bloglovin

Kaos i ridhuset...

Idag följde vi med Frida till ridhuset. Det var kaos i ridhuset. Som mest var det 12 hästar i ridhuset samtidigt. Det är ganska stort men det var en som hade lektion och hon hade halva själv... Så 11 hästar i ett halvt ridhus. Inte kul. Tur i alla fall att det var typ 9 ponnysar och 2 storhästar i alla fall. Lazda gick fint i alla fall. Jag kunde trava några varv på en åtta idag. Några småsteg framåt går det i alla fall. Ååh vad jag blir sugen på att rida "på riktigt" när jag ser alla andra rida! Jag vill bara rida rida rida hela tiden... Men min tur kommer. När Lazda blir frisk kommer jag bara ha kul och njuta av att ha en frisk häst som jag kan rida på. Och hon ska bli frisk...

Jag och Lazda på första provridningen

Hemma igen

Vi fick sluta tidigare idag. *gilla* Frida och dom kom ju hem i lördags. Steppas blev nog väldigt glad. Jag fick ett jätte fint armband. Tack! Jag vet inte om jag ska till ridhuset idag, Frida frågade om vi ville följa med men jag får inte tag på mamma... Haha jag måste ha glömt vad hon skulle göra idag? Jaja. Dagen var faktiskt helt ok. Inte lektionerna men att träffa alla igen.
Mina rosetter. Kanske inte så många. Men ändå :)

Måndag...

Sitter i skolan nu. Tråkigt. Vi har intensivvecka nu så man får jobba med vad man vill. Idag ska jag nog till stallet. Jag kanske rider ut en liten runda men jag vet inte. Jag tänkte börja skriva om kvällen på GHS. Grymt bra av Angelica Augustsson att vinna!
Suddig bild jag vet men gymkhana ponnysarna innan dom gick in på banan

Söndag

Jag ska skriva mer om kvällen igår senare. Men skolan börjar ju i morgon... Så jag måste plugga teknik. T R Å K I G T . Jag har i alla fall precis kollat på Ponnyakuten. Visste ni att Lazda var jätte jobbig att fånga i hagen för ett tag sen? Det var nästan helt omöjligt, jag kunde stå hur länge som helst och hon bara sprang runt och retades. Men nu går det hur bra som helst. Haha en hink med pellets hjälper alltid ;)
Här ville hon inte komma in från hagen...

Yesterday

Dagen igår var awsome! Jag tog jätte många bilder. Först när vi kom dit gick vi på mässan lite. Ingen köpte något då och sen gick vi och satte oss. Sektion D höger rad 10 plats 1 satt jag på. Grymt bra platser! Först var det young riders krafft cup. Där vann Amanda Landeblad. Programmet stämde inte så efter det var det GP ponnyn. Dom var jätte duktiga. Nicholais häst var inte rädd för någonting nu. Han kom trea i alla fall och en jätte duktig liten tjej som var 12 år vann.
Sen var det stipendieutdelning och agillity. Men då var jag inte där. Vi var "Bakom kulisserna" eller vad man ska säga. Vi fick gå in på framhoppningen, hinderförrådet, stallen och ja lite över allt. Det var riktigt kul.
Hoppstallet

Svantes grejer

Någon som hade ridit fram.

Dressyrstallet.

En sjuuukt liten framridning. Fast det var den gamla den nya var större

gymkhana-ponnysarna påväg mot ingången till banan

Precis innanför banan

Funktionärerna

Massor med blommor och bommar

Bommarna
Vi fick också se den nya framridningen. Den var också liten men inte alls lika liten som den gamla. Tyvärr har jag inte bilder där ifrån. När vi gick där såg vi också alla från GP-ponnyn, Lisen Bratt-Fredricson och några andra.
Sen var det hoppning 1.40. Där vann en fransk. Detta var förmiddagen...

Snart slut...

Tidsinställt
Nu är det snart slut och jag ska åka hem. Jag tror att jag kommer ha haft en awsome dag! Duktig tjej med som fixat tidsinställda ;) Hoppas att ni alla har haft en bra dag! I morgon blir det uppdatering som vanligt. Vi kanske ska på en gemensam träning i det vi tränar Lazda i. Jag tror det. Och sen måste jag plugga lite med. Skolan börjar ju på måndag...
Foto: Frida
Redigering: Jag

Hiss eller Diss

Lite konstig Hiss eller Diss kanske men jag hissar funktionärerna på GHS. Så snabba och duktiga!


Jag behöver väl knappt fråga? Men Hiss eller Diss?


Vad tror ni?

Tidsinställt
Nu har jag varit där ett tag. Kanske har jag tittat lite på showen och  gått lite på mässan? Tror ni att jag har hittat det jag har letat efter ännu?
En söt, trött Lazda
Foto: Frida

Off we go!

