde.

Det kommer aldrig aldrig bli så. För Lazda har spatt. Inte nog med det, hon har en stor skada i gaffelbandsfästet...
Det är nästan så att jag önskar att jorden hade gått under i går...

Hata livet

Mitt liv suger just nu. Jag vill bara dö. Det känns som om det är en mardröm som bara blir värre och värre. Jag orkar inte ens skriva vad som var felet med Lazda, det var inte positivt som ni kanske fattar. Ni får kanske veta det på söndag eftersom att jag ska bort i morgon. Om jag orkar, jag funderar seriöst på att lägga ner allt...
Så för att inte deppa ihop totalt ska jag snart iväg på bio med några vänner. Hoppas att de kan pigga upp mig lite...
I knew it was too good to be true...♥

Slut

Nu är det slut. Det har varit jätte roligt fast väldigt segt med all väntan. Haha, vi har spelat väldigt mycket bubblan. Jag längtar redan till nästa år, om man får vara med då?
Nu laddar jag för i morgon... Röntgen och ultraljud. Det känns ungefär som dommedagen. Jag har verkligen försökt ta vara på denna veckan. Vi får väl se om jag kan sova något i natt...
The key to my heart is only yours♥

Fint väder igen

Åh det är äntligen fint väder igen! Kanske inte lika varmt men solen skiner i alla fall. Det är annat än vad det var i morse... Jag cyklade i motvind och duggregn rätt i ansiktet.
Just nu sitter jag och pluggar matte. Men jag det är en grej jag inte fattar så jag ska ta och börja med engelskan i stället tror jag. Sen om drygt en timme ska jag börja dra mig mot stan igen för att hinna äta innan konserten. Jag var och köpte mat på Coop förut (fryst mat man värmer) och då passade jag på att köpa en Daim till i kväll. Annars somnar jag nog mellan mitt nummer och slutnumret. Det var riktigt nära både idag och igår... Ha en bra kväll!
Ha, en till bild från elevens val

Sista dagen

Nu är jag hemma från ännu en konsert. Idag ska jag plugga matte och kanske något mer om jag hinner. Vi har paus nu till 18.00 men jag ska äta innan så jag får väl åka in till stan vid fem. Det är sista dagen idag. Det är lite sorgligt faktiskt, jag har haft så kul. Men men, allt har ett slut.
I morgon ska vi med Lazda till Helsingborg igen. Snälla Nenne kan låna ut sin bil, om inte jag har missat något nytt. Annars får vi väl hitta någon annan bil.
En till bild från elevens val

Bilder

Nu är jag hemma från konserten. Det gick ganska bra. Det är sjukt kul, man får verkligen en kick av att spela när det är fullsatt, de fick till och med ställa fram en till rad med stolar. Nu är jag lite trött efter en heldag med ljud över allt. Cello, fiol, trumpet mm. Så det är ganska skönt att komma hem och slippa allt ljud. Och titta vad jag har fixat (eller ja, det var min snälla mamma som tog dem), bilder från idag. Lite suddiga kanske men bättre än inget alls.
Jag, Jesper och Joakim.

Judgment Day...?

Jag tror inte på det, men man blir ändå rädd, tänk om det ändå är sant? Fast nej, jag tror inte på det.
Tror ni på det?

Vila!

Jag har precis fikat efter att ha kommit hem från stallet. De första konserterna var slut vid halv tolv, sen åt vi. Det tog dock lite tid eftersom att de hade vart så smarta och glömt boka mat. Men men, vi fick ju mat till slut.
Så nu ska jag bara vila innan jag ska ner till stan igen och äta innan sista konserten. Den börjar 19.00 men vi ska vara där 18.00. Sen kommer jag inte hem förrän efter nio så det blir en lång dag.
Haha, jag och Minnie flummade förra tisdagen.

Tidsinställt

Nu när jag har så mycket tid över med Lazda brukar jag passa på att träna på flätor mm. Igår försökte jag mig på en ardenner/ponnyfläta. Det är säkert inte alls samma sak men jag ska jag vara ärlig vet jag inte vilket jag gjorde. Här kommer lite bilder.
Svansfläta
Manflätan på närbild
Sen fick hon såhär jätte fin lockig man...

