bloglovin

...

För ett tag sen åkte gästerna hem. Jag är jätte nöjd med mina presenter verkligen.
Örhängen av farmor och farfar
Parfym av farmor och farfar
Pengar av farmor och farfar
Fransk ordbok av mormor haha söt mormor.
Pengar av mina kusiner
Pengar av pappas bror
Presentkort på JC av pappas andra bror
Pengar av morfar
Hoppas att jag inte glömde något nu. Jag är fortfarande lite i chock efter en present...
Foto: Jag

Upptagen

Släkten är här och firar mej. Därför blir det lite låg uppdatering.
Igår hade vi disco för småbarnen hela kvällen. Söta var dom. Ha en bra dag!
Foto: Jag

Hiss eller Diss?

Jag hissar John Whitakers saker. Jätte fina saker tycker jag. Jag har ju själv en JW hjälm. Stor hiss!
Vad tycker ni, Hiss eller Diss?

Nej

Idag verkade Lazda ha ont igen. Eller i alla fall vara väldigt öm i musklerna. Jag hoppas att det inte har hänt något allvarligt med henne. Annars var hon mysig idag. Men hon gick ojämnt...
Snälla, inte igen ♥

Boooring...

Nu ska jag ta och göra klart svenska uppgiften som ska vara klar i morgon... Gud vad tråkigt! Ja ja, tyvärr måste man ju gå i skolan.
Ni får en liten bild på vårt påskägg. Haha, min lillasyster tyckte nog att hon var i himmelriket.

Onsdag

Jag kom hem från skolan för ett tag sen. Helt okej dag. Jag fick en jätte fin present av Minnie, en påse daimbollar eller vad det heter och ett nagellack. Tack!

Jag vet inte riktigt vad vi ska göra med Lazda idag. Antagligen blir det väl något liknande det vi brukar göra.
söt ♥

Failbilder

Som en liten födelsedags present  är det nästan besöksrekord idag! Tack tack alla fina läsare! Till er ger jag lite failbilder på mej och Lazda. Enjoy!
Kolla riktigt noga på Lazdas tunga :P
Här var man snygg! Det är inte bra att prata samtidigt någon fotar...
Haha, lite fel sekund att ta kortet i kanske? Mitt i ett steg och jag rider lätt. Fint!

Bus ponny!

När jag kom till stallet fick jag en present av Frida! Tack!! Tre jätte fina nagellack och tre jätte fina örhängen. Tack! :) Den sista presenten av mamma och pappa var 5 nummer av hästmagazinet. Jag älskar den tidningen!

När vi kom till stallet var Lazda helt uppjagad bara för att hon inte såg dom andra hästarna i hagen. Så vi tog in henne och myste en stund. Sen gick vi ut i hagen och tog några kort. När vi släppte henne hade vi glömt stänga grinden så hon galopperade ut på den lilla vägen och bort till dom andra hagarna. Bus ponny! Och så märkte vi att hon var brunstig... Väldigt brunstig... Här är i alla fall ett av dom bra korten på Lazda och mej idag.

Presenter

Tja på er. Hemma från skolan nu och har fikat tårta. Mums! Dagen har varit jätte bra än så länge. Ska till stallet och mysa med Lazda snart, hon ska vila idag. Mina presenter då:
Mörkblå och vit adidasväska. Av mamma och pappa
Mascara av min snälla lillasyster Madelen
Och en tubsjal av snälla Josse. Jag vet att jag kommer få en present till av mamma och pappa men den har inte kommit. Hm, undrar vad det kan vara?

15 år

Idag är det min födelsedag. Typiskt mej att fylla år första dagen efter lovet. Får man ett litet grattis eller?

Dagens lika amazing Ridpass

Jag red samma som igår. Det gick lika bra idag också! Helt sjukt hur bra hon går på hackamore, jämfört med vanligt tredelat tränsbett. Jag kan inte sluta le när jag rider henne  just nu. Fast det blir nog ett fult leende eftersom jag är så koncentrerad samtidigt ;)
Lazda är så söt när hon går där i den fina formen. Helt avslappnad, i balans och samtidigt mjuk. Helt sjukt att det går så bra!
Bjuder på en till bild från igår. Tagen precis i en sväng, därför ser det lite konstigt ut.

