bloglovin

Måndag igen...

Nu är jag hemma från skolan. Vi ska ha svenskaprov i morgon så idag blir det plugg för min del. Vad ska ni hitta på? Dagen idag har väl varit helt ok. Jag fick ledigt från skolan för sadelprovningen i alla fall. Vad har ni för sadel/sadlar till era hästar? Den jag har just nu är en Knights Sir John. En allroundsadel mot hopp. Den är sjukt skön att rida i, men en Anky dressyrsadel hade ju inte varit fel...
Haha, den här kanske var fin? Jag skulle aldrig i mitt liv rida i en sån här sadel. Aldrig.

Hiss eller Diss

Ponnysanning.blogspot.com

www.nattstad.se/topriders

Jag hissar hästskvallerbloggarna! Jag tycker att det är en kul grej om dom inte skriver för taskiga saker och så. Speciellt hiss till TopRiders som har dagens bloggtips. Det är kul för lite mindre bloggar att få lite uppmärksamhet också. :) Så stor hiss till dom! Vad tycker ni, Hiss eller Diss?

Söndag

God morgon. Idag har jag mycket att göra. Plugga, städa, vara i stallet och massor med saker. Jag ska nog börja med att städa mitt rum. Det kan ju behövas. Hehe. På torsdag kanske vi ska på sadelprovning (JA!) och kolla om våran sadel passar. Ska bara fråga läraren om jag får ledigt från friskvården. För en grej kan ju vara att sadeln ligger och klämmer på en nerv eller nåt som gör att hon får ont. Vi får se. Ha en bra dag!
Jag vill ha sommar nu!
Foto: Jag

Massage

Jag vet failad bild men jag kom inte på något annat sätt...
1. Sätt hela handen runt örat och rör (snurra kan man säga) det lite försiktigt motsols till hästen tuggar eller jäspar.
2. Dra försiktigt men ändå inte för löst i manen fram och tillbaka längs hela manen tills hästen tuggar eller jäspar. Lazda brukar sänka huvudet och ibland inte vilja stå still.
3. Massera (tryck och "knåda") men fingrarna och hela handen längs bogbladet neråt mot bringan. Om dom är spända där kan man känna en hård sträng där. Lazda brukar hugga tills hon känner att det släpper, då tuggar eller jäspar dom.
4. Tryck och "knåda" manken med hela handen tills dom tuggar eller jäspar. Det tycker Lazda är jätte skönt.
5. Massera med hela handen längs ryggraden. Om dom är spända där kan det ta ganska lång tid. I bland kan man bara stryka lite försiktigt för att dom tycker att det är obehagligt.
6. Massera lite försiktigt med fingertopparna och hela handen precis ovanför benet som man känner tills dom tuggar eller jäspar.
7. Följ den stora lårmuskeln ända ner till benet. Massera med hela handen tills dom tuggar eller jäspar.
8. Massera hela rumpan. Det är bara att trycka med hela handen lite här och där tills dom tuggar eller jäspar.
9 och 10. Massera försiktigt insidan av låret med fingertopparna eller hela handen.  Där kan dom vara väldigt kittliga (stavning...) så akta så att dom inte sparkar.
Man kan trycka lite hur man vill, bara man är försiktigt och lyssnar på hästen.

Hoppas att ni blev nöjda med resultatet!

Jag fattar ingenting

Idag mådde Lazda bra. Jätte bra. Vi kunde inte hitta något ställe där hon var ovanligt öm och hon haltade inte. Hon gick bara lite försiktigt men det är inte så konstigt när det är så halt. Så jag fattar inte vad som hände igår? En grej kan vara att eftersom vi har tränat henne några gånger nu kanske hon är lite ansträngd i musklerna, har lite träningsvärk och så. Och så kanske hon fick kramp eller något så att hon inte orkade gå fram. Eller så har hon en helt ny skada... Vi ska i alla fall till osteopaten på fredag som tur är.
Bild från i sommar/höst när vi bara kunde gå med henne

Lördag

Ska snart åka i väg till en hästaffär och ta mina mått för ridvästen. Det var ingen väst som passade så jag får skicka en specialbeställning i stället. Min andra ridväst är verkligen för liten nu så jag måste ha en ny. Det känns bara lite onödigt att köpa nya saker när det känns som om jag aldrig kommer kunna rida normalt på henne igen...
Jag har haft den ganska länge...


Varför?

Allt idag gick skit. Jag fattar inte varför livet ska vara så orättvist? Lazda har varit skadad sen april 2010 med olika skador jag inte har kunnat göra så mycket åt. Jag har knappt ridit någonting. Skadorna har hon fått i hagen. Vad ska man göra åt det? Och nu när jag började tro att det började gå bra, vad händer då? När jag skrittade på långa tyglar efter att jag hade med hjälp av BARA skänklarna fått henne att mjukna i kroppen och trampa under sej i skritt bara stannar hon. Hon ville inte gå fram. Sen haltade hon jätte mycket. Varför? Inte en j*vla aning. Jag sitter här med gråten i halsen och hoppas att änglarna ska göra ett mirakel. Varför ska livet vara så j*vla orättvist?



Varför ska allt hända mej?