Helt slut

Nu är jag hemma och har precis ätit. Jag är helt slut! Jag var där kl. 13.00 och åkte hem ca 20.15. S e g t ! Eftersom att jag bara är med i ett nummer blir det väldigt lång väntan. Men men, det är bara att bita ihop och tagga inför nästa konsert. Hitta någon rolig att sitta och vänta med. Hoppas att ni har haft en bra dag, jag ska försöka fixa något tidsinställt inför i morgon.
En bild från när jag spelade en gång. Jag ska försöka fixa bilder från konserten.

Fullt upp

Hej på er! Idag ska vi ha genrep hela eftermiddagen. De andra får tydligen åka hem mellan men jag måste vara kvar. Stackars mig jag kommer inte ha något att göra. Men men, jag slipper några dagar i skolan.
Så idag ska jag inte till stallet. Kanske i morgon och på torsdag eftersom att vi är lediga mellan kväll och dag. Ha en bra dag, jag kanske hinner fixa några tidsinställda till i morgon.
Foto: Minnie

Energi var det här ja...

Jag har haft en jätte mysig dag med min lilla plutt Lazda idag. Hon var på bra humör som tur var. Jag passade på att öva på lite flätor och grejer nu när jag har så mycket tid över. Jag gjorde en svansfläta fast inte så tjock som förra gången. Jag såg att väldigt många hade det på fälttävlan i går. Sen gjorde jag även en ardennerfläta eller vad det heter. Jag kan visa bild i morgon, nu ska jag snart sova. Jag är så trött, jag höll nästan på att somna flera gånger på Svenskalektionen idag... Hoppsan...

Så nu blir det att gå och lägga sig tidigt för att tagga inför vårkonserten på onsdag och torsdag. Vi ska ha genrep i morgon. Så de närmaste dagarna kan det bli lite dålig uppdatering men jag ska göra mitt bästa. Ha en toppen vecka alla fina läsare!
Bjuder på ett av alla skrattanfall från förra veckan

Måndag

Nu har jag rast. Vi har två lektioner kvar idag och slutar 20 över tre. Inte okej!
Förut hade vår lärare med sig en grislunga och ett grishjärta och blåste luft i det för att visa hur det ser ut... Som ni märker är vår skola helt normal.
Senare idag ska jag väl till stallet som vanligt. Men först vill jag sova, jag är fortfarande helt slut efter igår. Jag gick säkert sammanlagt en mil. När vi skulle ta tiden fick vi gå till starten som var ganska långt bort och sen tillbaka för att stoppa tiden när de kom i mål. Det var 3 klasser med ca 30-40 starter i varje och vi var 5 tidtagare. Jobbigt!
Bild från i tisdags. Foto: Minnie

Trött som en åsna

Nu har jag precis ätit efter att ha kommit hem från en lång dag som funktionär. Hela 11 timmar var jag där. Inte dåligt!  Först var jag som ni vet veterinärsekreterare. Det var jätte kul, veterinären var snäll och pratsam. Det var kul att få se alla hästarna innan de blev ridna och även att se när de red fram (framhoppningen låg precis bredvid). Dessutom har jag lärt mig mer om vad veterinären kollar på.

Efter det var jag tidtagare. Lite nervös var jag faktiskt, det var ändå 1* och 2** så det är ändå lite viktigt att det blir rätt tid. Men det gick bra. Det var jätte kul det med. Dock var det lite kallare än vad jag hade tänkt mig så min snälla mamma fick komma med två (!) fleecejackor till. Och lite mat eftersom att jag, min smartskalle bara hade tagit med mig några mackor för hela dagen.

Ni får en bild på Johan Lundin som var där med 5 hästar. Hur orkar man rida 5 dressyrprogram, 5 hoppbanor och 5 terrängbanor?!

