bloglovin

Nästan klar nu!

Snart klar med pluggandet för idag :) Engelska: typ klar Matte: tror att jag kan allt No: måste plugga mer innan provet! Men Non är såå svår! Vi vet ju knappt vad vi ska plugga på. Men men det kommer väl fler dagar. Nu ikväll ska jag först ta hand om lilla Tussan, sen fixa naglarna tror jag och sen så klart kolla på house. Lazda fick snösulor på sina hovar idag. Skönt. Och en ny brodd för hon hade tappat en. Hon har små broddar i hela tiden eftersom hon halkar lätt och vi vill ju inte ha fler skador nu! Ni får en liten bild jag tog i somras någon gång :)
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Home

Nu är jag hemma. Tog bussen idag igen, det är så kallt! Jaja. Idag ska jag plugga. Massor. På schemat står matte inför ett prov, No inför ett prov, en engelskatext och piano. Sen blir det nog lite småfix med bloggen också. Förresten kommer ni ihåg syslöjdsprovet jag skulle ha? Som jag tyckte att det gick så dåligt på? Haha jag fick MVG på det :O Haha så kan det gå när man har turen på sin sida :) Här ser ni min fina (not...) påse vi gjorde. Och ja, det var meningen att broderistygnen skulle vara raka...
Bild från datorkameran. Inte bra kvalitet jag vet...

Rast :D

Nu har jag rast :) Idag ska jag inte åka till stallet, jag brukar aldrig vara i stallet på tisdagar. På fredag ska jag gå på stan med Liza och sen ska vi nog hem till mej och fota lite :) Vi kanske tar en liten runda till stallet och fotar hästarna lite? Ha en bra dag, det blir mer uppdatering senare :)
© Foto: Min lillasyster Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss
Lilla Tussan i snön förra året :)

Hemma

Nu har jag varit i stallet :) Lazda mådde nog sådär idag... Hon tyckte att det var väldigt jobbigt att bli masserad på sin skadade muskel. Hon sparkade mej... :( Men annars mådde hon bra, hon var väldigt mysig. Jag och Frida ska snart julpynta i stallet! :D Det blir nog på onsdag. Brukar ni julpynta i stallet?

Foto: Ingen aning, ridskolan vi köpte henne av.
En jätte gammal bild på Lazda, det var den som var med i annonsen

Måndag morgon

Nu har jag rast i skolan. Det är en lång dag i skolan idag. Vi går till 20 över tre. Men vi har hemkunskap sista lektionen och det är ju rätt så kul :) Idag ska jag till stallet sent. Det är tråkigt att det blir mörkt så tidigt nu... Man får ta på alla reflexer. Jag brukar ha reflextäcke, reflexväst och massa småreflexer.  Nu börjar vi, mer updatering senare.
© Foto: Jag Kamera: Sony-cyber-shot carl zeiss

Grattis Frida!

Nu är jag hemma från stallet :) Lazda mådde ganska bra idag, hon var i alla fall glad. Vi gick en runda med henne. Sen var jag och kollade på Frida när hon tävlade. Det gick super bra tycker jag, Grattis Frida!!! Jag längtar såååå mycket tills jag och Lazda kan tävla igen! Och nu när vi har fått bort massa spänningar så kanske det går ännu bättre i dressyren. Och första gången vi hoppar kommer hon säkert vara super glad haha. Hon älskar verkligen att hoppa. Men nu ska jag sluta drömma och försöka få gjort lite matte och kanske No. Det är ju skola i morgon... Inte kul. Men men man får ju träffa kompisarna i alla fall.

Never give up hope...


Hemma från kyrkan

Nu är jag hemma från kyrkan. Det var väl inte det roligaste man kan göra men det var inte så jätte tråkigt. Det var ett dop och den lilla bebisen var så söt :) Och vi ska bara gå tre gånger nu i vinter så det är skönt! Senare idag ska jag åka till stallet, plugga och kanske kolla när Frida tävlar om jag hinner. :) Jag har ingen bild på Fridas Steppas men här är en bild på hennes förra ponny, miss Vera :)
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Lördag

Nu sitter jag och kollar på hästhoppning på 24:an. Spännande! :) Lazda mådde gansa bra idag, hon hade ju en liten ny skada så vi har masserat för fullt. Men det verkade okej i alla fall. :) I morgon ska Frida tävla så jag kanske åker och kollar på det :) Lycka till Frida! :) Men jag måste till kyrkan först med konfan. Det är ju första advent. Inte så kul tycker jag men men :) Nu ska jag äta tacos :) mums mums :D Ni får en rätt så gammal bild på mej och Lazda. Min sits behöver ni ju inte kolla så noga på...
© Foto: Frida Kamera: Canon 400d

Hemma från ett (misslyckat)luciatåg...