Vad tycker ni?

Om hoppstjärnornas sits? Självklart finns det dom som har jätte fin sits och är jätte duktiga. Vad jag har fått lära mej ska man ha hälarna ner, händerna stilla och jämna längs manen och gärna ha kvar benen i samma läge. Sen är det säkert jätte svårt när man hoppar så högt och så svåra hinder. Men vad tycker ni?
Vad tycker ni t. ex. om denna?

Fredag

I kväll ska jag till ridhuset med Frida. Hoppas att det går bättre den här gången och att hon inte är så stel och öm idag. Vad ska ni göra i kväll?
En utan mina favoritbilder på Lazda.
Foto: Frida

Torsdag

Jag klarade godkänd-delen på provet! Vi har inte fått reda på den andra delen ännu men jag blev ju godkänd i alla fall. Lazda var väldigt öm i bogen och på insidan av höger bakben. Men Frida länk: (http://friiiidacarlson.blogg.se/etshighstepper/) var jätte snäll och hjälpte mej och visade en ny stretching och massage och följde med mej på en liten runda med Lazda. Jag är så sjukt mörkrädd... Vi hade i alla fall jätte kul haha :) I morgon har vi sovmorgon! Skönt. Och sen på kvällen ska jag, Frida, Steppas och Lazda till ridhuset. Frida ska träna och jag ska rida lite som vanligt. Ha en bra kväll!
Fridas Steppas :)

Mot ishallen

Nu sa vi till ishallen och (försöka) åka skridskor... Vi får väl se hur det går. Idag på idrotten hade vi boxning. Han som håller i det ser ut som Super Mario haha. Men ni får ha en bra dag!
Foto: Jag

Lättnad

Nu är jag klar med SO-provet. Skönt! Det gick ganska bra faktiskt. Idag ska jag till stallet och fixa lite med Lazda. Igår när jag red gick det inte så bra tycker jag... Hon var pigg, ville inte jobba, ville inte lyssna och så var det sjukt kallt. Men när hon väl lyssnade gick det jätte bra. Hon kändes mjuk och så i kroppen och hon haltade inte. Ha en bra dag!
Till sommaren kanske vi kan börja hoppa lite igen?

Klar

Nu har jag pluggat klart på Son. Hoppas att jag kan allt nu! Ha en bra dag i morgon! :)
Foto: Jag

Onsdag

Nu sitter jag i skolan. Vi ska ha bild snart och vi ska photoshopa. As kul ju! Sen idag ska jag till rishuset och rida lite. Det blir nog lite travövergångar på volten och så. Sen när jag kommer hem måste jag plugga om andra världskriget. Jag ska visa en bild jag har redigerat i photoshop sen med. Ha en bra dag!
Foto: Jag
Jag längtar till sommaren!

Tisdag

Nu har jag pluggat som en pluggis haha. Lazda mådde bra idag också. I morgon ska vi åka till ridhuset! Jag ska nog trava lite och så. Typ samma som förra gången. Och jag vet, jag ska börja på massage inlägget men jag har verkligen inte hunnit ännu. Hoppas att ni kan vänta liiite till? :) Hoppas att ni har haft en bra dag i alla fall!
Foto: Jag

In the school

Nu är jag i skolan och ska snart ha SO. Vi hade någon konstig Teknik grej som alla i åttan skulle göra. Jag är så dålig jag kunde typ ingen fråga haha. I dag ska jag inte till stallet, jag ska plugga jätte mycket SO så att jag kan åka till ridhuset i morgon. Ha en bra dag!
Suddig jag vet.. Från GBG horse show förra året :)

GBG Horse Show

Ska någon till Göteborg Horse Show i år?
Jag ska vara där hela lördagen. Jag åker med ridskolan jag gick på förr så vi får någon rabatt. Det ska bli sjukt kul, jag älskar att vara där. Hehe fast förra året råkade jag tappa mina pommes frites på tjejen som satt under mej... Förlåt... Klantig som jag är. Mina favoritgrejer är GP-ponnyn, hoppningen, Gymkhana (stavning?) och Küren. Och så klart mässan. Förra året köpte jag ett marinblått schabrak med vit text på. En annan kul grej som hände var att det kom fram en tjej och frågade om jag ville bli model. Haha. Men det är verkligen inte min grej. Jag gillar verkligen inte att stå framför kameran haha.
Foto: Jag

jag gör läxor. Som vanligt...

Nu har jag gjort ganska mycket NO. Så nu ska jag bara göra (mycket...) franska och SO. Lazda var inte stel idag som jag trodde att hon skulle vara. Men vi ska inte åka till ridhuset i morgon, det blir på onsdag i stället. Senare kanske jag hinner börja på massageinlägget. Och försöka komma på något intressant att skriva om haha. Ha det bra!
Jag längtar till sommaren!