Tidsinställt
Nu sitter jag antagligen på bussen till GHS! Ni som inte är där, ha en grym dag ändå, det kommer jag ha :)
Foto: Frida

Tomorrow

I morgon är the day. Längtar så sjukt mycket. Haha jag börjar nog bli rätt tjatig kanske... I alla fall, om ni ser mej så får ni gärna komma fram och säga hej :) Jag kommer antagligen ha mörkblå byxor, vitt linne och en blå tröja. Så om ni ser en lång tjej med långt orange-blont hår så är det antagligen jag. ;) Dagen i morgon kommer bli awsome!

Japp där har ni mej.
Ha, jag får alltid röda ögon på bilder... Det måste vara något fel på mina ögon eller nåt.

Fredag

Oj, här var det dålig uppdatering... Jag har i alla fall varit i stallet med Hanna fram till ett ungefär. Sen har jag ätit och läst klart boken jag köpte. Jag vet, jag läser snabbt... Den var i alla fall jätte bra. I morgon är det GHS!!! Jag längtar sjukt mycket!
Foto: Jag

Torsdag

För ett tag sen åkte Jossan och hennes mamma hem. Kolla Jossans blogg här: (Jossans blogg) Dom ska också med till GHS på lördag. Det kommer bli riktigt kul, längtar jätte mycket! Jag ska leta efter ett pannband och lite schabrak och sånt. Kanske ett nytt vitt eftersom mitt gamla har blivit lite missfärgat. Vi ska sitta på rad 10 så det kommer nog bli lite bilder också! Sektion D tror jag att det var.
Foto: Jag
Jag vet bildkvalitén suger men lite kul bild ändå :)

Lazda 24/2-11

Idag red jag i ridhuset. Det gick bra men när hon travade i höger varv travade hon inte riktigt lika rent som hon brukar. Annars var hon väldigt mjuk och jätte duktig.
Foto: Frida

Ridhuset

Nu ska jag iväg till stallet. Jag ska släppa ut hästarna och sen ska vi åka till ridhuset och rida lite eftersom det inte blev igår. Haha, en tjej i vårat stall är rolig. Hon är veterinär och igår raspade hon hennes hästs hakar i boxen helt utan lugnande. Och han brydde sej knappt. Det har aldrig gått med Lazda...
Han som sitter ner är det. Foto: Jag

Hemma och iväg igen

Nu är jag hemma från farmor och farfar. Jag var på bokrea med Hanna också och köpte en bok. Syskonkärlek hette den. Nu ska jag till stallet men inte till ridhuset för det skulle vara träningar där :( Jaja, kul att åka till stallet i alla fall!
Lazda första dagen i stallet vi står i nu. Foto: Jag

Starka bett

Jag gillar inte att vissa använder för starka bett i onödan. Självklart finns det dom som måste använda starka bett för att det kan bli farligt annars. Men dom andra. Jag tänker mest på hoppningen. När jag först började hoppa Lazda var hon helt galen och jag hade ingen kontroll alls. Hon drog mot hindret, tog bettet och jag hade ingen chans att stoppa henne. Men jag har aldrig haft ett starkare bett än vanligt tredelat i hoppningen. Det är för att jag har tränat henne i lydnad. Nu har jag full kontroll och hon lyssnar jätte bra på mej. Och hon älskar sitt bett.



Aj

Idag ska jag till farmor och farfar. Så det kommer vara lite dålig uppdatering. I kväll ska jag åka till ridhuset med Lazda och rida lite! Hoppas att hon inte är stel...
Just det, en grej ni inte ska göra är att stå framför eran häst när den gäspar... Ingen bra idé. Det gjorde jag igår kväll. Lazda slog i sina framtänder i mitt ögonbryn och det gjorde sjukt ont. Så nu har jag ett fint litet märke mitt på ögonbrynet och antagligen en bula...
Men hon är så söt lilla Lazda när hon såg att jag var ledsen kom hon och blåste mej i ansiktet och ville att jag skulle klappa henne. Typ som att hon inte ville att jag skulle vara ledsen. Söta Lazda <3
Lazdas mun när hon gäspar... Tänk er framtänderna dunkas rätt på mitt ögonbryn. Aj...

Ny kategori

Ny kategori: Redigerade bilder
Före: (redigering mammas huvud)

Efter:

Förresten, är det bara jag som tycker att bildkvalitén på blogg.se är jätte dålig?

Detta köpte jag

Detta köpte jag idag:
Tröja Cubus: 249:-

Linne Cubus (mycket mer turkost i verkligheten) 99:-

Linne Cubus: 99:-
Och ett par svarta leggins Cubus: 90:- Men det var "ta 3 för 2"
Ett par blå jeansleggins från Bikbok 99:- (hittade ingen bild)

Minnahs skiva 49:-
Synd bara att den typ hackar...