Nu har jag varit och sjungit på coop. Usch usch det var inte kul. Vi var inte så många så det hördes typ ingenting... Så pinsamt. Jaja nu är det i alla fall över. Det är bara det att vi ska göra det tre gånger till... Jag kommer dö, hela våran klass skämmer ju ut sej för hela stan.
I kväll kommer det hoppning och typ lite från hela dagen från Stockholm horse show kl. 18.00-20.00 på tvåan. :D Det får man inte missa! Nu ska jag snart åka till stallet. Lazda ska masseras och vi ska nog gå en liten runda. Det är kallt idag, ca -7 grader. Det är i alla fall kallt för att vara där jag bor. Lazda ska få annan mat nu, osteopaten tyckte att mustang var dåligt så vi ska prova krafft i stället. Den här bilden är rolig när CD sitter :) Lite dålig kvalitet kanske, jag fick zooma ganska långt.
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Fredag

Nu sitter jag och kollar på Flickorna på Klitteholm haha :) Asså shiiiiiit... Skoja haha. I morgon ska våran klass sjunga på coop. Japp. Bland allt folk som handlar. Vi kommer ju skämma ut oss totalt. I alla fall, jag ska vara tomte ;) För förra året svimmade en på mej. Med sitt ljus. Det var inte kul... Btw min kusin fyller år idag, grattis grattis :)
© Foto: Frida Kamera: Canon 400d

Lazda 26/11-10

Nu har Lazda varit hos osteopaten igen. Det var både bra och dåliga saker. Den gamla skadan var helt läkt. Men hon hade en ny "halk"-skada på insidan av låret eller egentligen är det nog knät på bakbenet. Och så var hon spänd i bogarna. Om hon inte hade fått den skadan skulle jag kunnat rida i morgon. Men nu får jag vänta i tre-fyra veckor. Men då kommer jag ju så klart bara skritta typ barbacka och så. Och vi kommer fortsätta med markövningarna. Och så ska vi ringa en hovslagare som kan sätta i snösulor så att hon inte får snöstyltor och halkar så hon skadar sej.
© Foto: Jag Kamera: Sony-cyber-shot carl zeiss

Torsdag

Nu har jag kommit hem från skolan. Vi hade simning med olika stationer. Tråkigt. Haha när jag skulle cykla hem frös mitt hår till is... Matilda knäckte sej helt :D Haha. Nu ska jag försöka plugga lite (eller mycket egentligen...) engelska och lite franska. Jag ska inte till stallet idag... Men i morgon :D Då ska Lazda till osteopaten igen. Hoppas verkligen att hon inte har några nya skador igen, det har ju varit lite snö nu...
© Foto: Jag Kamera: Sony-cyber-shot carl zeiss
Lazda förra vintern. Hon gillar att springa i hagen haha :)

Simning idag... :(

Nu har jag rast. Vi ska ha simning sen. Usch. Just nu på gympan hade vi redskap och idag hade vi räck. Det är rätt så kul men haha jag hade lite problem att komma runt... Jag slog i mej när jag skulle runt och så kom jag inte runt så benen stog rätt upp i luften... Haha :) I morgon ska jag gå på stan med Liza om jag hinner innan Lazda ska till osteopaten. Men det hinner jag säkert. Hoppas att Lazda inte  har några nya skador!
© Foto: Frida Kamera: Canon 400d

Onsdag

Nu pluggar jag franska och engelska. Jobbigt jobbigt. I morgon ska vi simma på friskvården. Usch vi ska säkert simma typ tusen meter. Idag var jag i stallet och Lazda var super mysig! Hon tyckte att det var super skönt med massage och hon somnade nästan. :)
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Rast

Nu har jag rast :) Sen har vi bild och vi gör serier. Det är svårt jag kan inte komma på någon rolig... Sen ska jag spela piano. Och sen ska jag gå på stan lite :) Och jag ska till stallet idag. Mer uppdatering sen.
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Plugg plugg plugg...

Nu har jag pluggat No, franska och engelska. I Non har vi kemi... Inte kul, det är svårt! Förut gjorde jag köttbullar :D Vi åt det till kvällsmat, det var supergott. :) Idag var jag inte i stallet. Men hon mådde nog bra. Nu måste jag fortsätta plugga... :(
© Foto: Frida Kamera: Canon 400d

Rast

Nu har jag varit hos tandläkaren igen. Jag fick en ny plastgrej för den andra var helt fel, den gick verkligen inte att ta ut. Igår kväll kollade jag på pensionärsjävlar. Haha det var roligt :D Jag ska nog inte till stallet idag heller, för det är "läxdag" idag. Inte så kul. Den här bilden är mi favoritbild på Lazda. Det är Frida som har tagit den. Den andra hästen på bilden är CD.
© Foto: Frida Kamera: Canon 400d

Usch...