Måndag

Nu sitter jag i skolan och ska snart ha arbete och sen teknik. Sen idag ska jag plugga jätte mycket så att jag kan åka till ridhuset i morgon. Vi har sjukt mycket i skolan nu. Den här veckan: SO prov, NO inlämning + massor med läxor. Nästa vecka: Svenska och Engelskaprov + läxor. Veckan efter det matteprov + läxor och efter det franskaprov + läxor. Och sen är det lov. Och idag sa våran No lärare att vi skulle skriva om något helt annat. Så jag får ta bort en hel sida jag redan har skrivit... Ja ja ni får ha det bra!
Jag på Fritz, en ridskolehäst, på KM i hoppning.

Söndag kväll

Nu har jag tittat på andra avsnittet av ponnyakuten. Lite synd att det bara är 8 som får vara med, alla andra får ju försöka klara av det själva... Nu ska jag plugga och sen kanske jag hinner börja på massage inlägget. Men jag har ju då inte så bra minne så jag har ju så klart glömt kameran hemma varje dag... Hoppas att det går bra med bilder utan att händerna är med. :) Ha det bra!
Kjell, min sköthäst när jag gick på ridskolan. Inte direkt så bra bild men han är så söt :)

Pluggdag

Nu har jag gjort jätte mycket i Non. Lite mer än 1 sida analys. Haha jag känner mej riktigt duktig :) Nu ska jag bara plugga SO om andra världskriget. Suck. Och lite franska. Som vanligt haha. Hoppas att ni alla har haft en bra dag i alla fall! Och idag kommer ju ponnyakuten om ni inte redan har sett det på svtplay. Ha det bra!
Jag och Lazda på fåran första clearround. 50 cm hoppade vi haha. Jag var typ 12 år...

Söndag

Idag har jag och Frida varit i ridhuset. Lazda blev trött för jag tränade liiite mer än vad jag gjorde förra gången. Frida hoppade lite med Steppas. Det var sjukt längesen jag hoppade. Sista gången var typ i mitten/slutet på april 2010... Jag längtar verkligen tills jag och Lazda kan hoppa igen. Idag måste jag plugga jätte mycket. Vi ska ha SO prov i veckan, franskaläxförhör och så ska arbetet i Non vara klart. Panik! Ja ja jag hinner säkert bli klar. Hoppas jag... Ha det bra!
Steppas
Foto: Jag

Lördag

Idag har jag varit på stan med Liza. Jag köpte en cardigan typ på Vero Moda. Den var jätte fin, jag kan visa bild sen. Och så köpte jag ett vanligt långt svart linne på JC och ett halsband på KappAhl. Och sen har jag varit i stallet och ridit! Jag, Frida, mamma och hennes mamma gick en jätte lång runda. Och sen fikade vi på deras kontor. Det var jätte mysigt. I morgon ska vi åka till ridhuset och rida lite. Det blir kul. Ha det bra!
Jätte fina bilder på Lazda som Frida har fotat.

bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1892244/isjustelin?claim=vvn8qsfkh5f">Följ min blogg med bloglovin</a>
Glöm inte att du kan följa min blogg med bloglovin.

Äntligen fredag

Har jag haft världens sämsta uppdatering idag eller? Svaret är JA. Dagen då: skolan började 9 (loooove) och sen kunde vår franskalärare inte ha lektionen så vi slutade 2 timmar och 20 minuter tidigare än vanligt. Skönt! Vi har nämligen 1,5 timmar rast innan sista lektionen... Sen åkte jag med min lillasyster och mamma till stan för dom skulle köpa kläder. Men eftersom jag ska dit i morgon satt jag i bilen och photoshopade lite. (vi har fått egna datorer av skolan så därför hade jag med den) Och sen när jag kom hem åkte vi direkt till stallet. Jag red och gjorde lite öppnaliknande steg på asfalten. Det gick super bra! Ha en bra kväll!
Foto: Jag

Torsdag

Nu pluggar jag franska till franskaförhöret i morgon. Böjning av ir-verb och glosor är det. Ja ja det är väl inte så svårt direkt så vi hoppas att det går bra. Lazda fick en liten promenad med mamma idag och dom övade på öppna från marken. Det gick jätte bra, hon gjorde dom väldigt bra. Men nu ska jag fortsätta plugga lite, ha det bra!
Foto: Jag

Lång dag

Idag var det en lång dag i skolan. Fast det var kul på idrotten. Vi hade tennis och jag är tydligen jätte bra på det. Haha det visste jag inte. Sen hade vi skridskor och det var la rätt så kul... När jag kom hem fick jag hallonpaj. Mums! Nu ska jag plugga det sista (hm, sa jag att vi hade mycket i skolan eller?) och sen ska jag bara ta det lugnt. Jag ska inte till stallet idag heller :( Men i morgon! Ha det bra!
Så här såg Lazda ut en dag i höstas... Hm, hon kanske är en liten skäck ändå?

Kalla mej pluggis...

Jag sitter (ligger på golvet...) framför tv:n och tittar på Sveriges Mästerkock och pluggar. Som vanligt. Men vi har så sjukt mycket i skolan nu. Visst det finns säkert dom som har mycket mer än vad vi har men vi brukar inte ha så här mycket. Och så är väl inte 2:a världskriget det roligaste som finns kanske. Ja ja, nu ska jag fortsätta plugga om Hitler och om telefonens historia.. Ha det bra!
Min ängel bland molnen <3

Är man smal eller vad?!