Tidsinställt

Tidsinställt inlägg
Visste ni att jag aldrig har hoppat terräng med Lazda? När vi köpte henne var hon helt galen i banhoppningen så det var ingen idé att ens försöka oss på terräng då. Och sen blev hon skadad så det har inte blivit att jag har provat. Om Lazda blir frisk skulle jag gärna vilka prova det någon gång. Men jag kommer mest satsa på dressyren om hon blir frisk. Det känns lite sådär att stressa runt på en hoppbana efter en skada...
Jag kanske aldrig mer får ge dig chansen att ha så kul som du hade då...

Funktionär i morgon

I morgon kan ni vänta er en låg uppdatering för jag ska nämligen vara funktionär på klubbens fälttävlan. Jag ska först vara veterinärsekreterare och sen tidtagare i terrängen. Det kommer nog bli spännande och lärorikt att vara veterinärsekreterare hoppas jag. Hoppas att det inte blir för rörigt, jag gillar verkligen inte när det blir stressigt och rörigt. Men det ska säkert gå bra.
Så ha en bra dag i morgon, jag kanske slänger upp något tidsinställt som kommer upp under dagen.
Nenne och CD ska vara med, CD är han som sitter haha.

Seg dag

Det spöregnar här hemma. Och då blir jag sugen på att gå en promenad? Normalt?
Den här dagen har varit seg. Eller okej, inte hela dagen, bara efter att jag hade kommit hem från stallet. Jag kan verkligen inte komma på något att göra. Jag började med matten men jag fattade ingenting. Lika bra att ge upp med en gång.
Min lillasyster kom nyss hem från sin tävling. Hon hade vunnit allt - 80 meter, längd, diskus och spjut. Duktig lillasyster man har.
Carolina Klüft en gång när jag var med min lillasyster på friidrottstävling.

Ensam

Jag sitter här och har tråkigt. Jag är ensam hemma hela dagen för mamma är på kurs, pappa och min lillasyster är på friidrottstävling. Jag funderar nästan på att cykla ut och kolla på mammas kurs... Men den är säkert slut snart och jag kan ändå inte vägen. Nej, nu måste jag göra något annars deppar jag ihop. Jag är så sugen på att rida! Jag har inte hoppat på över ett år. Helt sjukt, förr hoppade jag minst en gång varannan vecka. Tänk vad jag har tappat på denna tiden.
Nästan så att jag funderar på att börja på ridskola igen...

Hemma

Nu har jag och Hanna varit i stallet. Vi tog lite bilder med hennes systemkamera som hon ska skicka till mig så de kommer lite senare.
Lazda verkade må bra. Vi masserade henne, stretchade och ryktade. Vad ska man skriva mer? Hon fick ha sitt regntäcke på sig eftersom att det såg ut som om det skulle börja regna.
Bild från igår

Haha

Jag har ju förresten glömt att berätta vad som hände när vi skulle åka hem från Helsingborg i onsdags. Precis när vi hade kommit över Hallandsåsen såg vi att bilden började ryka väldigt mycket. Så vi körde av vid närmaste avfart. Jag tror att det hette Skummslöv eller något sånt. Där stannade vi vid en kyrka.
Det visade sig att bilen hade gått sönder så vi var tvungna att ringa en som körde bilen till en verkstad. Och där stod vi med Lazda. Eftersom de hade hämtat bilen kunde Lazda inte vara i släpet.
Vi fick ringa till min farfar och så kom han och pappas bror med farfars bil. Men vi var fast där vid kyrkan i ungefär 1 och en halv timme.

Jag har inte tävlat på ca 1 år och en månad. Jag har inte hoppat på över ett år. Jag har nästan inte ridit någonting på över ett år.

Jag önskar att jag kunde glädjas till 100% över när det går bra för andra. Och jag blir verkligen jätte glad för någon annans skull. Misstolka mig inte. Men det är så fruktansvärt jobbigt att se andra som kan tävla, rida och göra allt de vill. Och när det dessutom går bra... Jag kan inte hjälpa det. Jag vill så gärna tävla. Jag vill så gärna rida. Det är min dröm.

Visst det är jätte kul att bara ta hand om Lazda och inte rida. Och vissa dagar räcker det för mig. För jag älskar min Lazda. Men andra dagar när andra är och tävlar. Då blir jag så fruktansvärt sugen. Och det är ingen idé att jag åker dit och tittar. Då blir jag helt knäckt. Jag tänker bara "det kunde ha varit jag". "Om Lazda inte hade varit skadad..."