Hemma från stan

Nu har jag kommit hem från stan. Det var jätte kul och jag köpte mycket saker för att vara mej. Jag köpte 2 linnen, ett par leggins och en luvtröja (den jag visade igår på Cubus, ett par jeansleggins på Bikbok och Minnahs skiva på någon skivaffär. Det var rea så den kostade bara 50 kronor! Jag visad bilder sen, jag orkar inte nu.
Den här köpte jag!

I morgon

I morgon ska jag shoppa med Hanna. Hennes lillasyster och min lillasyster ska också följa med. Det kommer säkert bli jätte kul. Man kan väl säga att det behövs lite nya grejer i min garderob. Fast jag ska inte köpa för mycket, jag måste ju spara till på lördag. Nu har jag nyss ätit Gino, mums!
Den här hade inte varit fel...

Steppas 21/2-11

Idag red mamma på Steppas. På vägen gjorde hon lite öppna. Det gick jätte bra, hon sa att han lyssnade jätte bra. Han fick massage först och han kändes bra.
Foto: Frida tror jag
Steppas och Lazda i hagen

Lazda 21/2-11

Idag skrittade jag henne en liten runda. Hon kändes inte stel eller något sånt. Hon var mjuk i båda sidorna och gick på jätte fint!
Foto: Frida

Hiss eller Diss

Jag dissar sånna tygchaps man hade när man var liten och gick på ridskola. Inte fina någonstans och ger inget stöd, är obekväma och åker ner. Inte riktigt sånna på bilden men ungefär.

Vad tycker ni Hiss eller Diss?

Måndag

Nu har jag kommit hem från stallet. Vi släppte ut dom och mockade. Det är så skönt sen när man kommer till stallet och redan har mockat. Ni får en till bild jag har redigerat. Den är fotat av Frida men redigerad av mej :)

Photoshop

Jag läste på Josäfins blogg (Hennes blogg) där hon visade hur hon redigerar sina bilder. Hon är sjukt duktig i alla fall! Och jag tänkte att jag skulle prova. Vad tycker ni, hur blev resultatet?
Före...

Efter...

Lite failat kanske man jag är nöjd i alla fall! Alltid kul att lära sej nya saker :)

Steppas 20/2-11

Idag red Hanna (Hannas blogg) på Steppas. Det gick jätte bra! Men först fick han lite massage och stretching och det tyckte han var skönt. Han verkade gilla Hanna för jag var jätte snäll mot henne. Vi skrittade runt kyrkan (en ganska lång runda) och det gick jätte bra! Han var ganska lugn och det var jätte fint väder.
Bild från Fridas blogg (Fridas blogg) Foto: Frida

Lazda 20/2-11

Idag var Hanna med i stallet och vi red en lång skritt tur. Jag red Lazda. Hon kändes jätte bra och gick på utan problem. Jag hoppas att hon är på bättringsvägen nu och att jag snart kan börja rida som vanligt! Det hade varit kul att kunna rida henne och kanske till och med börja tävla lite till sommaren. Men man vet aldrig, allt kan ändras så snabbt.
Det känns som om detta var jätte längesen! Hm, jag tror att vi var 12 eller kanske lite mer. Jag och Lazda är ju lika gamla haha.

Sovmorgon

Idag ska jag antingen rida med en kompis eller så ska jag och min mamma (hon rider på Steppas i sånna fall) rida en lång skritt tur. Det är jätte fint väder hos oss, solen skiner och ingen snö eller is. Det är bara lite kallt. Tack för alla fina kommentarer!
En av mina favoritbilder på mej och Lazda. Den är tagen för 2 år sen tror jag.

Lazda 19/2-11

Först när jag masserade henne var hon jätte elektrisk och jag fick jätte mycket stötar. Men hon verkade må bra så vi åkte till ridhuset! Först gick mamma med henne och tränade henne lite från marken. Sen red jag och tränade samma saker fast från ryggen. Det gick super bra och jag travade till och med en hel åtta!
Haha trött liten tjej

Trött på allt...

Åh jag längtar så otroligt mycket tills Lazda blir frisk och jag kan rida henne som vanligt igen! Förra året hann vi bara med en programridning och en lokal hopptävling. Och inte så mycket träning. Hon har varit skadad så länge nu och jag orkar verkligen inte mer. Det är så jobbigt och se hur bra det går för alla andra. Visst det är jätte kul för dom, men det är inte så kul när alla andra kan åka iväg på tävlingar och träningar och jag knappt kan skritta barbacka på långa tyglar 10 minuter. Jag älskar att rida dressyr och hoppa. Jag älskar att tävla. Och jag vet att Lazda också gör det. Och efter nästan ett års vila (även för mej) skulle det räcka att bara få rida en lektion. En dressyrlektion där jag kan rida alla gångarter i form och utan att behöva oroa mej för att hon kanske haltar. En hopplektion där Lazda kan få göra det hon gillar mest - att hoppa. Det är så jobbigt att se alla rika små tjejer som får nya hästar som kan allt. Dom kan bara glida in och få massa framgång när jag som har kämpat först i två år med att få henne att ens klara att gå i form och sen ett års skador inte ens kan rida någonting. Jag är så trött på allt.
Jag önskar att jag kunde göra dej lika glad som du var då <3