Idag var jag och provade ridvästen vi hade specialbeställt. Men kan ni gissa vad? Den var också för vid... Så nu får jag ha en extra extra lång och en extra extra smal.. Men men alla är olika. Jag såg förresten ett pannband med pärlor där men det var bara en rad. Nu ska jag plugga som en liten pluggis för vi har jätte mycket jobb. Ha det bra! :)
Foto: Jag

Hiss eller Diss

Jag hissar Airowear outlyne ridvästen. Den skönaste är ju racesafe så klart men min är för liten och den känns inte så säker när den är delad tycker jag... Och dom gamla som inte är från 2010 eller 2009 (kommer inte ihåg vilket) är inte godkända att tävla med. Och då tycker jag att denna är super bra. Den är väldigt mjuk för att vara en "hel" ridväst. Så jag hissar den.

Vad tycker ni, Hiss eller Diss?

Onsdag

Nu har jag rast i skolan. Vi slutar kvart över ett idag. Nice! Men sen ska jag på pianolektion. Så jag kommer hem typ kvart i tre. Och idag ska jag inte till stallet för hovslagaren är där nu på förmiddagen och då fixar mamma allt eftersom hon är ledig. Så det blir pluggdag idag. Franska, So, No och teknik. Ha en bra dag!
Övningar vi gör med Lazda från marken.

Ridning på Lazda idag

Idag gick det super bra i ridhuset också. Bättre än förra gången till och med. Jag travade samma som förra gången men hon var mycket mer avslappnad den här gången. Hon travade genom hela kroppen och slappnade av i bogarna och ryggen. Sen gjorde jag lite övningar att hon skulle söka sej framåt och neråt på ganska långa tyglar. Inte i form utan bara rakt ner och slappna av i ryggen. Hm svårt att förklara... Hoppas att alla har haft en bra dag i alla fall!
Sööt!
Foto: Frida

Bilder

Jag såg förresten på Fridas blogg: http://friiiidacarlson.blogg.se/etshighstepper/ att vi skulle till ridhuset! :) Här kommer bilder som Frida tog på Lazda när vi släppte ihop dom. Fler på Steppas och Nike finns på hennes blogg.




Fina va? Frida är as bra på att fota!!!

Rast

Nu har jag rast i skolan. Sen är det bara en lektion kvar. Idag på maten fick vi kycklingwok med nudlar. Fast det var hår i min mat... Så... Inte så gott. Sen i kväll vet jag inte riktigt vad som händer. Jag ska till stallet i alla fall. Och kanske åka till ridhuset. Jag vet inte. Sen måste jag plugga as mycket typ. Ha en bra dag!
Första hoppet med Lazda. Från provridningen.

Måndag

Nu ska jag äta. Idag blir det köttfärssoppa (eller vad det heter). Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva... Hoppas att alla har haft en bra dag i alla fall. Och att ni får en bra kväll. I morgon kanske jag och Frida ska till ridhuset. Vi får se :) Ha det bra!
Gammal bild på mej och Lazda

Home

Nu är jag hemma från skolan. Idag blir det väl att jag får plugga lite. Och någon gång måste jag ut och fota lite till bilden. Vi ska greja lite i photoshop. Kul! Fast vi fick inte välja tema själva, vi måste göra något om surrealism. Men det gör jag nog i morgon på väg till stallet. Då ska jag också fota till massage-inlägget. Ha det bra!
Foto: Jag

Skolan

Godmorgon alla. Nu sitter jag i skolan och har haft matte. Sen har vi också matte men jag ska göra No. Idag ska jag inte till stallet för vi hinner inte det på eftermiddagen. Så jag får väl plugga lite idag. Hoppas att alla får en bra dag :)
Foto: Jag

Dagens fråga

Hur gamla är ni som läser?

Söndag

Nu har jag precis pluggat klart för idag. Skönt. Jag ska titta på minuten nu och sen ska jag titta på Solsidan på Tv4play. Min dag har varit ganska bra. Det var ju bra att Lazda och Steppas kunde gå ihop i hagen i alla fall. Fast jag har haft sjukt ont i axeln hela dagen. I morgon är det skola igen. Mindre kul kanske. Men hoppas att alla får en bra dag i skolan ändå :)
Lazda med sin tomteluva. Foto: Jag

Hemma från stallet. Igen.

Nu har jag kommit hem från stallet igen. Lazda mådde bra idag, jag tror inte att hon var så stel idag heller. Vi gick en liten runda med henne. Nu ska jag plugga So och Svenska. Jag fick ett önskemål om att ha ett inlägg om hur jag masserar Lazda. Det kommer snart, jag ska bara ladda kameran och ta lite bilder. Så det kommer i veckan någon gång. Ha det bra! :)
En jätte gammal bild på Lazda från annonsen.