Det är nog inte många som fattar hur det känns. Att knappt kunna rida någonting på över ett år. Efter det kommer det en ny skada. Som hon antingen inte överlever eller så kommer det ta väldigt lång tid innan man kan börja rida.

Så många gånger jag har tänkt att nu ger jag upp. Nu orkar jag inte mer. Jag somnar med tårar i ögonen. Jag tänker att det kommer aldrig gå. Men dagen efter åker jag till stallet. Och där är Lazda. Min älskade Lazda. Hon tittar på en med sina stora, mörka ögon. Då är det sista man vill göra att ge upp.
My heart belongs to you♥

Lördag

God morgon. Hoppas att ni inte hade för mycket otur igår. Jag hade faktiskt ovanligt mycket tur.
Idag ska min kompis Hanna följa med mig till stallet. För ett tag sen var jag ju med henne i hennes stall.
Och lycka till Frida som ska tävla idag!
Annars idag ska jag nog börja på matten...
En bild jag redigerade igår

Mina åsikter - hjälptyglar

Jag tycker inte att man ska ha hjälptyglar som t.ex. graman eller halsförlängare för att lättare rida hästen i form. Visst, man kan ha det ett tag på en gammal häst som inte kan gå i form för att den ska fatta vad det handlar om.

För mig är dressyr att man som ett ekipage gör något tillsammans. Inte att man ska slita, dra och tvinga hästen ner i form.
Samma sak med hjälptyglar. Jag tycker att hästan ska kunna "välja" vad den vill göra. Känner hästen att den verkligen inte vill eller kanske till och med har ont tycker inte jag att man ska tvinga ner den utan i stället lyssna på den och kanske göra något annat just den dagen.
För vill man uppnå riktigt bra dressyr måste man jobba som ett team. Både hästen och ryttaren måste vara avslappnade.

Vad är era åsikter om hjälptyglar?

Bilderna

Som ni ser är hon rakad på benet. Det var där hältan försvann när de bedövade  - alltså är det någonstans där skadan sitter. Antagligen i griffelbenet eller gaffelbandet. Vi ska åka tillbaka till Helsingborg nästa fredag för ultraljud och röntgen.
Ni får också några bilder från dagen.
Jag gjorde en svansfläta (som jag självklart tog bort sen) 
Fin?

Mysdag ♥

Nu har jag precis kommit hem från stallet. Lyckat att cykla hem precis när det kom världens regnskur... Typiskt mig. Tur att det finns luvor!
Lazda och jag hade en mysdag med massage, stretching och ryktning. Hon verkade må bra. Eller ja, bra för att vara skadad. Jag gjorde en svansfläta som ni kan få se lite senare och jag tog även kort på hennes ben så att ni lättare kan se vart skadan är. Så länge får ni nöja er med en utav mina favoritbilder på Lazda (och hennes stora kärlek CD)
Foto: Frida

Tankar, tankar, tankar...

Nu ska jag dra mig ner åt stallet. Jag kanske fixar lite mer med manen, jag började klippa den lite igår. Det behövdes kan jag säga.
Jag har helt plötsligt så himla mycket tid till att bara mysa. Helt underbart! Men samtidigt måste jag verkligen ta hand om denna tiden. Om det blir operation är det ju inte säkert att hon överlever. Och då är detta våra sista veckor tillsammans... Åh jag måste sluta tänka så mycket!
Through tears, through pain, through everything for love♥

Wieee!

Haha, lite reklam är alltid bra? Dom är lite efter med prenumeranterna bara... Ni följer väl mig via bloglovin? Klicka på bilden annars.

Uppgift elevens val

Jag tog denna bilden en dag när det var extra fint ljus. Jag blev sugen på att fota fina hagbilder på min häst Lazda. Tanken med denna bilden var att jag ville ha ett speciellt ljus på Lazda. Jag ville ha lite motljus för att hon skulle "lysa" i kanterna och att bakgrunden skulle vara finare. Det blir också för starkt ljus på henne om man tar med solen på henne. Då blir hon för vit. Jag ville inte heller att hon skulle vara precis framför solen, då blir hon för mörk. Jag har inte redigerat den något, jag tyckte att den var fin som den var.