Nu sitter jag och gör ingenting. :) Jag har fått någon konstig plastgrej som jag ska ha i stället för tandställningen i tre månader och det gör så sjukt ont! Jag vet att jag borde göra läxor och sånt men... Jag orkar verkligen inte. Men jag får se, jag kanske tar en värktablett sen så att jag kan koncentrera mej. Idag ska jag inte till stallet för mamma var ledig och jag har ju varit hos tandläkaren till typ 4. Haha ska jag berätta en pinsam grej som hände i morse? Jag cyklade till tandläkaren och det snöade... Jag fick en snöflinga i ögat men det tänkte ju inte jag på. Så jag satt där och väntade och det var massa andra där och sen märkte jag att jag var halt kladdig med mascara runt hela ögat... Haha så kan det gå! ;) Detta är en av mina favoritbilder på Lazda, hon ser så glad ut. :)
© Foto: Frida Kamera: Canon 400d

Måndag

Förlåt för den dåliga uppdatering igår men bloggen var tyo helt konstig så det gick inte. Idag har jag tagit ut min tandställning! Det känns helt konstigt, tyo helt tomt haha :D Den här bilden är på Lazda från förra vintern. Det var så kallt ett tag så hon fick ha ett fleecetäcke, ett vintertäcke och ett regntäcke med hals. Men jag kommer aldrig ha halstäcke på henne igen för då tappade hon halva manen. Och den växte inte ut förrän till sommaren...
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

No

Nu sitter jag och pluggar No. Syra och baser och sånna grejer. Inte så kul. Jag längtar till i morgon! Haha det låter säkert konstigt att jag längtar till en måndag men jo. Jag ska ta ut min tandställning i morgon! Jippie :D Jag har haft den sen juli 2009. Och jag ska göra det direkt på morgonen så jag slipper skolan ett tag. Riktigt nice! Bloggen är typ helt konstig så just nu kan jag inte ladda upp stora bilder. Så det få bli miniatyrer.

Söndag

Nu har jag varit i stallet. Det var ganska bra med Lazda idag, men hon var spänd för att hon fick så höga snöstyltor i hagen igår. Så hon ville inte riktigt träna. Eller jo hon ville vara duktig men det gjorde nog väldigt ont på henne så det gick inte. Men det blir nog bättre när vi har fått på snösulorna. Tyvärr kommer inte hovslagaren igen förrän den 29 december. Men vi får nog ringa henne så att hon kommer och sätter i dom ändå. Den här bilden är på Lazda från förra vintern. Det var så kallt så hon fick ha ett fleecetäcke, ett vintertäcke och ett regntäcke med hals ett tag...
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Stallet

Nu ska jag åka till stallet. :) Det är inte lika mycket snö nu! :D Mer uppdatering kommer senare. :)
© Foto: Frida Kamera: Canon 400d

Lazda

(foton: Frida)

Lazda är en D-ponny som är 144,7 cm hög. Hon är världens gulligaste ponny. Hon vill (nästan...) alltid göra rätt och älskar uppmärksamhet och publik. Hon är född 1996 och kommer från Lettland med okänd härstamning. Det är därför hon har ett lite konstigt namn. Lazda betyder hassel på Lettiska. Hon är en färg som heter skimmelskäck. Det är som en vanlig skimmel bara att dom föds med grå/svarta fläckar som en skäck. Hon står i ett stall som ligger lite halvt på landet så man kan både rida på åkrar och sånt och rida på vägar. Grejer som hon gillar är att hoppa, att visa hur fin hon är, clementin, banan, hallon-hästgodis och att springa i hagen. Och grejer som hon är rädd för är småfåglar, lurviga får och ibland när det blåser i gräset.

(foto: Frida)

Hon kom till Sverige när hon var fyra/fem och kom direkt till en ridskola. På den ridskolan gick hon som lektionshäst och tävlades lite. Dom tävlade henne i hoppning på L:d-L:b nivå. Det gick väl rätt så bra. Dom tävlade också ponnygalopp och hon var faktiskt med på lag-SM, men hon kom sist. ;) Dom tränade henne i debutant fälttävlan men hon startade aldrig. Vad vi vet var det ingen som tävlade henne mycket i dressyr. Deras klubb var nog mer inriktad på hoppning och ponnygalopp då. På vintern 2007 såg vi henne i en annons.

(foto: bilden från annonsen)

Vi tänkte att det inte var något att ha, sto, vit, stått på ridskola i sju år. Men vi provred henne ändå. När vi kom dit var hon väldigt tjurig. Hon kunde knappt gå i form i dressyren och hon kunde inte skänkelvikning eller något sånt. Men det var något med henne som vi fastnade för. Så vi besiktigade henne och köpte henne. Vi tog hem henne annandag jul tror jag att det var. Jag kunde inte så mycket så mamma började träna henne i dressyr. Sakta sakta började hon förstå hur man skulle gå i form och arbeta på rät sätt.

(foto: Frida)

I hoppningen var hon helt galen. Hon drog mot hindrena och stressade runt i full galopp. När man försökte bromsa drog hon upp huvudet och drog iväg. Så jag började för en tränare som mest håller på med lydnad och markarbete. I början kunde jag knappt bromsa henne och jag kommer ihåg en gång när jag var överlycklig för att jag hade fått runt henne på en bana med bommar som bara låg på marken utan att hon sprang som en galning.