Till stallet igen

Nu ska jag till stallet igen. Vi ska massera och gå en liten runda. Hoppas att hon är okej. Det blir mer uppdatering sen, ha en bra dag allihopa! :)
Foto: Frida
Cd och Lazda

Pluggdag

Det gick bra att släppa ihop hästarna. Lazda och Steppas var ganska lugna men Nike och CD (som inte gick med Lazda och Steppas) sprang jätte mycket. Men dom är så busiga och brötiga båda två så dom lekte bara med varandra. Hoppas att det fortsätter gå bra. Nu sitter jag och pluggar lite och kollar på Eclipse, som jag fick i julklapp. Ehm jag har redan sett den två gånger på bio men den är så bra. :) Ha en bra dag allihopa! :)
Foto: Jag

Stallet

Godmorgon. Nu ska jag väg till stallet och släppa ihop Steppas och Lazda. Vi får se om det går bra. Men det gör det nog. Dom kan ju åka i transporten tillsammans, då borde dom kunna vara i samma hage. Sen måste jag plugga... No, Franska, Svenska och Teknik. Inte det roligaste kanske. Hoppas att alla fina läsare får en bra dag :)
Foto: Jag

Lördag kväll

Hoppas att alla har en rolig kväll! Själv har jag precis kollat på fångarna på fortet, ätit Kina och Thaimat och lite godis. Min dag har varit bra. Hur har eran dag varit?
En utav våra kaniner Maja.
Foto: jag

Hemma igen

Nu har jag varit i stallet och Lazda mådde bra idag. Hon är inte lika stel längre. Hon har börjat fälla lite nu och hon tycker att det är jobbigt så hon var lite naffsig. Men nu när vi ger henne mer B-vitamin är det bättre. Ni som har egna hästar, ger ni era hästar B-vitamin/ något annat när dom fäller? I morgon ska vi släppa ihop Lazda och Steppas, hoppas att det går bra. Hoppas att alla får en rolig kväll, det kommer mer uppdatering senare :)
Fina Steppas
Foto: Jag

Stallet

Nu ska jag åka till stallet. Idag ska vi kanske gå en liten runda med Lazda om det inte är för halt. Annars får hon bara lite massage. Och så ska jag försöka hinna med att putsa lite också. Det behövs verkligen! Vi var och lämnade tillbaka tränset innan och kollade lite på ridvästar. Jag ska ha en Airowear (stavning...) Men jag är så  lång och smal så vi ska se om man kan specialbeställa en som är längre och smalare för ingen passade. Vad har ni för ridväst ni som rider? Hoppas det! Ha en super bra dag alla fina läsare! :)

Lördag

God morgon! Eller kanske god förmiddag... Idag ska jag åka och lämna tillbaka tränset som vi köpte förra lördagen eftersom att det inte passade. Och så ska jag skotta lite hemma för det har kommit så mycket snö i natt. Vi skulle egentligen ha släppt ihop Lazda och Steppas idag men det får bli en annan dag. Nu måste jag ut och skotta lite men ha en underbar dag alla fina läsare! Och btw, jag var en av dagensbloggvinnarna igår på modelbea.blogg.se! Kul att vinna en tävling! :D
Foto: Jag

Dagens fråga

Brukar ni massera era hästar något?
Vi masserar Lazda varje dag, minst en halvtimme.

Hemma från stallet

Idag har jag varit i stallet! Lazda har slutat brunsta nu så nu bits hom inte så mycket längre. Skönt. I kväll ska jag smaka på ostbågar för första gången i hela mitt liv. Jag har aldrig ätit ostbågar... Sjukt va? Det är för att jag inte tål nötter (inte ens spår av nötter) och det har alltid varit spår av nötter i ostbågar. Men nu ska jag äta det. Haha men det smakar väl antagligen ost... Haha. Ha en bra kväll alla!
Bild från provridningen <3

1 och en halv timme...

Nu har jag en och en halv timme rast. Eller ja, jag hade det från och med kl. 12. Det är jobbigt och ha långa raster, det hade varit bättre och ha lektonen direkt så att man kan få gå hem. Tycker jag då. Senare idag ska jag tll stallet! Jag har kommit på att om inte jag är i stallet på några dagar blir jag typ helt deprimerad. Haha sjukt va? Jag blir typ helt ledsen. Haha jag är konstig jag.
Lazda in my heart <3 Haha :)

Hiss eller Diss

Jag vet att Dressyrmupparna.blogg.se redan har hissat detta men jag tycker också att det är jätte fint verkligen, så jag hoppas att ni inte blir arga för att jag hissar något som någon annan redan har hissat. Ni kan ju gå in där och kolla på "originalhissen" om ni vill :)


Bilder från Google.
Jag hissar pannband med pärlor. Jag tycket att det är finast med två rader. Vad tycker ni, Hiss eller Diss?

Rast

Nu har jag rast. Sen ska vi åka skridskor. Hm vi får se om det blir kul. Det är jobbigt om det är för många där samtidigt. Idag ska jag inte heller till stallet. Bara för att vi inte hinner det i kväll. Synd för jag ville gärna till stallet... Hoppas att alla får en bra dag!
Foto: Jag

Nya skor

Ja, jag var ju och köpte nya skor idag. Jag hade tänkt uggs typ men det blev inte det, jag hittade inga fina. Det blev ett par svarta vinterconverse i stället. Dom var super sköna och rätt så fina tycker jag.
Sånna här fast svarta. Bild: google

Just nu...