Stallet

Nu ska jag till stallet och fixa med Lazda. Hoppas att det går lika bra som det gjorde igår. Jag ska nog rida på hackamoret idag igen. Stor hiss till hackamore!

Sista dagen

Sista dagen på lovet, sista dagen som...
Vad tror ni händer i morgon?
Idag är sista dagen på lovet. Så tråkigt, lovet har varit helt amazing! Fattades bara att träffa lite fler kompisar. Men det får bli en annan gång. Idag hade jag bara velat gå omkring och inte göra någonting. Men tyvärr börjar ju skolan i morgon så jag måste plugga inför alla prov som kommer... Ja ja, man kan ju sitta ute i den fina vädret och göra det.
Sen så klart ska jag till stallet och rida. Vi får se vad jag gör men jag är riktigt taggad på att göra samma sak som igår!
Jag älskar denna bilden. Så ni får se den en gång till bara för det.

Dagens amazing Ridpass

Idag var det lika fint väder som alla andra dagar på lovet. Ännu finare nästan. Ca 25 ° i solen. Vi tog vårat hackamore idag. Jag red på samma ställe som jag har varit på de senaste dagarna. Jag började med att göra tempoväxlingar i skritt med bara vikten. Hon är jätte lydig verkligen. Sen skrittade jag i en åtta och försökte få henne avslappnad. Det gick hur bra som helst! Samma sak i traven. Helt sjukt bra gick det, det har aldrig gått så bra. Sen tog jag någon galopp och hon galopperade på utan att hänga i handen. Det har hon aldrig gjort förut. Mamma var jätte snäll och tog lite bilder för att jag skulle kunna se hur det ser ut. Här är några av dom. Tänk på att jag rider henne för att bygga upp henne och rehabilitera henne, inte för att det ska vara snyggt. Och en bild är bara en tiondels sekund av ett helt ridpass.
Haha, jag rider lätt om ni undrar. Måste öva på att inte ställa mej upp så högt!
Synd att bilderna blir så dåliga på bloggen... Det var faktiskt jätte fint ljus så ni får låtsas ;)

Skillnad

Denna bilden är den enda bilden vi har från när Lazda var mindre. Vi fick inga kort alls av ridskolan vi köpte henne av. Jätte synd tycker jag, det hade varit kul att få se lite gamla tävlingsbilder eller bara vanliga bilder. Men men, man kan inte få allt...
Ca 4 år tror jag?


15 år, april 2011
Skillnad eller?!

Glad påsk!

Förlåt för dålig uppdatering. Men jag har varit i stallet och nu håller jag på att fixa mej för vi ska bort i kväll. Gul tröja blir det, det är ju påsk haha ;P Det är så himla fint väder idag igen! Det känns nästan som om vi har hoppat över våren och gått direkt på sommaren. Det gör ingenting för mej! Förutom pollenallergi... Jag hatar verkligen att vara pollenallergisk, så fort våren kommer känns det ungefär som om man är super förkyld. Usch.
Hoppas att ni får en bra påskafton!
Är man trött så är man ;)

Dressyrlektion

Träning för Jenny "hemma" på ridbanan för en gångs skull. Det är där (eller ja, över allt egentligen) Lazda "tappar huvudet" eller "knäpper av". Målet var att få tips på hur jag ska rida för att få tillbaks kontakten med henne. När det händer ska jag "leka tvärtomleken" och göra precis tvärtom vad hon vill. Och det funkade! Så det var en bra lektion. I början gick hon inte helt rent men när hon travade i en avslappnad och koncentrerad form försvann det.
Haha

Dressyr

Idag var jag med Hanna i hennes stall och red på en häst som heter Herman. Lite skillnad på hans 1.70 och Lazdas 1.45. Fast jätte rolig att rida. Han har tävlat dressyr förr men är 21 nu och har antagligen inte blivit tränad på väldigt länge. Men när jag började jobba honom blev han jätte glad och försökte verkligen sitt bästa. Och efter lite trav var han så taggad att han började gå piaff/passage. Haha, sjukt kul! Sen provade jag att få honom att göra det när jag ville och det gick! Så idag har jag provat piaff/passage. Jätte kul var det! Och sen gjorde jag skänkelvikning och lite öppna också.
Den mörkaste är Herman

Putte

Idag var jag ju och red Putte. Det gick faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Men det märks verkligen att jag inte har ridit så mycket den sista tiden. Jag blev så trött! Jag har varit trött hela dagen efter det. I alla fall, jag tränade övergångar, öppna, sluta och lite skänkelvikning. Det gick jätte bra faktiskt. Han är helt annorlunda än vad Lazda är, Lazda är väldigt framåt och han är lite mer tillbaka. Roligt var det i alla fall!
En annan gång jag red Putte

It's done!