Torsdag

Lazda var fortfarande lite sur efter alla sprutor och grejer hon fick igår. Sto som hon är. Man får fjäska lite med hallongodis och banan så går det bra sen.
Hon verkade må ganska bra ändå. Hoppas att hon inte har för ont.
I morgon ska jag nog försöka ta tag i lite skolarbete. Det är väldigt svårt att motivera sig till att göra det...
Haha, fina ben

jobbigt

Nu ska jag snart cykla till stallet och ta hand om min lilla Lazda. Jag har så blandade känslor om allt som har hänt. Det är bra att de hittade vad som var fel men ändå. En operation är en ganska stor grej. Tänk vad jobbigt det kommer vara att lämna henne innan operationen.
Men vad är egentligen alternativet? Att hon går och har ont och inte kan blir riden resten av sitt liv. Då är det nästan värt att göra en operation för att i alla fall försöka.
Everything I do, I do it for you♥

Om ni undrar

Om ni klickar på bilderna i menyn kommer ni till en presentation om mig och en presentation om Lazda. Det är därför det har kommit upp ett lite konstigt inlägg om mig och ett om Lazda.

Lazda


Resultat Helsingborg 11/5-11

Idag var vi på djursjukhuset i Helsingborg som ni kanske har läst. Han började med att känna igenom henne och efter det fick hon springa. Hon visade ingen hälta på varken rakt eller böjt spår.
Efter det böjde han olika leder. Han kom fram till att det satt i höger bakben. Sen började han bedöva för att hitta mer exakt var skadan var. När han bedövade nerven som går till gaffelbandet eller griffelbenet försvann hältan - skadan var hittad.
Förmodligen har alla hennes muskelskador berott på att hon har gått och spänt sig hela tiden.

För att göra henne frisk behövs en operation. 80 % av alla som har gjort den operationen blir helt friska.
Så nästa fredag ska vi dit igen och röntga och göra ultraljud. Efter det bestäms om det blir operation eller inte.

...

Vi åker nu... Önska oss lycka till

Elin


Minnen

Nu börjar jag blir riktigt nervös för i morgon. Många kanske tycker att det inte är något att vara nervös över. Men då har ni inte varit med om det som har hänt mig.

När jag var ca 9 år hade min mamma en storhäst som hette Lemolie. Det hade varit problem med henne ända sen vi köpte henne så mamma hade bestämt sig för att sälja henne.
Efter en provridning blev det värre och jag vet inte hur många gånger hon var hos veterinären. Sista gången hade jag varit på fritids när hon var där. Jag frågade hur det hade gått och hon svarade "det gick inte bra. Hon finns inte längre". Hon hade blivit så dålig att det skulle ta väldigt lång tid innan hon kunde bli frisk. Och hon hade redan blivit tokig och till och med farlig att hantera.

Så ni kanske förstår att jag blir nervös inför i morgon. Minnena kommer tillbaka och jag börjar tänka alldeles för mycket på vad som kan hända...
Please don't leave me♥

Sommar?

Nu ligger jag på en filt i gräset, har nyss ätit en glass och lyssnar på spotify. Det finns bara en sak som kan blir bättre och det är att Lazda blir frisk snabbt.
Nu när jag och Minnie har varit ute och fotat hela dagen är jag ännu mer sugen på att köpa en egen systemkamera. Fast jag vill nog ha en Canon, ingen Nikon. Om någon av er har en systemkamera, vad har ni för någon? För och nackdelar med den?

Faktiskt en ganska cool bild från idag. Fotad av Minnie.

