bloglovin

Varning!

Om ni får någon konstig kommentar av mig så är det inte jag som har skrivit! Antingen har någon hackat min blogg eller så kommenterar någon på andras bloggar i mitt namn.

Dans

Nu ska jag snart iväg och dansa med Hanna, min lillasyster och Hannas lillasyster. Det var verkligen jätte länge sen jag dansade så vi får väl se hur det går hehe... Men jag var faktiskt ganska duktig när jag var liten.
I kväll eller i morgon kväll blir det ändring här. En ny blogg är på g och designen är nästan klar.
Foto: Jag

Lördag

Nu har jag nyss kommit hem från att ha varit och kollat på DM i hoppning för storhäst. Vissa hästar är verkligen stora! Jag tycker att CD i vårt stall är gigantisk men när man såg honom bland alla de andra hästarna såg han jätte liten ut. De hästarna vi har varit och kollat på är ju nästan som små ponnyer om man jämför dem med de som var med och tävlade idag. I och för sig var det 1.20-1.30 de hoppade men ändå. Nej, jag håller mig till lägre hinder. Än så länge i alla fall!
Sista svängen mot sista hindret. Alla bilder är från min och Lazdas första och enda lokala hopptävling... Alla bilder är fotade av Frida

Bloggvecka

Denna veckan har jag haft bloggning hela veckan eftersom att vi hade elevens val. Min tid har gått åt att göra en ny design och komma på ett nytt bloggnamn. Designen är klar men jag är inte 100% nöjd med den ännu. Jag har inte kommit på något bra bloggnamn ännu. Men ska jag avsluta denna bloggen snart. Den kommer finnas kvar till minne av Lazda men jag kommer inte skriva något mer här, den avslutas samma dag som Lazda går vidare...
Under veckan har vi fotat mycket, både ute och framför en greenscreen. Veckan började sådär men slutade ändå riktigt bra tack vare underbara människor. Här kommer lite smakprov från veckan!
Hahaha, redigerat ihop en liten bild med bilderna från greenscreenen! Som vanligt kan jag aldrig vara seriös när vi har fotodag hehe...
hm... bjuder på denna!
Alla foton: Minnie

Herman

Som jag har skrivit innan brukar jag följa med Hanna till hennes stall och rida på en häst som heter Herman ibland. En gång i somras hade vi med kameran och nu har Hanna skickat bilderna till mej. Herman är stor, över 170 cm så ja... Han är stor! Han är 21 år gammal och han är så rolig att rida, han kan nästan allt. Ni behöver ju inte titta för mycket på min fula sits haha.
Foto: Hanna

Bad week

Jag har gjort typ två kapitel No nu så nu sitter jag och spelar gitarr på mitt rum. Jag kan ju spela piano men gitarr har jag aldrig kunnat. Men pappa har lärt mig lite nu så nu kan jag typ G E C och D. Alla i min familj (förutom min lillasyster) spelar något instrument.
Denna veckan är inte riktigt min vecka. Jag är på deppigt humör och allmänt otaggad. Men i morgon åker vi nog och tittar på en till häst.
Seriös som vanligt när det ska fotas!

Greenscreen

Nu har jag och Minnie varit i skolans källare och fotat med en greenscreen. Det var ett ganska läskigt ställe, ett skyddsrum och en gammal skjutbana. Ingen av oss, eller i alla fall inte jag, var på så bra fotohumör idag heller. Men det blev säkert någon bra bild!
Haha!

Låt mig somna om och aldrig vakna upp till denna mardröm...

Idag började elevens val, bloggning för mig och Minnie. Men det verkade som om båda två hade en dålig dag, ingen inspiration eller fantasi. Jag var dessutom trött hela dagen och den blev bara värre och värre. Denna dagen var verkligen en skitdag, den värsta på länge. Men som tur var skrattade vi (jag och Minnie) på som vanligt tillslut. Tack för att du finns, och alla mina andra vänner också såklart ♥ I morgon, då kör vi!
Klockan tickar, dagarna går... ♥

Fredag

I morgon åker vi och kollar på häst nummer 15...
Nästa vecka blir det mycket ändring här på bloggen då jag ska blogga hela veckan i skolan. Vi får se hur det blir men jag har väldigt stora förändringar på gång. Kan ni gissa vad?
Foto: Jag
(bilden har inget med inlägget att göra)

Helg!