Nu är jag klar med min bild på Lazda. Jag är jätte nöjd men vissa saker blev ju inte jätte bra kanske. Men den är ändå den bästa jag har gjort!
Halva klar...
Klar! Vad tycker ni?

Grattis!

Grattis Josse som fyller 15 idag!! (klicka på bilden)
Och grattis i efterskott Jossan och Matilda som fyllde 14 den 10 och 8 april. (klicka på bilderna)

Dagens ridpass onsdag...

Jaha, vad ska man säga om dagens ridpass... Jag red på mitt vanliga bett (tredelat med lösa ringar) på samma ställe som igår. Det bra var att hon ändå lyssnade på när jag bromsade och ökade. Men hon är så jobbig när hon "tappar huvudet". Hon har ingen som helst koll på att jag försöker få henne avslappnad och i en bra form. Bara koll på saker runt om kring. Och nu vill jag ju inte rida henne med tvång, jag vill att hon ska kunna vara mjuk i munnen. Men det gick ju som det gick. Till slut fick jag rida som förr bara för att hon skulle gå i en mindre spänd form än med huvudet rätt upp. Någon som har tips på hur man kan göra när hästarna bara "tappar huvudet" totalt?

Putte

Idag ska jag rida Jossans Putte. Jätte söt men väldigt jobbig att lasta som ni vet. Kul ska det bli i alla fall. Nu ska jag snart äta frukost. Efter att jag har varit hos Putte ska jag så klart till Lazda. Hoppas att det går bättre med ridningen idag än var det gjorde igår...
Foto från Jossans blogg

Haha

Haha, jag hittade en rolig bild på min dator. Den är tagen för längesen och så klart redigerad. Fast inte av mej... Men i alla fall, jag som röd/orangehårig vad tycker ni :P ?
Riktigt fin...

Dagens ridpass

Idag provade jag vårt hackamore. Det passade jätte bra. Och hon trivdes bra med det. Jag provade ett helt nytt sätt att rida. Enligt den akademiska ridkonsten. Sjukt svårt när man brukar rida vanligt! Man får inte ta något i tyglarna förutom att "skaka" på tyglarna så att det blir ett tryck på nosryggen (om man har hackamore, egentigen ska man ha en kapson). Men Lazda var avslappnad och det var bra. Fint väder var det och då blir hon på bra humör också.
Här var vi idag

Sol ♥

Älska vädret!!! 20 grader, sol och lov, kan det bli bättre? Nu ska jag snart cykla ner till stallet och ta hand om min lilla plutt. Få de om hon vill komma in från hagen haha. Idag ska jag nog rida, vi hoppas på att vi får bättre kontakt idag. Helst lika bra som igår när vi gjorde frihetsdressyr.

Söt!

Den här teckningen har jag på mitt rum. Jag kommer ihåg att jag ritade den en gång när jag var typ 5-7 år. När jag skulle rita den sa jag såhär: nu ska jag rita min drömhäst. Jag var jätte nöjd med den när jag var klar. Söt!
Är det bara jag som ser lite likheter med Lazda?
Jag tycker nog att jag har blivit liiite bättre på att rita sen det :P

Frihetsdressyr

Idag gjorde jag ledövningar/frihetsdressyr med Lazda. Det är verkligen jätte roligt för hon är så lydig och tycker att det är roligt. Det har varit väldigt fint väder hela dagen och Lazda har fått gå utan täcke. Hon var på jätte mysigt humör och allt var bara toppen. Så nu ska jag nog göra mer ledövningar eftersom att vi får så bra kontakt då. Och sen ska jag vänja över henne vid att vara lika avslappnad när jag rider. Jag ska prova rida i en speciell grimma och kanske hackamore. Hoppas att det funkar!
Min fina lilla plutt förra veckan ♥

Tussan sötnos

Här kommer lite bilder på min lilla Tussan. Hon fyller 5 i år.
Fina lilla Tussan

Maja bus

Nu har jag och min lillasyster varit ute och hoppat med våra kaniner. Vi har faktiskt tävlat lite med dom andra år.
Här får ni lite bilder först på Maja:
Pro hopparn! 50 cm haha sötan <3

Flummighet på hög nivå!