Älska livet just nu

Åh vad jag älskar vädret. Och denna veckan. Jag och Minnie har varit ute och fotat hela dagen. Vi tog ca 400 bilder... Denna veckan kommer vara den bästa på länge, fota och blogga hela dagarna. Helt underbart, jag älskar elevens val!
Foto: Minnie Kamera: Nikon d3100

Fotat med Minnie

Nu har jag och Minnie varit ute och fotat porträtt. Vi ska ut sen igen när vi har ätit. Här får ni lite smakprov.
Jag, foto av Minnie. Jag är jätte nöjd med denna bilden!
Minnie, foto: Jag
Som ni kanske ser är Minnie mycket bättre på att vara "model" än vad jag är...
Denna bilder är jag riktigt nöjd med! Min känsla när jag tog den var att jag ville ha en bild med en fin bakgrund men mest fokus på Minnie. Jag tycket att jag lyckades jätte bra, Minnie kom i en bra vinkel och jag är jätte nöjd med bilden. Detta är en uppgift från elevens val om ni undrar!

You're my everything

Nu ska jag och mamma sätta oss och skriva ner vad som har hänt med Lazda under hela hennes skadetid. Tur att man har en blogg! Det kan vara bra att kunna berätta hela historien för veterinären på onsdag. Och nu när jag tittade tillbaka i min blogg märkte jag hur dålig den var. Jag skrev om ingenting och det var definitivt inte en hästblogg, en foto blogg är nog en bättre beskrivning. Jag skrev inte ens om henne förrän 12 dagar efter starten. Men det är det ändring på nu! Vad ska jag kalla det, personlig hästblogg kanske? ;)
You are my life. You're the air I'm breathing. You're my everything♥

Älska vädret!

Åh vad jag älskar vädret! Jag ligger ute i trädgården på en filt i gräset och lyssnar på spotify. Kan det bli bättre?
Jag har precis kommit hem från Lazda. Jag tycker så synd om henne som har ont... Men jag hoppas att de hittar felet på onsdag. Hon verkar i alla fall vara glad och tacksam över att vi lyssnar på henne och att hon får vila när hon har ont.

Tack föresten för alla era fina kommentarer om min nya design! Jag blir verkligen jätte glad! I morgon ska jag och Minnie fota varandra så att vi har lite nya bilder till bloggen. Vi får nämligen låna skolan systemkamera och då får man ju passa på eller hur? Synd bara att jag inte hade tid att köpa linnet idag, annars skulle jag haft det i morgon... Ja ja, jag får väl hitta något annat.
En gammal bild på mig och Lazda. Åh jag längtar till sommaren när man kan ta fina bilder med en fin åker i bakgrunden.

Ja!

Nu är jag hemma från en lugn skoldag. Jag ska snart fika, glass tror jag att det blir. Sen ska jag förhoppningsvis åka till stallet och ta hand om Lazda. Förut var jag och provade ett linne som jag ska köpa. Jag var där i lördags men då fanns det ingen mindre storlek än 36 så de beställde hem en 32. Den var så stor i storleken så 32 passade perfekt.

Nice måndag

Denna veckan kommer bli rolig. Blogga och fota på skolan sen inga läxor och bara fritid efter skolan. Så himla skönt! Nu sitter jag här med Minnie och vi har fixat med designer hela dagen. Riktigt skönt!
Foto och redigering: Jag

Bloggen har varit nere

Bloggen var helt nerlagd igår som ni kanske märkte. Men nu funkar det förhoppningsvis igen! Tur eftersom att vi har elevens val denna veckan och jag har valt blogga. Det hade ju varit kul om bloggen hade varit helt nere då...

Hiss eller Diss?

Jag dissar brunt läder på ridsaker. Sadel, träns, stövlar mm. Inte alls min grej, speciellt inte ljusbrunt. Möjligtvis kan det vara lite snyggt med mörk mörk brun men nej, inte för mig. Inte alls min grej. Vad säger ni, Hiss eller Diss?

Duktig tjej

Nu har man varit duktig och klippt gräset i hela vår trädgård. Vår gräsmatta är ca 3500 kvadratmeter så jag är ganska trött nu.
Efter det tog jag ut min lilla kanin så att hon fick springa av sig lite. Inte för att hon ville, hon ville hellre lägga sig i skuggan och sova.
Min lilla plutt

Härlig morgon

Nu har jag precis ätit och innan det var jag som ni säkert redan har läst i stallet med Hanna. Vi hade jätte kul. Först ryktade vi alla hästarna och sen red vi på den ena, Herman. Han är 21 år i år och ca 1.70 hög. Han har tävlat dressyr när han var yngre och är verkligen jätte rolig att rida! Ni som har hängt med vet att sist jag red honom gjorde jag piaff/passage. Idag var han lite tröttade så vi skrittade mest. Jag gjorde lite skänkelvikning, öppna mm.