Äntligen helg! Denna veckan har vi haft ovanligt mycket i skolan så nu är det riktigt skönt med helg. Nu ska jag snart åka till stallet och rida Steppas. Och så klart mysa med Lazda... ♥ Sen ska jag hem och bara njuta av att vara ledig och att inte ha något prov nästa vecka. Sen på söndag ska vi åka och titta på en häst. Jag är verkligen förväntans full för den hästen men man vet aldrig. Den som verkar perfekt kan vara jätte dålig och den som verkar jätte dålig kan visa sig vara den perfekta.
I skolan idag hade jag samtal med studie och yrkesvägledaren. Jag tycker att det är jätte svårt att välja men jag har hittat en linje som verkar helt perfekt. Väljer jag den kommer den innehålla media, foto och ridning. Helt perfekt! Men man vet aldrig, jag kanske ändrar mig om ett dag.
Nu har jag kommit in i en period där jag är riktigt bloggsugen igen. Nästnästa vecka är kommer vara lyx för jag och Minnie ska blogga heeela veckan i skolan. Så räkna med förändring!

Lite mycket just nu

Uppdateringen just nu är inte den bästa. Men jag har lite mycket i skolan nu, så tyvärr får bloggen ligga nere tills i morgon. I helgen väntar förhoppningsvis provridning nummer 14. Men jag hoppas verkligen på den för den verkar nästan perfekt. Kanske för bra för att vara sann igen...

Bild från en av hästarna vi provred, Light My Fire. (Och ja, jag rider lätt så sitsen ser lite kul ut...)

Steppas måndag

Idag red jag den korta rundan på Steppas igen. Super bra gick det! Verkligen jätte bra, mycket bättre än någon av de andra gångerna hittills. Eftersom att han har varit skadad är han ju under igångsättning men han ska ändå jobba (på rakt spår då, inte på massa volter och sånt) så att han inte tappar för mycket. Så när jag rider försöker jag först bara få honom avslappnad och sen lite mer samling (i form som man brukar säga ibland) så att han lättar i bogen och tar mer vikt på bakbenen. Efter det travar jag några steg i taget i lite omgångar. Idag satt jag ner några steg för att lättare känna hur han travade, så att han inte haltade. Det kändes super! Och han lättade verkligen i bogen och blev jätte mjuk i munnen idag.
Han lyssnade även jätte mycket på min sits. Om jag bara råkade luta mig lite åt ena hållet eller sitta lite snett flyttade han sig. Jag kunde också reglera om jag ville att han skulle ta långa eller korta steg i skritten. Målet var ju att han skulle vara avslappnad och ta långa mjuka steg och det funkade ganska bra det med. Idag hade jag dressyrsadeln, hopptränset (som vanligt haha), benlindor fram och ingenting bak.
Lazda och Steppas en dag i somras

Stjärnfall

Nu har jag precis kommit in från att ha varit ute och tittat på stjärnfall. Jag har nog sett mellan 5-10 stycken. Jätte mysigt verkligen! Så ett tips är att passa på att gå ut och titta på stjärnfallen i kväll, det skulle komma flest nu runt 23.00.
Bild: Google

Steppas lördag

Idag red jag den långa rundan (runt kyrkan) med Steppas. Det gick verkligen super bra! Han släppte helt i munnen och gick stadigt i form utan att tjafsa med bettet och bita sig fast. Jag kunde koncentrera mig på att få honom att trampa på lite mer med bakbenen så att han inte skulle gå så mycket på bogarna. Det gick super bra verkligen! Jag hade dressyrsadeln, hopptränset (pullar och tredelat tränsbett med fasta ringar) och benskydd fram.
Frida och Steppas (klicka på bilden för att komma till hennes blogg)

Fotodag

Foto och redigering: Jag
Idag var jag ute och fotade med Minnie. Först var vi i en kohage med massa kossor. Där var det jätte bra ljus, det enda jag har redigerat är att lägga till lite värme. Sen var vi i vår skog. Vi har faktiskt en alldeles egen skog hemma. När vi hade varit där en stund blev det mörkt så det var lite svårt att fota men vi stannade ändå. Då sa Minnie "Elin, jag tror att det kommer någon i skogen". Jag: "Nej men det är säkert bara grannarna som är i sin trädgård". Sen hörde jag också fotsteg. Vi sprang så fort vi bara kunde med kameror, väskor och allt ut ur skogen och in i huset. Sen skrattade vi tills vi låg på golvet med tårar i ögonen. En helt vanlig dag för Elin och Minnie.
Foto: Minnie Redigering: Jag

Äntligen!