Loooov

Skönt med lov nu! Idag ska jag bara ta det lugnt. Jag ska till stallet i eftermiddag och jag kanske ska åka till ridhuset. Eller så blir det i morgon, vi ska i alla fall dit någon dag i helgen. Lazda har varit lite stel dom senaste dagarna och jag hoppas verkligen att det inte är något som har satt sej eller något sånt.
Jag och Lazda
Foto: Marita i stallet

Disco

Nu har jag varit hemma ett tag efter discot. Man blir verkligen jätte trött av att hålla koll på alla dom små barnen. Det var en liten kille som köpte fem läskburkar :o Nu ska jag kolla på parlamentet och njuta av att det är loooooov!
This is me

Steppas 17/2-11

Jag masserade och stretchade honom. Han verkade inte stel. Sen fick han gå en liten runda och bara skritta. Han är snäll och mysig men lite jobbig när han hela tiden vill nafsa!
Jag, Frida, Lazda och Steppas
Visst ser Lazda jätte tjock ut?!

Lazda 17/2-11

Ok, jag vet det är lite sent... Men jag hann inte igår. Jag red barbacka på min lilla isbjörn och i början gick det bra. Sen mötte vi Nike och en stor dalmatin var lös i en trädgård. Plus att det var mörk och det blåste lite. Då blev Lazda helt blockerad och lyssnade ingenting. Och jag vill ju inte precis sitta och rycka henne i munnen så jag hoppade av och ledde henne.
Jag och Lazda en annan dag

Program

Detta ska jag se på när jag är på GBG horse show om ca 1 vecka. Jag ser mest fram emot GP-ponnyn, Mounted Games, så klart hoppningarna, och küren. Men allt är roligt. Och mässan så klart.

Godmorgon träningsvärk

Oj oj vilken träningsvärk man har fått idag... Inte i benen men i armarna (??!) Nu börjar jag snart, skönt att börja nio! Idag ska vi ha disco för dom små barnen på våran skola. Vi får se om jag går, jag är ju ganska förkyld. Och det är rätt jobbigt att ha disco. Ha en bra dag!
Saknar dej fina lilla Adidas

Vi får se...

Om jag kommer till skolan i morgon. Jag har så ont i halsen och hostar typ hela tiden. Hoppas att jag kan komma för vi ska ha sista delen av provet och det hade varit skönt att få det gjort! Så nu håller alla tummarna haha :)
Foto: Jag

I'm alive!

Förlåt för den dåliga uppdateringen idag! Jag överlevde skidåkningen i alla fall! Det gick faktiskt ganska bra, jag ramlade bara ca 5 gånger. Det var faktiskt kul. Den här gången kunde jag i alla fall svänga och bromsa. Duktig tjej. Och just det, jag och Minnie fick åka till Dalai Lama!! Ganska coolt ändå.
Foto: Jag

Ont i halsen :(

Ååh jag har jätte ont i halsen :( Har precis ätit (druckit?) en pressad citron med honung i för det skulle tydligen hjälpa... Vi får väl se. Plus att min snälla mami har köpt halstabletter. Hoppas att det blir bättre tills i morgon. Eller kanske inte ändå. Det hade ju varit kul att leva ett tag till. Skidor kommer bli min död... Haha nej jag skoja!
Skidor, jag + en slalombacke = ingen bra kombination...

Ville bara säga...

Att allt är bra igen. Just nu i alla fall :)

Jag och Liza

Dagen idag...

... har varit både bra och dålig. Stackars Josse var skuk, krya. I alla fall gick provet verkligen inte bra. Jag ska inte till stallet idag heller. Men annars var det helt ok. Förutom lite andra saker. Jag vill inte ta upp det här men det är inga roliga grejer. Man får inte hur många chanser som helst. Förresten, om jag inte har svarat på era jätte fina kommentarer beror det på att blogg.se dampar loss ibland och vissa kommentarer kommer inte förrän låååångt efter ni har skickat dom. Bara så att ni vet!
Jag och Lazda på våran första hoppclearround. Såå liten jag var!


Dagens fråga

När har ni sportlov?
Jag har sportlov nästa vecka.