Sitter jag och jobbar med No. Vi jobbar om droger och alkohol. Sen ska jag plugga lite franska glosor också. Vad ska ni göra i kväll? Lazda ska nog vila idag, det är mammas dag i stallet. För er som inte visste så rider hon också och vi har Lazda tillsammans. Så det är därför hon är i stallet också. Jag är super glad för att det gick så bra igår, hon haltade ingenting och verkade pigg och glad. Hoppas hoppas att hon kan bli frisk nu. Nej nu måste jag fortsätta jobba. Ha det bra alla läsare :)
Någon gång möts vi kanske på tävlingsbanorna igen? ;)
Foto: Frida

Lugn dag

Nu sitter jag och har rast i skolan. Jag tror att min lärare kommer dampa på mej för han tror att jag välte en grej i bildsalen. Men det gjorde jag inte. Jaja skit samma. Idag ska jag inte till stallet för det är min "pluggdag" idag. Egentligen var det igår men eftersom jag var i ridhuset igår så blir det idag i stället. Men först ska jag till en skoaffär och se om det finns några fina skor. Ha en bra dag alla!
Foto: Jag

Rolig dag!

Hej på er alla! Nu är jag så sjukt glad så det är inte sant. Kan ni gissa varför? Jag har travat idag!!! För första gången på super länge har jag travat lite. Jag travade lite på långsidorna och gjorde så att hon slappnade av i ryggen genom att hon gick med huvudet framåt och neråt lite. Det gick super bra, hon haltade ingenting och travade bättre än vad hon har gjort på väldigt länge till och med innan skadan. Hon gick med stora steg och var avslappnad. I'm happy! När vi var där såg vi WG som stod i stallet förut. Han hade blivit mycket finare nu. Och tack Frida för att vi fick följa med till ridhuset :)
Fina WG Foto: Jag

Tisdag

Nu sitter jag i skolan och har rast. Idag går jag till 2. Och sen ska jag och Frida åka till ridhuset med Lazda och Steppas. Det blir nice! Ha en bra dag alla!
Idag blir det ridning Foto: mamma

Hemma

Hoppas att alla har haft en bra dag i skolan idag (dom som har börjat idag då). Själv har det väl varit ok... Jobbigt med läxor och sånt bara men men. Jag har precis kommit hem från Lazda. Det var bra med henne idag, hon var bara lite stel på höger sida. Nu tänkte jag börja på våra 8 sidor matte vi har denna veckan. Hoppas att ni får en bra kväll :)

Längtar till sommaren! Foto: Jag


Första skoldagen... sucks

Nu sitter jag i skolan och  har rast. Skönt med rast. Första dagen i skolan tänkte jag att vi kanske inte skulle göra lika mycket som vi brukar men nejdå så klart går inte det. Matte direkt på morgonen och så fick vi 8 sidor i matteboken vi skulle jobba med. Vi brukar aldrig ha så många sidor. Men en bra ska är att det är bara 6 veckor kvar till sportlovet... :)
Foto: Jag

Packat och klart...

Nu har jag packat klart väskan för i morgon. Hm får se om jag vaknar över huvud taget hehe. Idag har jag mest vilat och njutit av den sista dagen på lovet. Jag kollade på en film som hette Bröderna Karlsson och den var rätt så bra. Hoppas att alla får en bra dag i skolan i morgon :)
En favoritbild från den här julen. Foto: Jag

Söndag

Idag mådde Lazda ganska bra. Vi gick en runda och hon gick jätte bra och så. Så nu hoppas jag att hon börjar bli bättre. I morgon börjar skolan. Åh jag vill verkligen inte att skolan ska börja... Ja ja man måste ju gå i skolan. Hoppas att alla får en bra sista kväll på lovet :)
Foto: Jag

Sista dagen...

Idag är det sista dagen på jullovet... Usch jag vill verkligen inte att skolan ska börja. Idag ska jag i alla fall åka till stallet och kanske gå en liten runda om det inte är för halt på vägarna. Hoppas att alla får en bra sista dag på lovet. Eller när börjar ni skolan igen?
Foto: Jag

Otur

Jag var i hästaffären idag och köpte ett träns. Ett pullarträns blev det. Men när jag skulle prova det var det alldeles för stort så jag får lämna tillbaka det. Hon har ganska ganska stort huvud så jag trodde att cob skulle passa med det gjorde det inte. Jag hade glömt mäta vilken storlek Lazda har på bett så det blev inget bett heller... Men jag har fortfarande inte kommit på vilket bett jag ska ha. Vad har ni för bett på era hästar när ni hoppar?

Bett?

Idag hade jag tänkt åka till en hästaffär som jag har ett presentkort på och kolla på ett nytt träns till Lazda. Just nu har jag bara ett träns och ett bett. Jag tänkte köpa ett pullarträns som jag kan ha i hoppningen. Men jag vet inte riktigt vilket bett jag ska ha... Jag har funderat på ett tredelat eggbett men jag vet inte. Någon som har ett tips på ett bra bett? Det ska inte vara för skarpt för hon är ganska känslig i munnen.
Bilder: Google

Lazda

Den här gången var Lazda stel uppe på ryggen och lite på bogen. Det kan bero på att det är halt och hon spänner sej eller så kan den bero på att hon har ont när hon är brunstig... Vi får se. Men hon kände inte något nytt direkt och det var ju super bra! I kväll ska jag kolla på Let's Dance. Helena Lundbäck ska ju vara med. Vad ska ni göra i kväll?
Bild: Google

Min kanin är för rolig asså...