(foton: Frida)

Det blev bättre och bättre och tillslut kunde jag börja hoppa banor på 60-80 cm. Vi har hoppat banor på ca 90 cm nu. I dressyren gick det också bättre och bättre. Våren 2010 var hon i toppform. Hon hade nästan lärt sej skänkelvikning och kunde gå i en stadig form i alla gångarter. Men hon hade börjat släpa benen efter sej ibland och vissa dagar haltade hon till och med. Men när hon var halt var hon bara det i kanske en dag och sen var hon frisk igen så vi fortsatte rida. Och det gick bra så jag startade en programridning i L:c2. Jag förväntade mej 40-50 % men jag fick 66,07 %! Då var jag jätte glad för jag hade aldrig trott att det skulle kunna gå så bra första gången jag red ett program med henne. Några dagar senare var den hemmatävling i div 3 i hoppning. Jag var med i laget och det gick jätte bra, Lazda hade jätte kul och vi gjorde två felfria rundor på 80 cm och en felfri omhoppning på 80 cm.

(foton: Frida)

Allt var bra men sen efter några veckor började hon halta mer och mer. Det var i april 2010. En veterinär kollade på henne men det var inget fel på lederna eller något sånt så vi tog dit en massör och Lazda var väldigt stel. Det släppte lite men hon blev halt igen. Så vi åkte till en osteopat och Lazda hade en lårkaka. Den läkte och vi började sätta igång henne. Sen haltade hon igen och då hade hon en blödning i hela lårmuskeln. Den läkte och vi började sätta i gång henne. Sen kom hon i fel hage så hon sträckte hela högersidan. Då började vi gå promenader med henne men efter ett tag haltade hon igen. Då hade hon en stor blödning i lårmuskeln igen. Jag vet inte riktigt hur många gånger hon har slagit upp den muskeln men den är läkt nu och hon har inte slagit upp en muskel vad vi vet på ett tag förutom att hon är lite stel i bogarna. Vi har börjat träna henne från marken och vi går promenader med henne. Men hon måste ha broddar och anti-halkskor för det är i hagen hon slår upp skadorna. Hennes rehabilitering kan ta upp till ett år från och med nu.

(foto: Frida)
(foto: Jag)

Hemma från stallet :)

Nu har jag varit i stallet! Lazda mådde ganska bra idag, men hon hade sprungit mycket i hagen igår. Det snöade så vi gick bara en liten runda för vi har inte satt i snösulorna ännu. Frida kom och frågade om jag ville rida på fina Steppas i morgon och det är klart att jag vill det :D För hon skulle jobba sent i morgon och man vill ju inte rida typ vid 6 på kvällen när man har jobbat jätte länge. Så det ska bli super kul! :D Tack Frida :)
Här är en bild från när jag red på Putte förra gången. Den har lite dålig kvalitet för den är tagen med en mobilkamera. :)
© Foto: Min lillasyster Kamera: Mobilkamera

Stallet idag :D

Idag ska jag gästblogga på isjustlizzie.blogg.se. Liza ska typ ha gäster :) Idag ska jag till stallet!! Det kommer bli jätte kul för jag har inte varit i stallet på länge. Vi har haft syslöjdsprov idag. Det var verkligen inte roligt. Jag skulle spola undertråd eller vad det heter och jag hade glömt hur man gör. Så jag fick leta upp det i boken. Och så blev stygnen snea. Men men :) Nu har jag bara en lektion kvar :) Ni får en sommarbild. Jag längtar till sommaren!
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Nästan klart

Nu har jag nästan gjort klart franskan och engelskan och ska bara göra klart en ergonomiuppgift och öva på sömnadsteori och broderistygnen. I morgon vill jag verkligen åka till stallet, jag saknar Lazda! Jag har inte varit i stallet sen i måndags... Det har inte varit att jag inte ville utan mamma har varit ledig så hon har varit i stallet på förmiddagen. I morgon kanske jag putsar lite om jag hinner. :) Det är kul när grejerna är fina. Ni får en till av mina helt oredigerade favoritbilder som jag har tagit för något år sen.
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Engelska och Franska

Nu är jag hemma från skolan. Vi simmade på friskvården. 600 meter "vanligt" sim och 100 meter crawl (så tror jag att det heter). Nu blir det plugga franske och engelska. Två texter som ska vara inlämnade i morgon. Och så ska jag öva på broderistygn i kväll. Och så ska jag redigera bilder till inlägget om Lazda. Det kommer nog i helgen eller i morgon :) Idag fick Lazda vila, jag var ju inte i stallet men mamma var där. Ni får en helt oredigerad bild som jag tog för något år sen.
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Rast