Efter fem veckor har min kamera äntligen blivit klar! De hade fått byta ut hela spegelhuset och slutaren. Men efter exakt fem veckors väntan har den äntligen blivit klar. Jag har redan en fotodag planerad med Minnie i morgon. Åh jag har så många idéer och är jätte taggad på att äntligen få fota med en riktig kamera!

Steppas onsdag

Idag red jag samma runda som de andra gångerna. Jag red med dressyrsadel och hopptränset. Hopptränset är med pullarnosgrimma och tredelat tränsbett med fasta ringar. Det funkar verkligen super bra! Jag hade inga benlindor eller benskydd. Jag travade lite i omgångar på grusvägen och på slutet gick det verkligen jätte bra. Självklart travade jag bara några steg i taget!
På slutet kom han verkligen fram till handen med påskjut från bakbenen, lossnade i munnen och slappnade av. Jätte kul att det gick så bra idag!
Jag glömde även idag att lägga över bilden. Åh det är mycket i huvudet just nu!

Steppas fredag, söndag, måndag

Som jag har berättat ska jag rida Steppas nu i ca 6 veckor när Frida är borta. Steppas har varit skadad i sommar och ska sättas igång nu. Allt som står i parentes är för att förklara så att Frida fattar vad jag menar. Steppas är en D-ponny valack som är 14 år gammal. Steppas och Frida tävlar fälttävlan.
I fredags red jag en lite längre runda (runt kyrkan ca 1 timme). Det gick ganska bra, han var ganska stel men det släppte mot slutet. Jag hade dressyrsadeln som är världens skönaste sadel, åh jag hade lätt velat ha en sån! Jag red med ett träns med pullarnosgrimma och tre/tvådelat (?) tränsbett med fasta ringar (hopptränset). Jag travade lite i små omgångar på en grusväg och det gick jätte bra. Jag red utan benskydd.
I söndags red jag en kortare runda (hambologen, grusvägen vid skjutbanan). Jag hade benskydd fram och bak, dressyrsadeln och samma träns som i fredags. Han var mycket mjukare och verkligen pigg och glad! Jag skrittade nästan halva rundan på långa tyglar först och sen försökte jag få honom mjuk och lyckades riktigt bra. Jag travade lite i omgångar på grusvägen och det gick super, han trampade på bra med bakbenen.
Idag red jag samma runda som i söndags förutom att jag tog en extra liten runda (ner trekanten på tillbakavägen) på slutet. Jag hade benlindor (bara fleece) fram och inget bak, dressyrsadeln och ett träns med aachennosgrimma och ett tvådelat tränsbett med fasta ringar (dressyrtränset). Han var jätte mjuk och pigg i början. Jag travade lite på grusvägen och det gick jätte bra, han trampade på bra med bakbenen. På slutet blev han lite okoncentrerad och väldigt pigg, jag tror att han behövde kissa.
Jag har en bild från söndagens ridpass men den har jag inte hunnit lägga in ännu så den kommer en annan dag!

När alla tårar tagit slut.

En bild säger mer än tusen ord. Du är min vita sagoponny, min bästa vän, luften jag andas och marken jag står på.
Världens finaste ♥
Vi provred häst nummer 13 idag - därför ingen uppdatering. Det är rätt sjukt att vi har ridit så många hästar. När vi köpte Lazda var hon nummer 3. Tredje gången gillt liksom. Men nu är det lite annat, nu ska allt passa. Den får inte vara för stor och inte för liten. Inte för gammal och inte för ung. Inte för outbildad men ändå så att man får utvecklas tillsammans. Den ska vara rolig att rida och personligheten ska passa. Och det är ju inte så lätt att hitta en som man tycker lika mycket om som Lazda. Det är nog helt omöjligt.
Snart måste jag tacka mitt hjärta för den bästa tiden i mitt liv. Att gå från en tjurig ridskolehäst till att komma till mig i hagen och följa efter mig utan grimma eller någonting. Att gå från att vara stel som en planka till att få 66% på första programridningen. Att gå från att ha noll kontroll i hoppningen till att göra tre felfria rundor i vår första tävling och vinna med laget. Att få göra allt detta med världens bästa vän har varit det bästa som har hänt mig. Vi har gjort allt vi kan för att kunna behålla henne men ibland räcker det inte till...