Onsdag

Franska hörförståelse gick inte bra någonstans... Jag fattar inte varför dom måste prata så snabbt? Jaja, skönt att det är över i alla fall. Snart är det looov! Fast vi får väl se om jag överlever morgondagen... Skidor är ju inte riktigt min grej så. Wish me luck! Nu ska jag till matsalen och äta Tacos!!! (a)
Lazda är lika trött som mej haha

Steppas 15/2-11

Idag fick han vila eftersom det blåste jätte mycket. Han fick massage av mej och han tyckte att det var skönt. Han hade inte blivit kall i hagen eller något sånt. Han verkar vara på bättre humör nu!
Frida och Steppas
Bild från Fridas blogg: (Fridas blogg)

Lazda 15/2-11

Idag fick hon vila. Hon fick lite massage och hon tyckte att det var skönt. När jag var mindre lärde jag henne att "smyga" så varje gång hon vill göra något busigt så "smyger" hon. Hon går sakta och sätter ner hovarna så försiktigt och tyst hon kan! Gulligt va?
Lazdas fluffiga öron <3

...

Vi skulle haft hörförståelseprov i franskan idag men det våran franskalärare ändrade det till läsförståelse... Inte ok! Jaja, vi får väl hoppas att det gick bra ändå.
Foto: Jag
Fotat från ryggen på den bästa <3 You're my angel on earth <3

Jag orkar inte!

Åh jag orkar inte plugga franska nu :( Jag vill bara ta det lugnt för en gångs skull. Tagga lov nästa vecka!!!
Blää

Steppas 14/2-11

Idag red jag Steppas och det gick faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle göra! Han var lite tittig eftersom det var mörkt och blåste lite men men det får man ju räkna med. Jag trodde faktiskt inte ens att jag skulle få honom "mjuk" eller vad man ska kalla det, men det gick! Han har blivit sååå mycket bättre än förra gången jag red honom. Sen försökte jag mej på lite öppna och jag tror faktiskt att det gick rätt så bra. Han försökte i alla fall. Och det blev några steg rätt. Och sadeln ska vi ju inte ens prata om, det är som att sitta på ett moln typ. Helt underbar! I alla fall så tyckte jag att det gick riktigt bra för att vara andra gången jag red honom!
Frida och Steppas
Bild från Fridas blogg: (länk)

Lazda 14/2-11

Idag gick mamma med henne och övade öppna. Det gick bra! Hon var inte stel när vi masserade henne eller något sånt.
Lazda och mamma i vintras

Glad alla <3 <3 dag!

Glad alla hjärtans dag önskar jag och Lazda!

Go Malin!

Go Malin Baryard och Tornesch! 3:e plats idag.
Bild Google

Ni missar väl inte...

Världscuphoppningen på 24:an 21.00!

Steppas 13/2-11

Idag fick han vila för vi hade bråttom till farmor och farfar. Han var väldigt sugen på att komma ut! Han ville ha mycket uppmärksamhet. Och han hade gått runt mycket i boxen så det var lite svårare att mocka än vanligt. Men jag tror att han undrar vart Frida är nu i början, det blir nog bättre om någon dag!
Frida och Steppas
Bild från fridas blogg: (Fridas blogg)

Lazda 13/2-11

Idag mådde Lazda rätt bra. Jag red barbacka igen. Igår gjorde vi våra första öppnasteg tillsammans. Idag övade vi lite mer. Vi glömde stretcha innan vi gick ut och sen när vi kom tillbaka ville hon inte. Men annars mådde hon bra.

Hemma

Nu har jag kommit hem från farmor och farfar. Farfar fyller år i morgon. På alla hjärtans dag ju! Nu ska jag plugga franska och lite annat. Ha det bra!
Mums!
Bild: (källa)

Dagens fråga

Har era hästar broddar hela tiden när det är snö och is?
Lazda har jätte små isbroddar hela tiden när det är snö och is.

Söndag

Nu ska jag till stallet och rida på min lilla isbjörn. Det är ingen snö idag heller! Fast lite kallt, typ -5°. Men men! I morgon är det alla hjärtans dag och vi börjar nio. Skönt med lite sovmorgon! Ha en bra dag :)

You make my life worth living

Idag red jag en runda barbacka på Lazda. Det är något speciellt med att rida barbacka, det är så otroligt mysigt! Och så hjälpte det ju till lite att det inte var någon is eller snö och att solen sken hela tiden. Jag har verkligen tur som har världens finaste lilla ponny. Hon var så lugn och mysig idag. Hon är världens bästa verkligen. You make my life worth living. <3


Det spelar ingen roll att du är 15 år
Det spelar ingen roll att du har gått 7 år på ridskola
Det spelar ingen roll att du var billig
Det spelar ingen roll hur många skador du får
För världen är du bara någon men för mej är du hela världen
Min lilla isbjörn <3


Steppas 12/2-11

Idag gick vi en runda med Steppas. Mamma gjorde öppna från marken och det gick nog rätt så bra. Han var på lite dåligt humör. Men när vi hade gått med honom blev han lite gladare. Han undrade nog vart hans Frida hade tagit vägen!
Steppas idag. Erkänn Lazda är snäll som låter mej fota från ryggen på henne? <3

Någon som vet...