Nu sitter jag och har rast i skolan. Snart ska vi ha friskvård och vi ska simma. Tråååk. Usch det kommer bli kallt att cykla hem sen. Vi ska säkert simma typ 1000 meter. Sen idag ska jag plugga syslöjd, franska och engelska. Det blir inte stallet idag för mamma är ledig idag också. :( Jag har inte varit i stallet på as länge känns det som. Ni får en smygtitt på bilderna från inlägget om Lazda. :)
© Foto: Frida i stallet Kamera: Canon 400d

(Rubrik)

Nu ska jag öva på lite sömnadsteori. Haha :) Jag hade tänkt öva på stygnen men vi har inte sygrejerna i huset och jag vill inte gå och hämta dom när det är mörkt. Så jag gör det i morgon :) Jag tittar på bonde söker fru och sen kommer Välkommen åter. :) Richter är riktigt läskig haha :) Jag håller också på med inlägget om Lazda. Det blir låångt men vi har en lång historia. Det blir mycket bilder också :) Snart hoppas jag att jag och Liza ska ut och fota lite igen :D Den här bilden tog jag för rätt så länge sen.
© Foto: Jag  Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Hemma igen

Nu är jag hemma från utvecklingssamtalet. Tur att man har lätt för skolan :) Nu ska jag skriva lite om Lazda tänkte jag. Så det är verkligen sista chansen om ni har några frågor! Senare ska jag öva på broderistygn. Jag vet det låter konstigt men vi ska ha syslöjdsprov på fredag. Hur onödigt är inte det? Men det kan ju inte vara så jätte svårt så det gör jag sen. Och så måste jag ju ta hand om lilla Tussan också. :)
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Onsdag

Nu är jag hemma och pluggar lite engelska. Lazda mådde bra idag. Hon sprang i hagen när hon skulle in idag. :) Hon är söt när hon gör det men det är inte kul och stå där och försöka fånga henne, hon tycker att det är väldigt kul att "leka" med oss. Hon är busig lalla Lazda. Snart ska jag åka iväg till skolan igen för jag ska ha utvecklingssamtal. Jätte kul *host*. Förresten gick det super bra på franskaprovet :D Den här bilden tycker jag är jätte fin, det är Frida som har tagit den. Den andra hästen är CD.
© Foto: Frida i stallet Kamera: Canon 400d

Rast

Idag ska jag har uttråkningssamtal Hrm utvecklingssamtal menar jag. ;) Men det är inte förrän 20 över fem. Jag ska inte till stallet idag heller för mamma är ledig idag. Lite synd för jag ville gärna åka till stallet idag. Senare i kväll ska jag fortsätta på mitt inlägg om Lazda :D
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Tisdag

Nu sitter jag och ska plugga lite franska. Det har inte direkt hänt något spännande idag. Mamma var i stallet idag men jag tror att det var bra med Lazda. Senare i kväll ska jag nog börja på ett inlägg om Lazda. Så om ni har några frågor så får ni passa på nu!
© Foto: Frida i stallet Kamera: Canon 400d



Home from school

Nu är jag hemma från skolan. På So-lektionen kollade vi på en film om Hitler. Kul med film i alla fall :) Idag ska jag inte till stallet för det är tisdag. Jag har alltid "pluggdag" på tisdagar, jag glömde det innan :) Det finns väl inte så mycket annat roligt att berätta... Jag kanske börjar på ett inlägg om Lazda senare i kväll. Jag skulle gjort det i helgen men jag orkade inte. Det blir i alla fall massor med bilder och annat kul :)

 

© foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss


 

 

 


SO snart :)

Nu har jag rast och sitter och pratar med Liza. Sen ska vi ha SO och vi kanske ska titta på film. I dag ska jag plugga och sen åka till stallet. Lazda ska tränas som vanligt och så ska vi gå en liten runda. Det blir verkligen mörkt tidigt nu. Inte kul. Så nu får man använde reflexer. Jag har rexflextäcke, benreflexer, reflexväst och lite smågrejer.

© Foto: Jag kamera: Sony cyber-shot carl zeiss


Måndag...

Nu har jag kommit hem från stallet :) Lazda mådde bra idag också. Det går rätt så bra med hennes träning. Hon vågar i alla fall prova. :) I kväll ska jag plugga på 25 engelskaglosor vi har till i morgon. Vi fick dom i fredags. Hur ska man kunna lära sej 25 glosor på en helg? Men vi har rätt så kul engelska för vi arbetar med Glee. Den serien som gick för ett tag sen. Så vi kollar på några avsnitt och så :) Och det är ju rätt nice :)
Bild från Google

Nu har jag rast :)

Nu har jag rast i skolan. Jag har två lektioner kvar, en är eget arbete och en är hemkunskap. På eget arbete ska jag plugga till hemkunskapsprovet. :) Just nu sitter jag med Liza och skrattar åt allt möjligt. Ni får en liten bild så länge.

© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Pluggat...