Sen höll jag en "lektion" åt Hanna och lärde henne att rida honom i form och att göra skänkelvikning. Jätte duktiga var dom!
Herman är den bruna, Stella är fuxen och Oliver är minishettisen

Ny design

Nu ska jag iväg till Hanna. Vi ska till stallet. Sen idag ska jag klippa gräset eftersom att jag är hos veterinären på onsdag när vi har operation dagsverke.
Förresten, ser ni den nya designen? Vad tycker ni?



Dansuppvisning

I kväll har jag varit och kollat på min lillasyster när hon (och väldigt många andra) har haft dansuppvisning. Jätte duktiga var alla. Visste ni förresten att jag gick på dans i ca 7 år förr? Det ni!
Igår kväll satt jag och fixade med en ny design! Förhoppningsvis blir den klar i kväll eller i morgon. Just nu sitter jag och tittar på Kvällen är din. Tänk att få sin högsta dröm uppfylld!
My biggest dream is that my heart will be healthy again ♥

Lördag

Lazda mådde som vanligt idag också. Ingen överraskning att hon haltar. Men som tur är har vi ju en tid i Helsingborg på onsdag. Hon har blivit på mycket bättre humör nu av någon konstig anledning. Hon kom halvspringande mot mig i hagen idag. Det har nog aldrig hänt förut, lilla tjuriga stoet Lazda har sina egna åsikter ibland.
En favorit från igår ♥

Dagens bilder på finaste ponnyn

Här kommer lite bilder från dagen. De bilderna på både mej och Lazda har mamma fotat och de på bara Lazda är fotade av mej.
Ni får inte så många det blir ju tråkigt om jag tar alla på en gång!

Härlig dag

Jag måste bara HISSA tjejer som kan vara snälla mot varandra! Att våga säga vad man tycker när man tycker något positivt. Inte bara tänka något positivt om någon utan verkligen säga det. Man blir så glad när någon säger/skriver något snällt till en! Det hände mej idag och man blir verkligen jätte glad!

Jag har precis kommit hem från stallet. Lazda mådde som hon har gjort de senaste dagarna. Inte så bra alltså. Men hon var på bra humör och det är det viktigaste. Jag passade även på att fota några bilder på henne som jag tänkte lägga in på datorn nu. Ni kanske vill ha en mini-bomb från idag sen?
Foto: Jag

Ja!

Vi har fått en tid hos en veterinär på onsdag! I Helsingborg. Hon man bokade tiden hos sa att han var väldigt duktig. Åh vilken tur att det fanns en tid så snabbt. Jag ser både fram emot det för att förhoppningsvis få reda på vad det är med henne men ändå är jag nervös för det kan vara...
You have to feel pain to know what real happiness is ♥

Jobbig dag i morgon

I morgon blir en jobbig dag. Tur att det är fredag! Först funderar jag på att gå upp den vanliga tiden även om vi börjar nio och plugga lite. Sen direkt kl. 09.00 har jag kärnfysik/energiprov (Noprov). Sen direkt när jag är klar ska jag ha engelskaredovisning. Sen ska vi se på teater, ha lunch och efter det har vi franskaprov. Tuff dag?

Men sen kommer räddningen. Elevens val. Hur sköna lärare har vi när man kan välja bloggning?! En hel vecka med bloggning och bildredigering. Kan det bli bättre?
Ville bara visa att vi hade en tårta till haha

Fysik... fys... fy... f... fa... facebook?

Nu har jag precis ätit och ska ta tag i pluggandet igen. Det är lite svårt att motivera sej till att göra det bara. I alla fall jag tänker hela tiden "men jag kan kolla bloggen snabbt. Jag kan lika gärna kolla bloglovin när jag ändå håller på. Jag måste bara kolla facebook. Jag ska bara göra detta först." Någon annan som gör likadant?