Var man kan köpa pannband med pärlor? Inte ett sånt som på bilden utan lite svängt med 2 rader. Ge mej nuuu!

Bild: (Källa)

Lördag

Kan ni gissa vad jag gör nu? Så klart pluggar jag som vanligt. Men jag ska sluta tjata om det. Idag ska jag nog rida. Jag vet inte om det blir på Steppas eller Lazda, det får jag se. Har ni någon gång ridit i en Anky dressyrsadel? Det måste vara den skönaste sadeln. Steppas har en sån, jag skulle kunna leva resten av mitt liv i den. Idag tar jag nog med mej kameran till stallet och fotar lite. Det är så fint väder idag, soligt och nästan ingen snö alls. Ok, lite kallt kanske men ändå! Ha, på torsdag ska vi åka skidor (typ slalom fast inga pinnar) med skolan... Vi får väl se om jag lever efter det...
Sommar <3

Steppas idag

Idag mådde Steppas bra. Jag och Hanna masserade, ryktade och myste med honom. Han var inte så stel. Han var inte kall i hagen eller något sånt :)
Foto: Jag

Konstig dag

Lazda mådde bra idag, jag och Hanna masserade och hon tyckte att det var jätte skönt. Jag tror att Lazda gillade Hanna för hon nafsade inte lika mycket som hon brukar göra. Det var jätte roligt i stallet med Hanna! Annars har dagen varit... lite konstig... Engelskaprovet gick helt galet bra. Fast jag tror att jag fick för mycket poäng men ändå! Helt sjukt. Och sen har vår skola vunnit att 4 elever ska få åka till Lund och träffa Dalai Lama. Typ en av världens kändaste människor. Jag vet inte riktigt vem det är men det är coolt i alla fall. Sen har det hänt lite andra grejer också... Och stackars dej Jossan, finns om du vill prata! <3
Jag och Lazda i -18 °...

Morgonbloggning

Idag börjar vi nio. Skönt! Vi ska få reda på hur det gick på engelskaproven idag... Usch, jag vill nog helst inte veta. Sen idag ska jag till stallet med Hanna! Vi ska ta hand om Lazda och Steppas. Det kommer komma extra mycket uppdatering om Steppas nu ett tag så att Frida får veta hur han mår. Ha en bra dag!
Foto: Jag
Steppas

Kallt idag

Nu har jag varit i stallet och Lazda mådde bra. Dom andra hästarna var så kalla när dom kom in så dom fick ha massor med täcken på sej. Men Lazda frös ingenting, den lilla isbjörnen. I morgon åker Frida och då ska vi ta hand om lilla Steppas. I morgon ska Hanna (http://stardusth.blogg.se/) följa med mej till stallet, det kommer bli super kul. Hoppas att ni får det bra på resan Frida!

Lazda, min lilla trötta isbjörn <3

Torsdag

Vi hade matteprov idag. I början var det ganska lätt men sen... Jag satt med ett tal i 1 timme och 15 minuter... Sen gav jag upp. Men det gick tydligen jätte bra ändå. Tur har man ibland :) Idag ska jag till stallet. Igår red jag ut med Frida, sista rundan innan hon åker. Dom ska till karibien tror jag att det var. Frida, kan du inte ta med mej? Jag kan gömma mej i en väska :P Det hade varit skönt med lite värme nu! Men men, jag ska ju till GBG horse show så jag är nöjd ändå. Jossan ska följa med också, det blir kul!

Jag på Jossans Putte

Dagens fråga

Vilka ska till GBG horse show och i sånna fall, vilken dag?

Jag ska vara där hela lördagen. Om ni ser mej så får ni gärna komma fram och hälsa, jag bits inte haha :)


WEIII

Hej på er, mvg barnet här! Nej skoja :) Men jag fick mvg på NOarbetet! WEEII! Idag slutar vi kvart över ett. Och sen har jag piano. Sen ska jag till stallet och kanske skritta lite. Det ska komma mer snö hos oss i helgen :( Fy fy.
Foto: Jag
Jag längtar till sommaren!

Danny

Visste ni att Danny har varit i våran stad och hållit en "lektion" om hur man gör låtar i garage band? Alla på våran skolan har "fått" en egen MacBook. Han var där och sjöng och visade hur man gjorde egna låtar. Lite kul faktiskt tycker jag! Här är lite bilder:
Foto: 2 första: Jag sista: Josse

Mardi (tisdag)

Nu är jag hemma från skolan. Underbart att komma hem och se att nästan all snö är borta! Våran skola är helt sjuk, i morgon ska vi gå runt med svarta kläder och en mustasch av whiteboardpenna och titta på surrealistiska bilder... Jodå, vi är heeelt normala. Nu ska jag plugga, mer uppdatering senare.
Lazda gillar att bli torkad med en handduk

Dagens fråga

Hur gamla är ni som läser?
Själv är jag 14 och fyller 15 som ni säkert redan vet :)