Nu har jag pluggat matte och hemkunskap. Nu tittar jag på tv. Nåt som hette Wanted. Lite sjukt haha. Det handlar om en kille som ska bli lönnmördare typ. I morgon är det skola. Inte kul. Men Liza är ju där och vi kommer säkert skratta åt allt. Ha det bra tills i morgon ;)

Hemma igen :)

Nu sitter jag och skypar med Liza :) jag har varit i stallet. Lazda mådde bra idag, hon var inte så stel. Vi tränade henne lite och det gick super bra. Nu ska jag plugga lite hemkunskap och matte. Vi ska ha hemkunskapsprov i morgon och matteprov på fredag. Inte så kul direkt. Men en fråga, vill ni ha frågestund??

Nu sitter jag hos farmor och farfar

Hej igen :) Nu sitter jag antagligen hos farmor och farfar och äter :) Tänkte prova ett tidsinställt inlägg :) Dom har inget internet så jag kan inte blogga där. Firar ni fars dag? Sen, om en stund när jag kommer hem ska jag åka till stallet. Lazda ska nog tränas eller rehabiliteras som dom kallade det :) Det är inte riktigt min grej men vad som helst som är bra för Lazda kör vi nu. Så att hon blir frisk. Om ni undrar varför jag har så många bilder från Frida är det för att hennes bilder är så fina! :)
© Foto: Frida i stallet Kamera: Canon 400d

Fars dag :)

Idag är det fars dag. Vi ska till farmor och farfar och äta. Jag kommer inte på så mycket att skriva. Jag är väl inte direkt på bra humör. Om ett år är det vinter och då är det ju inte direkt tävlings/tränings tid och till våren efter det är jag 16. Och Lazda är också 16. Inte för att jag inte gillar att bara mysa med henne och gå promenader och sånt, men jag vet hur mycket hon gillar att hoppa, tävla och visa hur fin hon är. Och hon blir ju inte direkt yngre och yngre. Ni får lite bilder från tävlingen jag varmed på i april. På andra bilden är hon så sugen på att hoppa så hon hoppar av lite tidigare än jag trodde ;) Haha så min sits... Jag var inte riktigt beredd :)

© Foto: Frida i stallet Kamera: Canon 400d

Nu är jag hemma...

Tack till söta Liza för att hon uppdaterade eftersom jag har varit borta hela dagen. Jag har varit med mamma på en kurs i ett sätt att träna hästarna när man går på marken. Det gick jätte bra. Lazda var jätte duktig. Men, dom sa att om Lazda blir frisk kommer rehabilitieringen ta ett helt år. Verkligen verkligen inte kul. Så jag kommer antagligen deppa sönder i helgen. Jag trodde ju att Lazda var på väg att bli bra nu...

© Foto: jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

 

 


Hej Liza Gästbloggar!

Jag Liza Gäst bloggar just nu för Elin smsade och bad mig! Elin har varit borta hela dagen och är fortfarande vad jag uppfatade det som. Jaja jag själv ser nu på Big mammos house haha den äger kan jag lova. Riktigt min humor.  dag har jag valt bider som jag ska lägga över till ett minne och sen lägga in det i en liten Bild-skärm som visas och jag ska få den av pappa eftersom han ville inte ha den själv och jag fotograferar ju så det passar ju bra! ;) Nu ska jag gå och käka pizza! Ha det Elins läsare!
/Liza på  Isjustlizzie.blogg.se !

En till fråga :)

Johanna frågade om det kommer bilder från hoppningen snart. Och ja det gör det. Jag hade tänkt göra ett lite längre inlägg om Lazda med massor med bilder i morgon eller på söndag :D Ni kanske vill ha en liten frågestund snart haha? :)


Fick en fråga av Rebecca

Ja, jag fick en fråga av Rebecca. Och jag tänkte att alla kanske ville veta svaret? :) Jag "suddar" eller "blurrar" mitt ansikte därför att jag inte vill/får visa mitt ansikte på nätet. :)
Tack för frågan Rebecca, det är alltid kul med frågor :)

Rast

Nu har jag rast och jag ska plugga lite franska. Inte kul, men vi ska ha prov sen. Idag slutar jag tjugo över två men kanske senare kanske tidigare det beror på när jag är klar med provet :) Sen ska jag inte göra någonting.

Tack söta Jossan <3

För att du finns <3 Gå in på hennes blogg! För att hon är en av mina bästa vänner  <3 <3  http://littlesweetjossan.blogg.se/

Plugg Plugg Plugg

Nu sitter jag och pluggar franska. Inte så kul men det går ganska bra :) Har varit och hämtat min ridhjälm för jag ska ha med den till skolan i morgon. Jag gör ett hjälmöverdrag i syslöjden. Frida har gjort ett ungefär likadant. Syslöjd är väl inte direkt det roligaste ämnet. Nu måste jag fortsätta plugga. Och kolla lite på Hellenius hörna :) Ni får en gammal bild på Nike i stallet.

© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss


I'm home :)

Nu är jag hemma från stallet. Lazda mådde ganska bra, men hon var lite stel i ryggen. Jag hoppas att hon blir bra snart! I kväll ska jag plugga till franskaprovet vi ska ha i morgon. Inte kul, men jag tror att jag kan det mesta :) I morgon är det fredag och det är riktigt skönt. Då ska jag ju bjuda klassen på kakorna jag bakade i tisdags. Gott gott. Hoppas jag i alla fall ;) Ni får en liten bild på när lilla fina Mello hoppar. Men det är Liza som har tagit den för jag hoppade med Mello :)

© Foto: Liza Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss


Rast med bästa Liza <3

Nu har jag rast i skolan. Vi har haft idrott. Vi hade innebandy och det var väl rätt så kul. Jag gjorde mål :D Sen ska vi ha eget arbete och sen friskvård. Jag ska nog gå en runda eller jobba inne. Vi får se :) När jag kommer hem ska jag typ inte göra något. Jag ska plugga lite till ett prov vi ska ha i morgon. Nu sitter jag med bästa Liza och gör ingenting haha :) Skrattar lite :)

Finns inte ord för hur glad man blir...

Det finns inte ord för hur fin och bäst Liza är. Utan Liza ingen Elin. Så är det. Livet skulle verkligen vara tråkigt och hemskt om inte Liza hade funnits. Våra dagar är alltid roliga. För vi gör allt roligt och så ska livet vara enligt mej
( och Liza då ;) ) Så ta lite av eran tid och gå in på världens bästa Lizas blogg. Och om ni vill så kan ni ju läsa och se hur fin och bäst hon är. För hon är värd allt.
http://isjustlizzie.blogg.se/2010/november/till-tva-av-dom-underbara.html#comment

House

Nu kommer House och det får jag ju inte missa! ;P Bilder från tävlingen kommer snart, jag ska bara fixa dom lite. Kul att ni kommer med förslag på vad ni vill se :) Tack Johanna =) Vad ska jag skriva mer? Jag har sovmorgon i morgon för jag är klar med en uppgift. Skönt :D
© Foto: Frida i stallet Kamera: Canon 400d

Nu har jag bakat :)

Hej på er, nu har jag bakat :D Dom blir säkert jätte goda :) Foto och recept kommer någon dag. Dom kakorna är så goda det är mina favorit kakor. Dagen var bra. När vi hade SO kollade vi på en film om första världskriget. Den var jätte gammal så det såg lite roligt ut när dom skulle skjutas och sånt haha :) Och när dom körde liken på små vagnar. Haha Liza det var riktigt kul ;P Nu sitter jag och skypar med bästa Liza. Vi har typ skypat i två timmar nu haha :) Nu ska jag plugga lite franska och sen ska jag ta hand om lilla Tussan.

© Foto: Min lillasyster Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Rast :D

Hejsan på er :) Jag sitter i skolan med bästa Liza och har lång matrast. Nice :) Sen har vi bara en lektion kvar. När jag kommer hem ska jag nog baka därför att jag har fikan i skolan på fredag. Förra gången jag bakade för skolan skulle vi ha hemkunskap i stället så nu måste jag göra nya... Idag ska jag inte till stallet, det är min "läxdag" eller vad man säger idag. Fats vi har inte så jätte mycket läxor så det blir nog mest att jag pluggar till franskaprovet. I morgon på gympan ska vi typ skriva om ergonomi eller nåt och vi får göra det hemma :) Ha det bra så länge :)
© Alla foton av mej tagna med min Sony cyber-shot carl zeiss



Måndag

Idag mådde Lazda ganska bra :) Men hon var lite okoncentrerad på ridbanan när vi gick med henne och gjorde lite övningar för att stärka hennes muskler. På hemkunskapen fick jag jätte ont i huvudet. Men mina och Lizas kanelbullar blev jätte goda :) Så när jag kom hem vilade jag bara. Men allt blir alltid bättre när man är i stallet så nu nu när jag kom hem från stallet hade jag inte lika ont i huvudet. :) Johanna (http://miioominmiioo.blogg.se/) ville se lite fler bilder från tävlingen jag var på så det kanske kommer snart :)
© Alla bilder fotade av mej med min Sony cyber-shot carl zeiss

Hemma från stallet :)

Nu har jag kommit hem från stallet. Jag orkade inte skriva förut när jag kom hem från skolan för jag hade jätte ont i huvudet. Men jag skriver mer om dagen sen, jag ska äta nu :)

Bara två lektioner kvar :D

Nu har jag bara två lektioner kvar :D En är hemkunskap och en är eget arbete. Jag tror att jag ska jobba med franskaglosor till provet. på hemkunskapen tror jag att vi ska göra kanelbullar.  :) Senare idag ska jag åka till stallet och ta hand om lilla Lazda. Hoppas att hon inte får något ryck i hagen idag också...

© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss


Måndag

Godmorgon haha :) Sitter i skolan och har rast. Eller bensträckare som läraren säger ;) Jag är faktiskt på bra humör just nu. Konstigt haha :) Matte direkt på måndag morgon är väl inte det roligaste direkt. Det är typ bara en månad kvar till jullovet! Läängtar verkligen till det. Men jag trodde att jullovet var länge men det är typ bara två eller tre veckor. Synd. Ni får en vinterbild på Lazda bara för att jag längtar till jul :)

© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss


Skola i morgon... :(

I morgon är det skola. Inte kul. Vi har matte direkt på morgonen. Haha det är typ ingen som är vaken då :) Vi slutar 20 över tre. Men vi ska ha hemkunskap sista lektionen och det är ju kul :) Ha en bra dag i morgon :)

Nu är jag hemma :)

Förlåt för den dåliga uppdateringen idag. Först på morgonen åkte vi till Putte och jag red på honom :D Det gick super bra idag också men idag gjorde jag mycket övergångar i stället. Sen åkte vi hem och åt. Sen åkte vi till Lazda. Hon mådde bra idag! Men när jag skulle ta in henne fick hon typ ett ryck och började galoppera runt. Sen när jag fick in henne var hon svettig haha :D Nu har jag pluggat franska. Mindre kul... Ni får min favorit bild från igår :)
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss

Lazda idag :)

Lazda mådde bra idag :) Hon var pigg och glad. Jag tog med mej kameran när vi var ute och gick. Hon var inte riktigt lika stel i bogarna idag och det var ju bra! :) Ni får några av bilderna jag tog idag.

Lazda

Igår mådde Lazda ganska bra :) Hon var stel i bogarna bara och väldigt okoncentrerad. Hon lyssnade på Nike i hagen helt tiden. Men hon var pigg och glad i alla fall :) Jag hoppas verkligen att hon blir frisk snart. Hon har ju varit skadad i över ett halvår nu... Men vi ska till en häst-osteopat nu någon gång i november så då får vi se. Här är en bild från min och Lazdas första och sista hopptävling detta året. Det var i april.

© Foto: Frida i stallet Kamera: Canon 400d


Fredag morgon

Hejsan på er :) Idag ska jag inte göra något speciellt... Åka till stallet och vara med lilla Lazda. :) Det blir inte Putte idag, jag ska dit på söndag. Jag bloggar från en annan dator så ni får en gammal bild så länge. :)

© Foto:jag Kamera: Sony Cyber-shot carl zeiss


Dåålig uppdatering idag...

Förlåt för den dåliga uppdateringen idag! Men jag har haft fullt upp, först på morgonen var jag hos Lazda och sen åkte jag hem och åt. Direkt efter det åkte vi till Putte. Jag red på Putte idag och det gick super bra! Han tyckte bara att det var lite jobbigt att göra galoppfattningar. Sen när jag kom hem fikade vi. Och sen har jag vilat :) Jag kunde ju ha provat göra ett tidsinställt inlägg... Men det tänkte jag inte på. I går var jag med Liza och vi fotade. Jag fick några ganska bra bilder, jag visar dom när jag har lagt in dom på datorn. Ha det bra!

Onsdag

Jag är fortfarande hos Liza :D Vi ska snart äta. Vi har varit ute och fotat både när det var ljust och nu när det är mörkt :) Vi fotade gatlampor och rörde på kameran så att det blev lite coolt. Men det gick inte med min kamera, bara med Lizas. Liza har lagt upp några som hon tog med Johanna för ett tag sedan.

Hos Liza! :D

Nu är jag hos bästa Liza :D Vi ska snart fika och sen ska vi gå ut och fota. Det har typ regnat hela dagen men nu börjar det bli liten bättre. Hoppas att det håller sej!

Mörkerbilderna

Nu ska jag plugga lite franskaglosor för vi ska ha prov snart... Inte så kul. Idag mådde Lazda bra. Hon var bara lite blöt eftersom det har regnat så mycket idag. I morgon ska jag nog va med Liza och då ska vi fota om det är bra väder. Så kameran är laddad och klar. Så då kan ni få se dom bilderna jag tog för ett tag sedan i mörkret. Dom är inte så fina men lite coola tycker jag :)
© Foto: Jag Kamera: Sony cyber-shot carl zeiss Fotat med blixt i mörkret, med reflexer på Lazda.

Tisdag

Nu ska jag snart åka till stallet i regnet... Idag har jag inte gjort så mycket, jag har kollat på en film jag gillade när jag var liten - Rasmus nalle och hans vänner reser jorden runt! Haha :D Sen när jag kommer hem igen ska jag nog plugga lite franska. Sen i kväll ska jag kolla på House.

Fullt upp

Förlåt för den dåliga uppdateringen idag, men jag har haft fullt upp! Jag har varit i stallet jätte länge och innan det fixade jag hos kaninerna. Och åt :) Vi har ju lov! :D Idag mådde Lazda ganska bra. Hon var bara spänd i bogarna. Jag gick en liten runda med henne som vanligt. Hon var pigg och glad :)