Måste bara berätta om min extremt konstiga kanin. Hon är för söt asså! För det första tror hon typ att hon äger allt på jorden och är sötast av alla. Hon tror att hon kan göra vad hon vill för att hon är så söt typ haha. Och så ääälskar hon att man tittar på henne och fotar henne. Jag skojar inte, hon posar hela tiden haha. Hon är för söt asså <3
Väldigt suddig bild men det är precis så hon sitter hela tiden <3

Haha :)

Massage idag

Hejsan på er! Idag kommer massören till Lazda. Hon ska kolla igenom henne så att det inte finns några nya skador och så ska Lazda få lite laser. Lazda tycker att det är jätte skönt med massage, hon står nästan och somnar. Brukar era hästar få massage någon gång? Nu ska jag städa mitt rum hade jag tänkt. Vi får väl se hur långt jag kommer hehe...
Foto: Jag

Nu är jag hemma

Nu är jag hemma från kyrkan igen. Denna gången var det mer  musik och det var rätt så kul faktiskt. En grej var riktigt rolig, prästen började rappa (?) en julrapp. Haha det var faktiskt riktigt kul. Och på pappret hade dom skrivit fel så det stod julrap. Lite kul kanske, eller det kanske stavas så? Det var kul i alla fall. Hoppas att alla söta läsare får en rolig kväll :)
Bild från när jag provred Lazda första gången för 3 år sen

Ska till kyrkan snart...

Nu ska jag snart åka till kyrkan. Det skulle vara extra mycket musik idag så det kanske blir lite roligare då. Lazda mådde bra idag. Hon har blivit mycket bättre nu och massören kommer i morgon. Jag hoppas verkligen att Lazda håller nu så att vi kan börja sätta igång henne och börja träna. Ha det så bra, mer uppdatering sen när jag kommer tillbaka.
Bild: Google

Torsdag

Hejsan på er, nu har jag vaknat. Skönt med sovmorgon! Idag ska jag till stallet och kanske putsa lite om jag hinner och orkar. Sen ska jag till kyrkan. Inte mitt favorit ställe kanske men det är sista gången i alla fall. I natt har det snöat ännu mer. Åh jag vill att det ska bli sommar nu.
Foto: Jag

Filmtips

The Back-up Plan

Det är en ganska rolig film som passar till en tjejkväll :) Jag och Liza skrattade ganska mycket i alla fall.
Ett tips för en tjejkväll :)

Mums

Nu har vi nyss ätit. Tacos blev det. Tacos är super gott tycker jag. Snart ska vi se på The Back-up Plan
Hoppas att den är bra. Någon som har sett den?

Hos Liza

Nu är jag hos Liza och vi ska snart åka och hyra en film. Vi kommer nog se The Backup Plan om den finns inne. Hoppas alla får en rolig kväll :)
Foto: Jag Foto jag har fotat hemma hos Liza

Jag hatar snön!!

Det var ju meningen att jag och Frida skulle åka till ridhuset idag. Men det gick ju inte eftersom att det hade snöat jätte mycket i natt. Och sen var jag tvungen att gå ut och skotta med! Åh vad jag längtar till sommaren.
Usch...

5 saker ni kanske inte visste om Lazda...

Jag tänkte starta en ny kategori, 5 saker ni inte visste om mej/Lazda.
1. Hon har stått jätte länge på ridskola, ca 7 år.
2. Hon är skimmelskäck. Det betyder att hon föddes med grå/svarta fläckar som bleknar ju äldre hon blir.
3. Hon har tävlat ponnygalopp för längesen och om jag inte kommer ihåg helt fel var hon med i lag-SM men hon kom sist.
4. Hennes favoritgodis är banan, hallon och pepparmint.
5. Alla hennes "bästa kompisar" hon har haft när vi har ägt henne har varit svarta valackar.

Hiss eller Diss

Kedjepannband tycker inte jag om. Jag hade det en gång till Lazda och det passade inte alls till henne i alla fall. Sen har jag hört att man inte får tävla dressyr med pannband som inte har läder närmast hästen. Men jag kanske har fel. Diss från mej i alla fall! Vad tycker ni, Hiss eller Diss?

Tisdag

Nu har jag kommit hem från stallet. Jag provade schabraket och det passade som tur var. I morgon ska jag prova benlindorna och det nya ländtäcket. Jag och Frida ska åka till ridhuset igen, det blir nice! Hoppas att allt är bra med er, jag kör en Hiss eller Diss lite senare.
Såhär ser shabraket ut på hemsidan. Luxury Schabrak Gold Medal 249 :-

Hemma från Hööks

Nu har jag kommit hem från Hööks. Det var super roligt. Fast jag köpte inte riktigt det jag hade tänkt mej... När vi var klara åt vi på Coop (?). För en gångs skull har jag varit duktig och fotat det jag köpte:
Allt: spö, benlindor, hästgodis, broddar, schabrak, ridbyxor och ett vattentätt ländtäcke.
Suddig bild men jaja... Allround Gold Medal
Blå benlindor och broddar (ligger i påsen)
Allroundspö
Sen köpte jag dom svarta ridbyxorna och ländtäcket som är på den översta bilden. Och lite hästgodis. Och så hade vi tur, det var rabatt på allt!