Måndag

Nu har jag kommit hem från en lååång dag. Skola till ca halv 4 och sen direkt till stallet. Sen kollade jag på Fridas ridlektion. Steppas är så söt och dom passar verkligen tillsammans! Nu har jag precis ätit pytt i panna och snart blir det bedtime för mej. Just det, en kul grej som hände är att jag och Josse i min klass (+ Adrian och Abbe) ska få gå ledarskapsutbildningen! Roligt! :)
Foto: Frida
Liiite trött va? <3

Rast

Nu har vi rast och jag sitter med Liza, Hanna, Emelie och Josse. Idag ska jag följa med Frida och titta när hon tränar dressyr för Jenny. Jag kanske ska börja träna för henne sen när jag kan börja träna igen. Vad ska ni göra idag?
Foto: Frida
Visst är dom söta :) <3

Lazdas mat

För er som undrar vad Lazda får för mat :)
Morgon
blött
2 dl betfor
2 dl lusern pellets
B-vitamin
Salt
Torrt
3 dl krafft pellets
H1 för skadan
H2 för skadan
ca 1-2 kg hö i boxen
Middag
Hö i hagen
När hon kommer in
Hö i boxen
Kväll
blött
2 dl betfor
2 dl lusern pellets
B-vitamin
Salt
Torrt
3 dl krafft pellets
0.5 dl mineraler
H1 för skadan
H2 för skadan
Kväll/Natt
Ca 3-4 kg hö i boxen

Hiss eller Diss

Jag dissar Tretorn Advance. Jag tycker inte alls att dom är fina. Nej, diss från mej!

Vad tycker ni, Hiss eller Diss?

Rolig dag

Nu är jag hemma från stallet med Hanna. Det var jätte roligt! Hästarna där var jätte söta och stallet var mysigt. Och Hanna är jätte snäll och rolig. Länk till Hannas blogg: (http://stardusth.blogg.se/index.html) En rolig grej är att jag har gått förbi där jätte ofta och fotat dom hästarna innan. Den lilla Oliver är faktiskt med i min header haha. Här är lite bilder jag har tagit på dom i somras.
Foto: Jag
Är den lilla typ världens sötaste shettis eller?

Söndag

Tidsinställt inlägg

Nu är jag antagligen med Hanna i hennes stall. Resten av dagen kommer antagligen bestå av massor med matteplugg inför ett prov om ekvationer på onsdag tror jag att det var... Suck. Sen har jag ju så klart franskan. Jag säger bara 168 glosor...
Söta små tjejer <3

Godnatt

I kväll har jag varit hemma med familjen och kollat på Melodifestivalen. Inte för att det var bra då... Jag klarade knappt att titta klart på det faktiskt. Det blir bara sämre och sämre enligt mej. Vi åt pizza. Jag brukar gilla pizza men idag... Nej. Min lillasyster hittade ett hårstrå i sin inbakade pizza. Åh fyyy. Jag klarar inte av att äta något som det har varit hårstrån i. I morgon ska jag upp tidigt och åka med Hanna till hennes stall. Det kommer säkert bli jätte kul :) Sov gott fina läsare <3
Foto: Marita i stallet
Lazda, jag, massa snö och 18 minusgrader...

Dagens fråga

Vilka av er som läser har egen häst/rider?

Home

Herre gud vad det blåste idag. Det känndes typ som om man skulle blåsa av sadeln om man inte spände hela kroppen. Och hästarna var ju en aning pigga kan man ju säga... Nu ska jag sätta mej och äta en semla. Mums! Det kommer mer uppdatering sen.

Stallet snart

Nu åker jag snart till stallet och rider ut en runda med Frida. Det är lite blåsigt idag... Synd. Fast Lazda är inte så rädd när det blåser, det hon är mest rädd för är småfåglar... Och grässtrån som rör sej. Hon är lite rolig min lilla Lazda. Ibland står hon med frambenen korsade och kliar sej på benen. Eller när hon gäspar till exempel.
Haha, söt eller vad?

Lördag

Godmorgon alla fina läsare! Eller kanske god förmiddag... Dagen igår vet ni ju redan var helt toppen, hoppas att ni andra har haft det lika bra som jag. Idag ska jag rida ut med Frida och Steppas. Det är nästan 5 plusgrader ute och snön börjar smälta nu. Looove till det! Frida är jätte bra på att fota och igår skickade hon bilder till mej, här kommer några.
Jag och Lazda i somras med min otroligt fina tandställning...

Lazdas gula fina ben efter den ridturen bland maskrosor

Lazdas hals ett tag efter att hon hade blivit jagad i hagen. Steppas var alltid så snäll och kliade så försiktigt. Visst är dom söta?