Idag har jag varit i Lund och kollat på Dalai Lama. Han var så sjukt rolig. Cool gubbe verkligen. Han hade nog det skönaste skrattet jag har hört. Och vilken upplevelse det var att få se honom.
Och gosh vad jag har skrattat. Men det är väl inte så konstigt att man skrattar efter ett tag när man går upp 04.30? Efter sådär 12 timmar börjar man bli lite trött. Mitt och Minnies första riktiga skrattanfall måste ha varit när jag, klantskallen själv, var lite lat och tänkte ta den kortaste vägen. Vi såg bättre platser längre fram och jag tänkte att det var jobbigt att gå runt. Gå över stolarna!! tänkte ju jag då... Nja, det var inte den bästa idén. Jag satte foten på stolen och den åkte ner. Sen låg jag på golvet... Herre gud vad vi skrattade!
Vårt skrattanfall. Jag säger bara Minnie, sjukt kul dag vi hade. Kolla hennes grymma blogg tycker jag. Och när ni ändå håller på kan ni kolla Josses fina blogg. Sorry Josse för att jag och Minnie är små grisar. :P
Sen kan ni ju bara gissa hur vi var på vägen hem. Efter att ha varit vakna i ca 10 timmar och en cola...

Dalai Lama

Nu ska jag snart sova (!) för jag ska gå upp halv fem i morgon... Jag, Minnie och några andra från skolan ska få åka till Lund och träffa Dalai Lama. Coolt tycker jag faktiskt. Det är inte många som får chansen att se någon så stor. Jag känner mej riktigt taggad. Lite jobbigt att gå upp så tidigt bara. Men men. Hoppas ni får en lika bra dag som jag kommer att ha!

Städning

Nu har jag städat hos min lilla kanin Tussan. Och jag har städat min garderob. Det behövdes... Nu ska jag nog fortsätta på min teckning på Lazda. Ha en bra dag!
Lilla Tussan

Tävlar

Jag är med och tävlar om att Lazda ska bli veckans sötnos hos mylifeandhorses.blogg.se.
Detta är bilden jag tävlar med, fotad av Frida

Hiss eller Diss?

Jag dissar den röda Ayr8 ridhjälmen från Charles Owen. Jag tycker inte att det är fint med en röd hjälm. Det blir lite för mycket tycker jag. Vad tycker ni, hiss eller diss?


Stel

Idag var Lazda jätte stel när jag skulle börja massera henne. Det tog så himla lång tid så det blev ingen ridning. Vi gick i stället en liten promenad med henne. Det gick ganska bra, hon verkade må rätt bra ändå.
Lazda för jätte längesen

Påskloooov!

Oj då, det blev visst lite dålig uppdatering igår också... Men dagen igår då:  06.15 vakna. 07.30 cykla till skolan. 15.00 cykla till stan, piano. 15.50 cykla hem från stan. 16.30 cykla till stallet. Rida. 20.30 cykla hem. Äta, plugga.
Så ja... Jag var lite upptagen. Men nu är det påsklov i alla fall!! Grymt skönt. Jag ska faktiskt rida. Jossan ska åka bort så jag ska rida på hennes busiga Putte några gånger.
Nu ska jag snart till stallet.
Wg som stod i stallet förr. Foto: Jag

Envis som en...?

Förlåt för den dåliga uppdateringen igår! Vi åkte ju som ni vet till Jossan och där skulle vi lasta hennes ponny. Ja... Han var faktiskt riktigt jobbig, jobbigare än vad Lazda var förr. Det tog 1 timme, sen kom en pappa och typ lyfte eller tryckte in honom med en lina... Den längsta tiden vi har stått med Lazda är mer än 2 timmar. Men Jossans häst gick mot spöt! Om man petade till honom gick han MOT spöt. Men men, han gick ju in i alla fall. 2 handskar, en trampad fot, 1 lykta på släpet och ett antal sparkar senare...
Envisa ponny! Bild från Jossan.

Tisdag

Nu ska jag snart åka till stallet. Vi ska hjälpa Jossan igen. Och denna gången ska vi ta med Lazda och rida i ridhuset. Hoppas att det går bra idag. Hon brukar tycka att det är kul att komma till andra ställen och visa upp sej.

