bloglovin

Vintertid

Idag ska jag nog baka muffins :) Med blåbär. Mums :) I natt har vi ju dragit tillbaka tiden en timme så nu blir det mörkt snabbare :( Inte kul!
© Foto: Jag Kamera: Sony Cyber-shot carl zeiss

har ridit putte

Nu har jag varit och ridit på Putte :D Det gick jätte jätte bra! Jag red dressyr, lite skänkelvikning och öppna. Det var längesen jag red öppna eftersom vi inte hade lärt henne det innan hon blev skadad. Så det  var kul! Det är Putte på bilden. Bilden är lånad från Jossans blogg littlesweetjossan.blogg.se eller så finns det länk i menyn om ni vill kolla! :) Förresten är detta mitt 150:e inlägg :)

© Foto lånat från Jossans blogg!

Lördag

Nu har jag varit hos Lazda. Massören var där och masserade Lazda och Steppas (Steppas är Fridas häst). Lazda var spänd i bogarna men det släppte! Så det var ingen fara, vi ska fortsätta som vanligt :D Snart ska jag åka till Jossans häst Putte. Hon är ju på resa så jag ska få rida honom några gånger :) Det ska bli kul. Idag är det väl Halloween? Eller? Jag har ingen aning, jag brukar inte direkt fira det. Men i alla fall Glad Halloween alla! Eller vad säger man, läskig Halloween kanske haha ;) När jag var liten brukade jag klä ut mej till häxa eller spöke och gå till grannarna. Hoppas inte att det är någon som kommer till oss, för vi har typ inget godis hemma haha :) Jag kommer ihåg en gång när jag gick med Jossan och en som heter Sara. Då fick vi varsin chokladkaka som var två år gammal :o Stackars oss ;)

slut på prao

Hejsan! Nu har jag kommit hem. Jag har varit på prao och så har jag varit och fikat hos min farmor och farfar. Detta var sista dagen så nu är det slut på min prao för detta året. Det har varit jätte kul. Jag har praoat hos en dramalärare för små barn och då leker man nästan bara och gör lite enkla övningar :D Mamma var hos Lazda idag och hon trodde att hon hade fått en ny blödning i samma muskel... Verkligen inte kul alls. Men massören ska komma i morgon så jag hoppas att det blir bra då! I kväll ska jag inte göra något speciellt, bara kolla på Idol eller nåt med familjen. Hoppas att ni alla får en bra kväll, jag kanske skriver mer senare :) Ni får en bild jag tog på stranden med Liza förra veckan.

© Foto: Jag Kamera: Sony Cyber-shot carl zeiss

Lazda 28/10-10

Idag var Lazda inte så stel i ryggen. Och det var ju bra! Vi gick en liten runda med henne och gjorde lite akademisk ridkonstövningar på en liten gräsplätt. Det har ju regnat idag så det var lite halt i gräset. En grej i akademisk ridkonst är att man går väldigt sakta på en volt och ska få hästarna att trampa under sej. Det är mjukgörande och inte så tungt för hästarna. Det var det vi gjorde. Hon var lite pigg och så men det gick ändå bra. Men så får hon typ ett ryck och snurrar runt och halkar. Vi gick fortfarande bara i skritt. Men eftersom hon inte har så starka muskler kunde hon inte parera med andra benet så hon "gick omkull". Det gick ju inte så snabbt så man kanske ska säga la sej ner i stället. Sen haltade hon lite... Så jag vet inte, ny skada igen? Hoppas verkligen inte det. Men hon borde inte ha halkat eftersom hon hade antihalk-skor och broddar. Och vi gick på en plan yta. Hoppas verkligen att hon inte har fått en ny skada bara för det här, jag trodde ju att hon skulle bli frisk nu :'(

Hemma från prao

Nu har jag kommit hem från praon. I morgon är sista dagen :( Men sen har vi ju lov :) Senare ska jag åka till stallet och sen ska jag inte göra något speciellt. Hoppas att Lazda inte är lika smutsig idag som hon var igår! Men det har regnat idag igen så det är säkert lika lerigt i hagen idag som det var igår... Det är bara att bada henne igen hehe :) Ni får en bild från sommaren när hon är ren haha :)
© Foto: Jag Kamera: Sony Cyber-shot carl zeiss

