bloglovin

Världens finaste ponny

Idag har varit en liten deppdag vissa stunder. Vi var ju borta i lördags och igår när jag var i stallet var Lazda så mysig. Hade jag fått önska mej precis vad som helst hade jag önskat att Lazda var frisk. Att vi kunde ha henne hemma i trädgården och att vi kunde rida, hoppa och tävla. Men det är helt omöjligt och när man tvingas börja tänka på vilket sätt man ska avliva sin bästa vän på känns livet helt sjukt äckligt och orättvist. Jag vet ju att tiden går, dagen närmar sej även om det inte är bestämt exakt vilken dag ännu. Det är inte lätt att göra sitt bästa i skolan. Att le och se glad ut även om man innerst inne gråter. Det är inte lätt att sitta hemma och göra läxorna när man är totalt omotiverad att ens gå upp ur sängen på morgonen. Det är inte lätt att somna när man med tårar i ögonen tänker på hur mycket man älskar sin häst. Men livet är inte lätt. Och vissa får lära sej det den hårda vägen medan andra glider på ett hav av pengar och tur.
Du kommer alltid finnas i mitt hjärta ♥

Helg

Nu är det äntligen helg!
Vi var och kollade på en utav hästarna igen, hoppade denna gången. Jag har ju inte hoppat på 1 år och 3 månader så jag var väldigt osäker. Haha det gick ju inte jätte bra i början.... Hehe. Men mot slutet gick det faktiskt helt okej.
I morgon åker vi lååååångt för att titta på en häst till.
My heart ♥

Trött

Skolan har precis börjat och jag är redan heelt slut. Jag satt och pluggade matte förut och jag var så trött att jag inte ens kunde skriva. Kul med 7 sidor matte första veckan. Någon som är sugen på att räkna lite kvadratrot och pytha-nåntings sats? Nej, tror inte det va?
Inte för att det är så svårt direkt men det går lite segt efter ett helt sommarlov hehe... Ja ja, man får väl bara göra det bästa av situationen.

Nu ska jag bara vänta tills min lillasyster är klar så att jag kan sova haha. Trött tjej? Japp...
Bjuder på denna bilden... Har ju så klart varit lika galen som jag ser ut på bilden haha.
(jag i bakgrunden med vita kläder, Matilda längst fram, Minnie bredvid mej och Josse som har fotat)

Triathlon

Idag hade vi triathlon i skolan. Efter det byggde vi sandslott haha och hade femkamp. Vi gör det varje år för att lära känna varandra mer typ. Helt okej var det men jag kommer ha världens träningsvärk efter att ha sprungit jätte långt på stranden...
(det blev inga bilder för det gick inte att ladda upp)

Första skoldagen

Nu var första dagen i skolan avklarad. Det var väl helt okej... Jätte kul att träffa alla, vår klass är helt klart bäst. Vi har mest planerat för vår klassresa till barcelona vi ska göra till våren.
Vi fick vårt schema idag. Kul att gå från åtta till halv fyra på måndagar... Men men, det är väl bara att bita ihop och stå ut detta sista året.

Än så länge har ju inte skolan börjat "på allvar" eller vad man ska säga. Men när den gör det kommer uppdateringen vara väldigt låg. Kanske till och med ingen alls då jag vill satsa mer på ridningen och skolan. Hur kul är det egentligen att sitta vid datorn hela dagarna? Men jag tar inte bort bloggen! Antagligen gör jag en ny som jag har mer som en träningsdagbok för mej och vår nästa häst.
hjärtat ♥

Sista kvällen innan skolan

Skola i morgon. Det är klart att det hade varit bättre utan men det känns faktiskt helt okej. Jag vet att jag kommer vara totalt krossad när Lazda är borta... Men jag hoppas att jag kan ta mej ur det.
Vi var förresten och provred en till häst idag. Jag fick faktiskt en bra känsla för den hästen. Men vi får se, det är så himla mycket som måste stämma och kännas 100% rätt. Men den var i alla fall en av dom bästa hittills.
Hoppas att alla som börjar skolan i morgon får en helt okej första dag. Och ni som fortfarande har lov. Njut av det!
Det gick tydligen inte att ladda upp nya bilder... Så ni får en bild på fina Herman i stället.

Skolan närmar sej...

Jag har suttit och kollat på SM finalerna nu hela kvällen. Shit vilken känsla att få rida in på en SM final. Känna att man har nått fram till sina mål. Jag blev så sjukt sugen på att hoppa nu... Har ju inte hoppat på över ett år. För ett tag sen ville jag verkligen satsa mer på dressyren men nu vet jag inte haha. Hoppning är riktigt kul det med.

Hoppas verkligen att jag kommer kunna rida på min nästa häst utan för mycket skador. Vi har haft sån otur så helt ärligt tycker jag att vi är värda lite tur. Vi har kämpat med Lazda över ett år nu och innan det blev vi lurade med en annan häst. Och nu orkar jag verkligen inte mer!
Alla krossade drömmar och mål. Nej, nu vill jag bara ha kul med min nästa häst. Verkligen njuta av att kunna rida varje dag.