Eclipse

Nu sitter jag och ska börja på läxorna. Och kollar på Eclipse. Det regnar idag. Inte kul. Men jag ska inte rida i alla fall. Dagen i skolan var rolig som vanligt. Det var någon som kom och hade en föreläsning om internet.
Foto: Jag

Awsome

I dag gick det hur bra som helst! Jag tänkte att eftersom hon kanske ha träningsverk i magen provar jag att inte använda benen lika mycket som jag brukar. Det gick sååå mycket bättre. Jag red på en liten gräsplätt. Så det blev skrittempoväxlingar, travövergångar, lite trav och lite galopp! Allt på en ganska stor åtta. Åh vilken toppen dag detta har varit!
Jag var på samma ställe som igår.

Smygtitt...

... på min teckning på Lazda. Som ni ser är den inte klar men vad tycker ni?

Pigg häst

Idag gick vi med henne. Det var meningen att jag skulle sitta på henne när mamma gjorde från marken så att jag skulle känna hur hon rörde sej. Men hon var så pigg så det gick inte. Annars gick det väl ganska bra. Hon var väldigt pigg och det lät som att hon "röt" på oss när hon inte ville. Haha! Sen på vägen hem satt jag upp och red lite barbacka.

Taggad häst. Hon har öronen framåt för en gångs skull ;)


Haha

Haha, min lillasyster. Hon glömde ta bort url-adressen som jag hade skrivit i när jag har kommenterat. Söt! Ha, det är annat än på morgonen det... ;)

1 år sen...

Idag för ett år sen var jag och Lazda på vår första hopptävling tillsammans. Självklart hade vi varit på lite clearrounder och så innan. Det var div. III och jag var sist ut i mitt lag. En hade rivit så om vi skulle till omhoppning var jag tvungen att rida felfritt. Sjukt nervös var jag! Men Lazda gick som en klocka som vanligt så vi var felfria! Samma sak i omhoppningen. Så vi blev ett av de vinnande lagen. Jag hade så roligt och Lazda njöt verkligen. Det var en av våra roligaste dagar tillsammans hittills. Jag hoppas verkligen att vi kan få göra om det någon gång igen...

Vååår!

Det är så underbart väder här idag! Vi hade 21 grader i solen förut (!) och 15 grader i skuggan. Nu är det lite kallare men ändå. Och årets första glass ligger i min mage just nu. Magnum är verkligen gott. Senare ska vi grilla hotdog (världens godaste korv :P ). Kameran fick följa med till stallet idag så ni kan förvänta er nya bilder senare.
Gammal bild på mej och Lazda

I rymden finns inga känslor

Nu har jag kollat på I rymden finns inga känslor. Den var bra faktiskt. Nu ska jag sova, ska till kyrkan i morgon... Sista gången på ett tag hoppas jag? Just det, jag hann inte rita mer på teckningen idag, jag gör kanske klart den i morgon i stället.
Haha, väldigt rolig film

Åh...

Dagens ridpass gick skit dåligt verkligen. Jag hade tänkt be min snälla mamma att ta lite kort men det gick så dåligt så det var ingen idé det skulle ändå inte bli bra kort. Lazda ville inte jobba. Hon var jätte svår att ställa åt både höger och vänster men mest åt höger. Så vi gick med henne, jag försökte jogga igång henne men inget funkade. Andra gången jag skulle försöka jogga lite haltade hon till och med. What? Inte nu igen?! Men sen såg vi att det hade fastnat en sten i en hov och hon kan ha träningsverk... Men ändå...

I'm drawing a picture of you

Sitter och ritar. En bild på Lazda ska det bli. Jag är faktiskt sjukt nöjd hittills. Fast ni får vänta med att se den tills den är klar...
Den här bilden ska det bli

Fredagens ridpass

Idag åkte vi till ridhuset en sväng. Vi gjorde det vanliga. Men hon var lite seg och stel. Det beror nog på att det har blåst så mycket idag och att vi inte har ridit henne ordentligt på några dagar. Annars kändes hon positiv och glad. Vi galopperade lite och det kändes faktiskt bättre i galoppen än i skritten och traven. Så det gick ganska bra ändå, lite stelt bara.