Onsdag

Hejsan! Förlåt för den dåliga uppdateringen idag. Men jag kom hem sent och så skulle jag fika och åka till stallet. Lazda idag var lerig. Hon hade rullat sej i leran i hagen... Om någon av er har en vit häst vet ni säkert att det inte är så kul... Haha vi fick bada henne. Annars har dagen varit bra idag. Jag var på prao och det var ju kul! :D Statistiken fortsätter gå upp och det gillar vi!! :D (eller ja, det är väl bara jag som gillar det kanske men ändå ;D ) Här får ni i alla fall lite (mobilkamera)bilder på Lazda idag.
© Foto: Jag Kamera: Mobil... Ja, såhär såg Lazda ut idag ;)

Lazda 26/10-10

Hon är stelare nu typ :( Hon går ojämnt men jag vet inte om det är för att hon är svag i musklerna eller om hon har en ny skada igen. Annars mådde hon ganska bra idag. Hon är pälsig! Hon har typ flera centimeter päls vid öronen, på magen och vid korset ungefär. Men det är gulligt haha :) Hoppas att hon blir frisk snart, hon har ju haft olika skador som hon har slagit upp i hagen i lite över ett halvår nu... Inte kul.

house

Hejsan! Igår var det ganska bra med Lazda. Hon gick ganska bra. Hon var stel men det släppte så jag hoppas att det börjar bli bättre nu! Jag fotade henne lite när vi var ute och gick med henne i mörkret. (haha jag vet det låter konstigt att jag fotade i mörkret...) Bilderna blev väl inte direkt bra men dom blev lite coola tycker jag. Dom kommer nog i morgon för kameran dör snart... Och jag orkar inte ladda den nu så jag laddar den i natt. Nu sitter jag och kollar på House. Och jag ska göra lite på min praouppgift. Sen ska jag åka till stallet. Jag var på prao idag igen och det var jätte kul, alla barnen är ju så söta :) Skriver kanske mer senare :)

Måndag

Hejsan! Statistiken gick upp lite igår igen! Tack tack alla som kikar in här :) Nu ska jag försöka plugga lite för ett franskaprov vi ska ha snart... Hrm det går väl sådär, jag är inte direkt sugen på att plugga ;) Senare ska jag åka till stallet. Hoppas att Lazda mår bra idag. Kommer kanske en liten uppdatering om henne senare i kväll. Kanske tar med kameran och fotar hur smutsig hon är idag? Hrm sen kan ni ju gissa vilken färg hon är... Grå? Skäck? Nej, jag skoja men hon hade rullat sej i leran igår så hon kommer nog vara rätt smutsig idag...  Ja ja, så går det när man har en vit häst. :) I somras var hon ju en liten zebra på halsen ;) Nu måste jag börja plugga lite :)

Skrålle!

Hejsan! Vad kul att några fler kikade in på min lilla blogg igår! Det värmer mitt hjärta hahaha ;D Nej, jag skojja men det är kul att det går uppåt :) Idag har jag inte gjort så mycket. Jag har varit i stallet och putsat! Oj oj det är inte ofta det händer hehe :) Så nu är det bara sadeln och tränset kvar. Snart kommer Jossan med lilla Skrålle. Vi ska ta hand om honom när hon är på resa. Igår var jag ju med henne och red på hennes Putte. Det gick ganska bra, han är så söt :) Tack igen Jossan för att jag fick rida honom <3 Ni får en liten bild på Lazda från när vi flyttade henne till det stallet hon är i nu. Det var maj 2009.

© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss


Lördag <3

Hejsan! Idag ska jag följa med Jossan till stallet och få rida lite på lilla söta Putte! :D  Fram till nu har jag typ inte gjort någonting... Jo, jag har rensat iPhoto på bilder. Jag hade över 1000 men nu har jag lite över 500! Känner mej riktigt duktig hehe :) Dagen igår med Liza var bäst haha :D Om jag beskriver den med tre ord bli det Flum, skratt och foto. Vi fotade mest porträtt men lite natur också. I går kväll kollade jag på Idol. Och Minna kom tillbaka!! Men lite synd att Alice inte är kvar. Men Minna var i alla fall jätte bra igår tyckte jag :D Nu ska jag äta så skriver mer sen.

© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss


Hos Liza!

Hejsan! Nu sitter jag hos Liza. Vi har varit ute och fotat. Mest porträttbilder men dom kommer inte ut på bloggen. Vi ska nog ut lite senare om det inte blir för kallt! :o Idag har jag praoat igen. Det var jätte kul idag också :D Men ingen fisk idag hahaha :) Det blev någon soppa. Men skriver nog mer sen!

fisk, fisk, fisk fisk...

Nu är jag hemma från en till rolig praodag! Och gissa vad jag har ätit idag?? I tisdags: fisk  I går: fisk Idag: Fisk. Haha vi är ju på olika skolor och så kan det bli ibland hehe :) Undrar vad vi får i morgon...? Jaja :) Nu ska jag fika och sen ska jag väl till stallet. Idag har det varit kallt (-4 på morgonen och nu är det ca 5-6 plus) men vi hade det tjocka täcket på idag så jag hoppas att hon inte är för stel! Men nu kurrar min mage alldeles för mycket så nu måste jag äta! Ha en bra eftermiddag/kväll! :D

Sitter och slappar i soffan :)

Hejsan! Idag har jag haft en till jätte rolig dag på min prao! Haha dom små barnen är ju sååå söta!! :D :D Jag har varit i stallet också och det var kallt...Typ 4 grader. Nu sitter jag och kollar på Berg flyttar in. Skönt att bara slappa lite efter en dag med massor med busiga små barn :) Man blir verkligen trött!! Så jag får väl snart sova så att jag orkar i morgon med haha ;) Ha en bra kväll och en bra dag i morgon :D

prao!

Idag har jag varit på prao med Patrik. I går var jag med pappa eftersom Patrik hade lite möten och sånt. Det var super kul! Han är dramalärare så det var mest lekar och lite teater fast inte så allvarligt för barnen var bara typ 6-8 år. Men dom var så söta! :) Så det var riktigt kul! :D Ser fram emot i morgon :)

har inget att göra...

Just nu gör jag ingenting... Jag har rensat kameran för att jag ska kunna ta bilder från praon till våran praoupgift. Klockan fem ska jag vara på tandregleringen och innan det ska jag till stan och köpa ett linne. Och eftersom tandregleringen ligger tyo i stan så är det ju onödigt att cykla dit två gånger :) Så just nu gör jag verkligen ingenting. Tussan skuttar runt i den lilla hagen och är super glad. Hon är gullig haha :) Men det är skönt att vi inte är i skolan på tre veckor! Inga läxor. Och prao är ju inte direkt jobbigt... :)
© Foto: Elin (jag) Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss Gammalt foto på Tussan från i somras

Söndag

Hejsan på er! Idag har jag varit hos Jossan. Jag cyklade och på vägen hem var det mörkt... Inte kul. Men vi hade i alla fall jätte kul! Innan idag har jag fixat en liten hage till kaninerna i garaget. Vi har inte bilen där så på vintern brukar vi ha en liten hage med tidningspapper så att dom inte behöver sitta instängda i burarna hela dagarna.

jag är glad!

I dag har jag ridit!!!!!!! Jag red barbacka på Lazda idag en runda och så ställde jag henne lite innåt utan några krav och det gick super bra och det var jätte kul!!! :D :D Hon verkade må jätte bra i ryggen och var jätte glad :) Så nu är jag på toppen humör! Och grattis till Frida och Steppas som kom fyra i dag!!!!! :D :D Och lycka till i hoppningen i morgon.

© Foto: Frida i stallet Kamera: vet inte ;)


...