En av tårtorna vi åt i lördags. Mums! Marängtårta med hallon, blåbär och jordgubbar. Gott!

Hata pollenallergi

Det blev ingen engelskaredovisning idag. Så i morgon har jag både Noprov, Engelskaredovisning och Franskaprov... Får se hur det går.
Vi sprang idag på friskvården. Vi skulle ha sprungit två varv som sammanlagt är ca 4.5 km. Men på grund av min pollenallergi kunde jag bara springa ett varv. På ren vilja, jag hade så ont i lungorna! Min tid blev i alla fall 9.55. Jag är ganska nöjd med tanke på min allergi som gör så att det känns ungefär som att andas genom ett sugrör samtidigt som det gör jätte ont i lungorna. Förra veckan var det inte lika mycket pollen så jag kunde springa hela rundan. Då sprang jag på 23.00. Det är jag jätte nöjd med, med tanke på pollenallergi + att jag nästan inte har tränat någonting på ca ett år.
Ni får nöja er med en bild tagen med datorkameran... Förresten ser ni hur otroligt långa fingrar jag har?

Oups...

Vi hade några äpplen hemma som såg så goda ut. Mums tänkte jag. Men (mitt minne igen då) jag glömde att jag är pollenallergisk. Och pollenallergi + äpplen på våren är ingen bra kombination. Så nu sitter jag här och hostar och kan knappt andas. Smart!
Mums?

Smart...

När mamma ringde idag för att boka tid hos veterinären tog dom tydligen inte emot nya kunder?! Hur tänker man då? Det kan väl inte alltid vara samma hästar som kommer tillbaka? Eller tänker jag helt fel? Så nu får vi försöka hitta något annat bra ställe. Tips?
Så nu ska hon vila helt tills vi har i alla fall pratat med en veterinär. Hoppas att det går fort...
♥ One day it will be our turn. ♥

Hältutredning

Nu har vi bestämt oss för att åka in och göra en hältutredning med Lazda. Vi har självklart låtit en veterinär kolla igenom henne lite innan. Vi har en veterinär i stallet. Men hon har bara kollat lite ytligt. Men eftersom att hon haltar på samma ben varenda gång verkar det lite konstigt. Så vi ska åka till ett specialställe för hästar. Muskelskadorna kan också bero på att hon har en "vanlig" skada som gör att hon belastar musklerna fel.
If you only could speak... ♥

Hemma igen

Spelningen gick bra. Det blev lite rörigt när vi skulle vända blad bara men annars gick det bra. Lite trångt när man sitter 3 vid samma piano...
Nu är det bara att ta tag i skolan igen. 3 prov och en redovisning kvar denna veckan. 1 läxförhör och 1 prov avklarat.
Och jag har nästan bestämt mej för att köpa en systemkamera för en del av pengarna jag fick i present. Här är jag för ca ett halvår sen. Jag kommer inte riktigt ihåg, det till hör mitt "gamla" liv...

Panik

Idag måste jag plugga inför både franskaprov, noprov och engelskaredovisning. Plus att jag har elevkonsert i kväll. Men jag har glömt om jag skulle vara där kvart över 5 eller kvart över 6. Jag tror att jag är så stressad så att jag bara glömmer saker hela tiden. Så nu har jag lite panik för det kan vara lite bra att veta när man ska vara där...
Jag sist jag var på elevkonsert.

Bra timing...

Just nu sitter jag och försöker plugga inför läsförståelse franska i morgon. Eller var det hörförståelse? Jag har pluggat till båda eftersom att mitt minne inte är på topp. Men nu när jag skulle plugga glosor var tydligen spellic.com nere. Varför just nu?! Ja ja jag får väl ta till stenåldersmetoden papper och penna haha.
Foto: Jag

Inget att göra

Jag kom på att jag skulle stå på skolans kafé idag. Skönt att slippa alla lektioner. Så nu står jag har och har ingenting att göra...
Foto: Jag

Åh...

Nu ska jag plugga. Jag hade ställt klockan på 8.00 men tydligen ringde den inte? Jag vaknade 20 i 10... 4 prov nästa veckan, åh vad jag älskar skolan *host*... Ha en bra dag!
Foto: Jag