Mysdag

Idag var en mysdag i stallet. Jag älskar sånna dagar. Bara ha det bra. Massage, lång ryktning och bara vara med världens bästa vän - Lazda. Hon var också på bra humör. Jätte mysigt var det verkligen. Just nu är mitt liv nästan perfekt. Allt är bara toppen. Det har förändrats. Mycket. Men verkligen, verkligen till mycket mycket bättre. Jag är så himla glad att jag har lämnat det gamla bakom mej.
Life flows better when I'm only me
Ser ni skillnaden på mitt hår?! :o Översta bilden är tagen på sommaren, nedersta tagen på vintern. Mitt hår är ju... oranget? Jag måste verkligen göra något åt mitt hår...

Torsdag

Det blir ingen ridning idag. Antagligen blir det bara en mysdag. Det blåser så mycket så det är ändå ingen idé att försöka rida. Hon stänger bara av och blir stark. Och eftersom hon har varit skadad i just musklerna vill jag inte bråka med henne och försöka tvinga henne att jobba.
Nu har jag varit på stan och ätit med Josse. Gott! Vi slutade 12 för lärarna skulle på någon utbildning eller något sånt.
Josses jätte söta islandshäst Blakur (?). Bild lånad från hennes blogg

Dagens ridpass

Jaha, dagens ridpass gick väl mindre bra... Småregnigt, blåsigt och allmänt tråkigt väder. Då blir Lazda helt okontaktbar, hon stänger av helt. Hon blir stark, het och tar bettet. Det är inte så mycket att göra då, man kan försöka men det är ingen idé att bråka för mycket, då blir hon bara sur. Men men, det är bara att stryka ett streck över det och se framåt mot nästa ridtur som förhoppningsvis blir i morgon.

Home

Idag ska jag antagligen till stallet. Jag ska nog rida men jag vet inte riktigt var. Det beror på vad jag ska göra i morgon. I morgon slutar vi 12! Riktigt skönt.
Våran kanin Maja. Blogg.se dödar den lilla kvalité som finns...

Done

Nu är jag klar för idag med allt. Så nu ska jag bara ta det lugnt. Helst hade jag varit hos Lazda och bara myst. Det skulle jag verkligen behöva, bara tänka med någon som inte säger något och älskar en vad man än tycker och tänker. Tur att jag ska dit i morgon i alla fall. Jag blir alltid så deppig dom dagarna jag inte är i stallet ;)
My heart belongs to you ♥

My ♥ beats for school

Nej, nu ska jag ta tag i mitt liv och plugga lite. Det är ju såååå roligt, mitt största intresse. Så fort jag kommer hem vill jag bara plugga, plugga, plugga. Skolan in my ♥ !
/ Plugghästen

1 år sen

Idag är det den 5:e april. För exakt ett år sen var jag och Lazda på våran första programridning. Jag red L:C2. Hon hade precis börjat "krångla". Senare märkte vi ju att det var skadorna. Jag hade förväntat mej max 50% eftersom att hon inte kunde någonting alls när vi köpte henne. Hon hade precis lärt sej att gå i form i alla gångarter. Eller ja, inte direkt i form kanske, mer hänga ner med huvudet. Men väl där gick hon hur bra som helst. Hon var mjuk (för att vara då) och samarbetsvillig. Jag red och det kändes faktiskt ganska bra. Några små missar bara. När jag hämtade protokollet var jag så nervös! Jag tittade på pappret och såg att jag hade fått 66,07%! Dessutom sa hon att det var den bästa procenten hittills och jag var nästan sist. Min fina lilla Lazda och jag hade fått över 65% första gången någonsin vi red program för någon domare! Plus att hon tydligen var spänd i hela kroppen och hade skador. Hur ska det då gå när hon är frisk..?
Tyvärr har jag inga bilder där ifrån alls. Synd verkligen! Men här är en bil på mej och Lazda nästan ett år senare.