Jag vet att jag har haft väldigt dålig uppdatering nu... Men igår var jag på gekås. Jag kom hem vid åtta så jag hann inte blogga på kvällen. Men jag ska bättra mej haha :) På gekås köpte jag en jätte gosig jacka, typ en tubhalsduk eller vad det heter :) , en vit kofta, en grå kofta, en vit mössa, vita vantar, sockar, rött nagellack, vit nagellackspenna och svarta armband. Jag är supernöjd! :D

Nu har jag rast

Hejsan! Nu (eller ja... För ett tag sen) har vi haft svenskaprov. Det var verkligen inte kul! Men det är skönt att vi är klara med det ämnet i svenskan längre! I morgon har vi engelskaprov. Men sen har vi prao i två veckor och sen höstlov!!!!!! NICE! Snart ska vi ha eget arbete och sen ska vi ha friskvård. Vi ska plantera träd... haha :) Sen när jag kommer hem ska jag "springa" med lilla Tussan och plugga till engelskaprovet. Sen ska jag åka till stallet. Kul kul!

© Foto: Elin (jag) Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

börjar snart

Nu har jag rast men vi börjar om fem minuter. Jag ska ha piano sen.

pluggar...

Hejsan! Nu sitter jag hemma och försöker plugga lite... Inte så kul. Vi ska ha två prov denna veckan, ett i svenska och ett i engelska. Och så hade jag ju sett fram emot House ikväll och så märker jag att det ska vara fotboll hela kvällen :o Neeej haha :) Jag gillar verkligen inte fotboll. Jag får väl hitta på något annat. Kanske fixa naglarna? :) Och kanske mumsa på kakorna jag gjorde igår kväll eftersom jag fick veta idag att vi skulle ha hemkunskap i stället för utvärdering på fredag, så jag ska inte ha med något fika... Men men. Mer kakor till mej då ju! Nej, nu måste jag fortsätta med läxorna...

Rast

Nu har jag rast :D Så nu sitter jag med Liza och gör ingenting typ... Kanske fixar lite med bloggen när jag kommer hem för jag ska inte till stallet idag. Men först ska jag göra läxorna... Tummen ner. I går kväll bakade jag till klassen eftersom jag har fikat på fredag. Blixtkakor heter dom. Typ världens godaste (glutenfria) kakor enligt mej. :D Så jag kanske "provsmakar" en när jag kommer hem haha ;)

hemma

Hejsan på er! Nu (eller ja, för typ 2 timmar sen...) har jag kommit hem. Jag är jätte trött men jag vet inte varför, vi hade ju sovmorgon idag :) Jaja. Jag ska försöka göra lite läxor nu och sen ska jag till stallet. Om jag inte somnar haha ;) Dagen har väl varit ganska bra... Vi hade ingen hemkunskap så vi slutade tidigare och det var ju nice :) Just det, blir det en annan färg i rutan på bilden här under än vad det är på headern och bakgrunden?? På vissa datorer blir det det men... Det är konstigt i så fall!

sista svaret

SVAR:
Jag kommer inte riktigt ihåg hur gammal jag var när jag började... Kanske 5-6 år? Jag började rida på en liten shettis som hette Skrillan. Sen började jag på ridskola när jag skulle fylla 7, fick Lazda ungefär när jag skulle fylla 12 och slutade på ridskolan typ när jag var 13 och ett halvt eller nåt :)
Hm... Det beror på vilka smaker det är och vad jag är sugen på... Men vilda västern bbq, sourcream & onion och grillchips är mina favoriter på chips, gott & blandat surt och typ tutti frutti är mitt favorit godis. Jag kan inte äta lösgodis eftersom jag inte tål nötter...
Så det var alla svaren! Hoppas att ni blev nöjda :)

svar

Svar till Josse som inte hade skrivit med någon länk. Tack så mycket, så glad jag blir!! <3 :)

ny desgn!

SÅ! Nu är den nya designen på plats. Vad tycker ni? Själv är jag väldigt nöjd! :) Hrm lite mer höst än den andra kanske... Jag har varit lite seg på att göra en ny sen sommaren hehe ;)

har varit i kyrkan...