Haha hon ser lite trött ut?
Tack så jätte mycket för alla fina bilder Frida! Länk till hennes blogg: (http://friiiidacarlson.blogg.se/etshighstepper/)

4, mitt turnummer?

Den här dagen har verkligen varit toppen! Och tack så mycket för alla fina kommentarer! Man blir alltid lika glad när man loggar in och har fått nya kommentarer :) Åh jag längtar till sommaren när jag och Frida kan åka ut på tävlingar tillsammans. Så mysigt!
Oj oj...

Kan en dag bli bättre än såhär?

Den här dagen har varit helt galet bra. Jag fick bra på provet, det gick ändå rätt bra på det andra provet, Lazda är (nästan) frisk och massa kul grejer hände i skolan och statistiken är på väg upp igen. Helgen kommer säkert bli jätte kul också. På söndag ska jag med Hanna till hennes stall :) Asså jag är så glad så det är inte sant. Jag önskar att jag kunde dela med mej av min glädje till alla er fina läsare. Hoppas att ni får en kul kväll!
Världens finaste ponny <3

Så glad så det är inte sant

Jag är så sjukt glad just nu! Lazda hade en liten blödning i en liten muskel som är väldigt vanligt att hästarna får på vintern när det är halt i hagen. På grund av det var hon lite spänd i ena framknät och på korset. Så nu ska hon skrittas i en vecka och sen kan jag rida som vanligt! Och jag skulle kunna hoppa om 3 veckor. Fast hon måste ju få lite kondition först men ändå! Den här dagen är nog den bästa på väldigt länge. Jag kommer kunna träna snart, till och med tävla till sommaren kanske om hon inte får nya skador! Tack tack tack att osteopater finns! Om inte han hade funnits hade nog Lazda inte levt/mått bra alls nu. Så ett tips till er som har hästar som är halta ibland och ni inte vet vad det är, gå till en osteopat! Även om det kan ta lång tid så är det så sjukt mycket värt det. Att kunna ha kvar sin häst betyder mycket mer än att förlora några månader.
Mitt fina hjärta, snart blir du helt frisk <3

Fredag

Nu har jag kommit hem från skolan. Dagen har varit helt ok. Vi hade Engelskaprov och det gick väl mindre bra kanske... Men jag fick MVG på Svenskaprovet i alla fall. Tur att man har lätt för skolan Nu väntar jag på att min mami ska komma hem och berätta hur det gick hos osteopaten idag. N e r v ö s !
Dagens outfit då då:

Linne: Gina
Tröja: JC
Jeansleggins: Gina
Armband: Kicks
Klocka: Haha Gekås :P

Perfekt dag

Idag var jag ju på sadelprovning. Sadeln passade jätte bra, vi ska bara höja upp den och fixa lite. Och så ska vi sätta den lite längre bak när vi rider. Och jag har galopperat!!! Jag skulle ju då rida i den så att hon såg hur den låg. Hon gick jätte fint utan att halta någonting. Man såg bara att hon tog upp det ena benet liiite snabbare än det andra. Men det gör väldigt många hästar så det är helt normalt. Så jag travade lite och galopperade ett par varv. Hon gick i jätte fin form. Jag är så sjukt glad!! :D
Drömmen kanske uppfylls någon gång ändå?

10 saker ni kanske inte visste om mej

1. Jag gillar inte att städa.
2. Jag har tackat nej till ett modellerbjudande.
3. Jag har sjukt dåligt självförtroende.
4. Jag älskar att vara uppe på kvällarna.
5. Jag hatar att gå upp på morgonen...
6. Jag har Lazda i världens bästa stall.
7. Jag bor i en jätte liten stad.
8. När jag var liten gick jag på dans i 7 år.
9. Jag hatar att se mej själv på kort.
10. Mitt favoritgodis är vingummin.

Onsdag

Ok, lite uppdatering då. SO provet gick super, jag fick VG! Idag slutade vi tidigare (halv 12) för vi hade inget språk. Och så fixade jag och Minnie så att vi fick sluta tidigare. Duktiga vi är va? Vi fick ha sista lektionen tidigare. Lazda mådde bra, lite blöt efter regnet bara... För min del är det plugg som gäller resten av kvällen. Ha det bra!
Foto: Frida

Tips?

Nu har jag varit i stallet. Lazda mådde bra idag. Snart ska vi till djursjukhuset och vaccinera kaninerna mot någon sjukdom. Jag har lite slut på idéer, vad vill ni se mer av här i bloggen? En ny mer vårig design kommer om ett tag. Hoppas att ni har haft en bra dag!
Foto: Jag

1:a februari

Nu ska vi snart ha SO. Hoppas att vi får tillbaka proven idag. Sen idag ska vi åka och vaccinera våra kaniner mot någon sjukdom. Vad ska ni göra idag? Vi har haft svenskaprov och det gick nog ganska bra. Hoppas jag. Ha en bra dag! :)
25 dagar kvar tills jag ska dit