Bloglovin

Ville bara säga att nu finns jag på bloglovin. Så nu kan vi följa varandra lättare :)

Hööks i morgon

Nu är jag hemma och har haft en underbar kväll med Jossan och hennes mamma. Jag och Jossan spelade Sims 2 och det var faktiskt riktigt kul haha. Jag har inte spelat det på säkert 2 år. I morgon ska jag till Hööks med Frida och hennes mamma och det kommer bli riktigt nice! Lite av vad jag planerar att köpa:
Select Allround Gold Medal 249 :-


Grå benlindor kombinerade fleece och elastisk


Vanliga svarta, helskodda ridbyxor Älskar helskodda ridbyxor!

Och sen blir det säkert lite annat också. Jag kanske kolla på en vanlig dressyrhjälm och ridstövlar också.

Hemma från stallet

Lazda mådde bra idag också, hon stretchar super mycket när hon står i gången och det är bra eftersom dom inte stretchar om dom har ont. Hon fick vila idag för det är så halt ute just nu. Snart åker jag till Jossan. Hoppas att ni får en bra dag. Ska försöka komma på något intressant att skriva om nästa gång...
Foto: Jag

Måndag

Jag kom på att jag hade glömt fyrverkeribilderna så ni får dom lite sent. Idag ska Lazda nog vila eftersom att jag red igår. Och nu när det är så halt kan man ändå inte göra någonting. Jag vill att det ska bli sommar! Senare i dag ska jag till Jossan. Det är hon som har Putte, jag har fått rida honom några gånger nu när Lazda har varit halt. Och grattis till Frida som fyller år idag! :)
Jag när jag rider på fina lilla Putte
Fyrverkerier


Fyrverkeribilderna blev inte så jätte bra men det är ganska svårt när man inte har en systemkamera. Den kameran som är i headern och i menyn är min kompis Lizas kamera men jag hade inga bilder på min egen kamera så det fick bli dom.

Färdigspelat

Nu har vi spelat klart. Och jag vann! Eller ja, mitt lag vann men ändå. Spelet vi spelade var nya pratmakarna och det var rätt så kul. Ett tips om man vill spela ett spel där man inte blir trött.
Foto: Google

Tips?

Jag börjar få slut på idéer till vad jag ska skriva om här på bloggen... Ni får gärna komma med tips på vad ni vill läsa mer om.

Happy day

Idag åkte jag, Frida, mamma, Marita, Steppas och Lazda till ridhuset och red lite. Super kul var det! Jag har inte ridit i ett ridhus med Lazda på mer än ett halvår på grund av hennes skada. Steppas och Lazda åkte tillsammans i transporten och det gick super, dom var jätte lugna. Så idag har jag ridit läääänge, säkert 40 minuter. ;) I och för sej var det bara skritt men det är ju kul ändå! I kväll kommer pappas 3 bröder och vi ska ha spelkväll. Mysigt mysigt. Kul med alla kommentarer, fortsätt så då blir jag glad :)
Jag börjar tro att det finns en liiiiten chans att komma tillbaks dit igen <3

Hiss eller Diss

Tänkte göra en Hiss eller Diss till. Hade lite dålig fantasi så det fick bli en bild med öronen bakåt...
Foto: Frida




Jag dissar färgade träns, sadlar och t. ex. martingal.
Så fult tycker jag... Jag gillar den mer "klassiska" stilen.
Vad tycker ni, Hiss eller Diss?

Lördag

Nu har jag varit hos Lazda. Hon mådde bättre idag och det är ju bra! Jag längtar tills snön försvinner så att man kan rida lite mer seriöst. Förresten våran bil är helt konstig... Ni vet ju redan att den bara stannade en dag och inte kan starta men nu märkte mamma och pappa att den hade punka på ett däck med. Inte bra... Men som tur är får vi låna farmors och farfars bil så länge. Här kommer en liten planering för första veckan på 2011:
Söndag: Spelkväll med några släktingar. Det är super kul!
Måndag: Fika med Jossan
Tisdag: Åka till Hööks med Frida!
Onsdag: Filmkväll med Liza
Torsdag: Kyrkan på kvällen. Mindre kul...
Fredag: Inget speciellt
Lördag: Inget speciellt
Det var min första vecka på 2011!
Idag var det inte lika kallt som det brukar vara...

1/1-2011

Gott nytt år alla! Hoppas alla hade det bra igår, det hade jag :) Nu har jag varit i kyrkan. Mindre kul... Stackarna det var typ ingen som kom. Men nu behöver jag bara gå en gång till. Skönt! Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra haha :) Vi får väl se :) Jag ska till stallet sen i alla fall. Bilder från igår kommer lite senare :)
Jag kanske kan rida lite idag?

Gott Nytt År!