Nu har jag kommit hem från kyrkan... Det var inte så jätte kul direkt men men :) Snart ska jag åka till stallet :) Jag svarar på den sista frågan senare när jag kommer hem igen. Ni får några bilder från igår så länge :)
© Foto: Elin (jag) Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

underbart väder

Hejsan på er! Min dag fram tills nu har bestått av att jag har gått en låååång promenad med mamma och Lazda. Det tog ca en och en halv timme eller mer. Jag hade med mej kameran eftersom det var så fint väder och jag fick jätte fina kort (tycker jag då...) Dom kommer kanske lite senare. När jag kom hem åt jag och sen dess har jag suttit och läst 128 sidor i svenska boken. Trååååk. Och nu ska jag gå ut till min lilla tussiga Tussan ;) Hon fäller verkligen jätte mycket nu :o. I morgon svarar jag på dom sista frågorna så idag är sista dagen. Ni får några utav mina favorit bilder från dagen (oredigerade) så länge :) Hästen längst ner är den nya hästen Nike.
© Foto: Elin (jag) Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

har kommit hem från skolan

Nu har jag kommit hem från skolan för en stund sen. Härligt med helg!!! Och ha det så kul Minnie på konfalägret :) Tycker synd om dej. <3 Nu sitter jag och "vilar" lite framför datorn :) Min lillasyster har köpt en ny cykel idag :D Den var jätte fin! Hoppas alla får en bra fredagskväll :)

nu har jag rast

Hejsan :) Nu har jag rast och vi har lottat ut priserna i lotteriet som vi hade i skolan. Dom som köpte mina lotter vann: Elljusstake i trä, reseplattång, fotboll och paraply :) Nice!

Svarar på en fråga sålänge

Hejsan på er! :) Jag har inte fått så många frågor men jag svarar på en sålänge.
I skolan är mitt favoritämne hemkunskap :) Därför att jag tycker att det är roligt att baka och sånt :) Och sen kan man ju vara bra på saker och då är det väl lite kul med matte då :)
Fortsätt fråga på! :)

(rubrik)

Nu har jag kommit hem från stallet. Lazda var inte på så bra humör idag... Men men alla dagar kan inte vara toppen :) I morgon ska vi ha friskvård och vi ska typ ha samarbetsövningar. Jag har hittat en praoplats nu! :) Jag ska praoa hos pappas bror som är drama (teater typ) lärare. Glöm inte att frågestunden fortfarande pågår!

Fortsätt fråga på

Hittills har jag inte fått någon fråga så fortsätt fråga, jag bits inte haha :)

Frågestund

Ja som det står i rubriken tänkte jag att jag kunde ha en liten frågestund :) Så passa på och fråga precis vad ni vill.

Ullared

Nu har jag varit i stallet och kollat på Ullared. Och gör en läxa i Non vi har tills i morgon. Inte så kul...
Btw så är detta mitt 115:e inlägg. Haha inte så mycket att fira kanske.. :)

smakprov...

© Foto: Elin (jag) Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Fota med liza snart

Hejsan på er! :) Nu ska jag snart åka till Liza och fota lite (eller ganska mycket haha). Det kommer bli kul, jag ska få prova hennes Nikon :D :D Och hon ska så klart få prova min lilla Sony. Så idag ska jag nog inte vara i stallet, mamma åker nog dit. Det har kommer en ny liten häst till stallet nu. Nike heter han och Lazda gillar honom ganska mycket... Hon ville inte kommer in från hagen igår och hon gick och tittade mot stallet när vi var ute och gick med henne. Haha hon är så lätt road lilla Lazda ;)
© foto: Elin (jag) Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Dålig uppdatering idag igen...

Ja, jag vet att jag har varit lite dålig på att uppdatera dom senaste dagarna... Men ibland hinner man inte med allt man vill. Idag har jag haft massor med saker att göra - vara med en kompis, kolla på akademisk ridkonst och vara i stallet. Så jag har inte hunnit. I alla fall så gick det bra med tacosen igår :D Det var super gott haha :)

bloggfri dag igår

Nu ska jag och Jossan och min lillasyster göra tacos :) Jossan ska sova över hos oss idag :) Hrm det kommer kanske ta lite tid att fixa... Hehe men det blir gott :) Och nu har vi suttit och nördat bubble struggle 2. Haha :) Och förlåt för att jag hade lite dålig uppdatering igår... Men ibland hinner man inte med allt man vill :) Men nu skriver jag och det är ju bättre sent än aldrig :) Igår bröt Minnie typ nästan armen så hoppas att det blir bättre med armen Minnie :) Nu måste vi gå och börja med Tacosen :) Mamma och pappa är på nån grej så vi är ensamma. Kul kul! :)