Och skolan börjar ju snart. Jag börjar nian. Det känns faktiskt helt okej. Jag har sjukt bra vänner och jag vet att när jag kommer igång med ridningen kommer jag klara skolan med. Det låter kanske lite konstigt men när jag håller igång och är i stallet varje dag går det också bättre i skolan. Jag vet inte varför men jag blir piggare, gladare och får gjort mer än när jag har för mycket tid över. Så jag är taggad. Även om jag så klart hade velat ha kvar Lazda...
Min och Lazdas första och enda "riktiga" tävling. En lokal L:D med div III. Laget var ett av de vinnande lagen faktiskt. Någon vecka efter det kom den första skadan som var så stor att vi inte kunde rida henne...

Minigolf med Minnie

Idag har jag haft en jätte mysig dag med fina Minnie. Vi spelade minigolf först. 18 hål och båda fick 57 slag haha. Sen cykla vi ner till stranden och fotade lite och sen cyklade vi till Lazda och fixade hos henne. Jätte mysigt! Som vanligt flummade vi runt och skrattade heela tiden. Bilder kanske kommer senare, ni får en gammal på oss så länge.
Klicka på bilden så kommer ni till hennes blogg.

Tack

Tack för alla tips om hur ni sparar era bilder. Nu är jag äntligen klar med att flytta över alla bilder till samma ställe och någon av de närmaste dagarna ska jag nog köpa en hårddisk. Det kan ju vara bra att ha lite plats på datorn nu när skolan börjar...

Tips?

Nu sitter jag och rensar/ordnar upp bland alla mina bilder jag har på datorn. Jag måste verkligen göra det nu... Hehe ca 3000 bilder på ett ställe. Plus alla mina bilder jag har från systemkameran. Så först måste jag få lite ordning på allt och sen ska jag börja rensa. Suck. Det kommer ta sjukt lång tid! Efter det ska jag köpa ett till usbminne eller kanske en hårddisk. Så jag undrar hur sparar ni alla era bilder? Usb/hårddisk/annat sätt?



Nothing compares to you ♥

Försök att inte titta på mej på bilderna... Ibland (oftast) blir jag riktigt dålig på bilder. Så typiskt att Lazda för en gångs skull var på bra foto-humör... Sen att blogg.se tar bort all kvalité vet ni ju redan.


Eftersom vår tid snart är slut gäller det att verkligen ta vara på den och göra precis allt man får lust med. Och jag har alltid velat ha bilder på Lazda med hennes rosetter så min snälla mamma var så snäll och fotade mej och Lazda idag. Nästa gång (om det nu blir någon mer gång...) vill jag fota bilder när hon har tränset på sej som idag fast utan rosetter. Och då hoppas jag att jag kan bli bra på bilderna jag också...

Förresten, grattis Minnie!

Svar på läsarfråga

Elvira om Snart slut... : Finns det inget annat sätt att göra henne bra igen? :'(

Nej, tyvärr gör det inte det. För att hon ska få leva vidare på grund av senskadan behövs en operation. På den är det ca 80% som blir friska efter. Med frisk menar jag lättare ridning/promenadhäst eller om man har väldigt tur, normal ridning.
Men vad bra då, varför opererar ni inte henne?
Förutom senskadan har hon även spatt på samma ställe så veterinären har inget ställe att operera på. Så hur sjukt ont det än gör att ta bort henne är det det enda man kan göra.

Och förresten Elvira (?) varför inte bara skriva din bloggadress eller mail i stället för att vara anonym med olika namn hela tiden? Då slipper jag svara på alla dina frågor här. Jätte kul med dina frågor men varför vara "anonym"? ;)

Snart slut...

Nu ska jag snart hem till Josse och jag tror att Jossan är där också. Jag tror att vi ska rida, i alla fall skulle jag ha med ridkläder. Kul kul, det var jätte längesen jag var där!

Igår var det precis två veckor tills skolan börjar igen. Och jag vet inte riktigt när man börjar räkna att det är höst? Men antagligen den 1 september. Så nu är det inte långt kvar med Lazda :'( Jag har en så sjuk ångest och nästan varje kväll gråter jag tills jag somnar. Fy vilken sommar detta har varit. Jag kan inte ens beskriva hur det känns att veta att ens bästa vän snart tar sina sista andetag. Jag kommer sakna henne så grymt mycket. Jag tror knappt att jag kommer vara levande de första dagarna efter. Sista gången man ser henne. Att veta att det här är verkligen ett sista hejdå kommer vara så SJUKT jobbigt. Hur kan man ens förbereda sej på det?
Nu är vår resa snart slut. Den fick inte det slutet som jag tror att vi båda ville... Men jag kommer aldrig glömma världens bästa ponny Lazda ♥