Allt bara flyter på

Jag började skritta fram en liten runda. Jag gjorde lite skrittempoväxlingar på slutet och det gick jätte bra. Sen på ridbanan ställde jag henne åt olika håll. Det gick verkligen jätte bra! Hon har blivit så mjuk och följsam. Sen gjorde jag travövergångar och det gick också jätte bra.
Jag har kommit på hur jag ska sitta ner i traven på ett bättre sätt. I stället för att sitta emot försöker jag följa med lite mer. Det finns säkert andra som tycker på ett annat sätt men det här funkar i alla fall för mej.
Sen galopperade jag lite på långsidorna. Och herre gud vad sugen hon var. Ha, i fattningarna lixom hoppade hon upp och sparkade till. Pigg tjej!
Jag tror att hon är väldigt sugen på att tävla, hoppa och visa upp sej ♥

Dagens "ridpass"

Idag hade vi lite bråttom så jag hann inte rida eftersom vi skulle hjälpa Jossan. Men vi gick en runda med henne och hon verkade må bra. Jag gjorde tempoväxlingar i skritt och travövergångar. Från marken då. Det gick bra, hon haltade ingenting. Förresten var hon väldigt smutsig. Min lilla skimmelskäck var inte direkt vit, hon var mer... Svart/grå. Så vi fick tvätta av henne lite. Haha, hon älskar att "bada" i ljummet vatten och sen att bli torkad med en handduk. Konstig häst?
Jag och Lazda för några dagar sen ♥

Söndag

Idag ska vi hjälpa Jossan och hennes mamma att lastträna med deras häst. Om det inte regnar för mycket. Vi kanske ska ta med Lazda dit och rida i ridhuset men det beror lite på. Om vi inte gör det rider jag väl ut en runda senare. Och sen måste jag verkligen plugga So och No...
Jag när jag rider Jossans fina lilla Putte

Happy

Idag var det jätte skönt väder! Det var +15°! Hon kändes bra idag också. Jag skrittade först fram en runda. Hon kändes bra så då red jag på ridbanan. Vi började med att mamma gick från marken och gjorde öppna när jag satt på. Det gick jätte bra så då gjorde jag tempoväxlingar i skritt. Tempoväxlingar är verkligen jätte bra, ett tips om ni vill få hästarna uppmärksamma och mjuka. Sen gjorde jag travövergångar. Det gick bra så hon fick jogga igång.
Det gick super bra! Hon fick vila lite och sen galopperade vi på långsidorna. Ridbanan är inte så stor så det är inte så långt. Det gick jätte bra verkligen! Hon var så sugen på att jobba och hon ville verkligen vara duktig. Även om Nike kom och blev riden samtidigt var hon lugn och uppmärksam. Awsome dag!
Någon dag kanske?

Fixardag

Idag var det fixardag på klubens anläggning. Jag och mamma fixade ett fönster som hade gått sönder. Men sen när vi skulle måla var färgen för gammal så vi får göra det en annan gång.
Idag ska jag nog rida ungefär samma som igår. Fast kanske ingen galopp. Det är inte lika fint väder idag...
Mamma och Lazda i somras/höstas

After rain comes sunshine

Bästa dagen på väldigt väldigt länge ♥ Idag mådde Lazda jätte bra. Det var så fint väder så hon slapp ha ländtäcke idag. Hon var avslappnad och lugn. Hon var mjuk och pigg och hon var verkligen "med". Vi travade i en åtta och hon travade jätte bra, helt rent. Vädret var helt underbart och det var så mysigt. Sen fick hon vila lite medan vi gick till en grusväg. Sen galopperade jag lite!! :D :D Hon var super glad men ändå lugn och lydig. Min fina lilla flicka, hon var så glad.
Never give up hope for someone you love ♥

Hiss eller Diss?

Jag hissar blå John Whitaker ridbyxor med vita och röda sömmar. Så fina, ge mej!
Vad tycker ni, Hiss eller Diss?

Onödig dag

Nu har vi varit på teater och vi har rast fram till halv två. Sen har vi franska och sen slutar vi. Vi började nio och har nästan bara rast så dagen känns lite onödig. Jag hade hellre åkt till Hööks eller någon annan hästaffär... Skönt med fredag i alla fall! Så nu sitter jag här med Josse och Erika och gör ingenting.
Foto: Jag

Fredag

Idag börjar vi kvart över nio. Vi ska se på någon teater.
Sen efter vi har slutat ska jag hem och sen till stallet. Hoppas att min lilla Lazda mår bättre idag. Men det var nog bara att hon var trött. Men ändå...
Som ni säkert har märkt har jag haft en liten bloggpaus. Jag har inte haft tid eller lust att blogga. Men men, man kan inte alltid vara på topp. Hoppas att ni får en bra dag!
Foto: Jag