bloglovin

Min kamerautrustning

Canon EOS 600d
* Vridbar skärm
* 18 MP
* Bildserietagning med upp till 3,7 b/s
* Full HD-filmning

Min första systemkamera som jag köpte i juni 2011. Den absolut bästa kameran jag någonsin har fotat med! Eftersom att jag inte har haft den så länge använder jag mest autoläget när jag fotar natur och sportläget när jag fotar hästar. Båda lägena är jätte bra, autoläget ger ett väldigt fint ljus och sportläget är perfekt till att fota t.ex. hästar med. En kamera jag rekommenderar till alla, nybörjare och lite mer erfarna. Den är verkligen värd de extra pengarna man får lägga.


Helt ärligt vet jag inte riktigt vilket objektiv jag har. Jag vet att det följde med kameran, är 18-55 med bildstabilisator och att det var det en ny modell. Antagligen är det ett Canon EF-S 18-55 mm f/3,5-5,6 IS II men jag vet inte riktigt. Jag kan inte så mycket om objektiv... Men jag tycker att det är bra. Fast jag hade ju gärna haft ett 70-300 också!
Sony Cybershot DSC w110
* 7,2 MP
* 4x zoom
* Carl Zeiss optik

Min första egna kamera, den jag hade fram tills juni 2011. En jätte bra nybörjarkamera som ger väldigt fina kort för att vara en kompaktkamera. 4x zoom tror jag att det var. Den här kameran hade jag i 3-4 år så den är verkligen en superkamera man kan utvecklas med om man inte vill ha en system. Dock tror jag inte att man kan köpa den längre.

Lite oredigerade bilder från de olika kamerorna:
Sony cybershot DSC w110


Canon EOS 600d


Sony cybershot DSC w110


Canon EOS 600d


Ha det bra!

Nu packar jag det sista inför lägret. Hoppas att ni alla får det bra, det kommer ett tidsinställt på onsdag. See you on friday! ;)

Ingen blogglust

Det blev ingen bloggning igår, jag hade ingen lust och ingen inspiration. Inte idag heller faktiskt... I morgon börjar konfalägret. Jag är hemma sent på torsdag kväll. Vi får se hur det blir, det ska faktiskt bli lite skönt att komma bort i från allt. Inga hästar, ingen dator och ja, bara "slippa" allt. Tänka på annat. Men man vet ju aldrig, det kan bli jätte tråkigt också.

Så det blir ingen uppdatering. Jag har fixat ett tidsinställt om min fotoutrustning som kommer på onsdag, jag får se om jag hinner fixa något mer.
Jätte gammal bild på Lazda från provridningen. Här är hon 11/12 år. ♥

Midsommar

Nu är jag hemma från stan. Jag hittade en bikini som tur var, och jag köpte ett vitt linne och en svart tröja också.
Idag är det midsommar men jag ska faktiskt inte göra något speciellt. Dessutom är det kallt, blåsigt och regnigt så man bir väl inte jätte sugen på att göra något heller...
Foto: Jag

Fullt upp

Förlåt för dålig uppdatering idag. Men eftersom att vi tog konfirmationskorten idag kom jag hem senare. Sen var jag tvungen att cykla ner till stan och leta efter en ny bikini innan lägret eftersom att min gamla är för liten. Men det var inte lätt, jag har så konstiga storlekar så jag ska dit igen i morgon förmiddag.
Vi ska vara på läger i fyra dagar så då blir det antagligen ingen uppdatering. Om det inte är någon som är sugen på att skicka in ett gästbloggningsinlägg till mig innan söndag? Skicka i sånna fall en kommentar om att du vill och sen skickar du själva inlägget i ett mail till [email protected].

Är det ingen som vill blir det ingen uppdatering ;)

(Det går tydligen inte att ladda upp bilder just nu?)

Svar


Jo självklart kan jag göra det! Inte för att jag har så mycket då men visst kan jag skriva om det jag har. Då har jag ju något att göra och tänka på också ;)

Alla får inte sina drömmar uppfyllda...

Jag tror att det finns en mening med allt som händer. Och då måste det finnas en mening med allt som har hänt nu. Men vad den meningen är kan jag verkligen inte förstå. Jag trodde på Lazda. Jag trodde faktiskt att vi skulle kunna komma ut och tävla och faktiskt lyckas på en lägre nivå. Jag trodde verkligen det. Men nu blir det inte så...

Min dröm är att tävla och bli framgångsrik. Självklart med kärlek till hästen och inte bara som en tävlingsmaskin. Men för att lyckas måste man ha en väldigt bra häst, men det är väldigt svårt att hitta om man inte har obegränsat  med pengar. Och jag tycker att det är så synd. Att man bara ska kunna lyckas om man har mycket pengar. Vart finns talangen, glädjen och ärligheten i det? Tänk om man är jätte duktig, har en riktigt bra ridkänsla och älskar att rida men inte har mycket pengar. Vad gör man då? Man kan inte lyckas då. Det är helt omöjligt.

Allt mitt hopp har verkligen försvunnit nu. Det är helt omöjligt för mig att lyckas. Min dröm kommer aldrig att gå i uppfyllelse. Och det är verkligen ingen rolig känsla. När man ser alla andra som har obegränsat med pengar som bara kan köpa precis vad de vill. Och när man verkligen, verkligen vill något men det aldrig någonsin kommer hända bara för att man inte har jätte mycket pengar.

Och helt ärligt, det är klart att man kan glida runt på en superhäst även om man inte är jätte duktig. Det är klart att man lyckas om man kan betala en duktig tränare för att rida ens häst, följa med på tävlingar och få träna för den mycket. Men behöver inte ens ha talang, bara man har pengar...

Och då undrar jag vad meningen är med detta som har hänt? Är det inte meningen att jag ska rida? Men vad ska jag göra då, det finns inget annat jag älskar så mycket...
En häst jag har ridit. När detta fotot togs var det första gången jag red den hästen.

Ta det inte för seriöst!

Jag gick ut och fotade lite. Det var kul, hoppas att ni inte tror att jag är värsta psykfallet för så illa är det verkligen inte! Jag är bara arg, sur och ledsen för att allt är så himla orättvist. Och jag vet att livet inte är rättvist, det är därför jag är så arg.
Bild fotad för ett tag sen.

Så sjukt arg

Åh nu är jag bara så trött på allt. Nu får det vara nog. Jag orkar verkligen inte med allt det här nu. Jag vet inte riktigt vad det är med mig men jag antar att det är en del av chocken, först ledsen sen arg kanske?

Jag är arg på oss för att vi inte fattade att det var något annat fel på Lazda än bara muskler. Jag är jätte arg på en person som vi litade på väldigt mycket. Men det känns lite lågt att hänga ut någon här så vi lämnar det...

Jag är arg för att allt detta ska hända mig. Varför? Jag är arg för att vi inte kan köpa vilken häst vi vill bara för att vi har lagt ut så mycket pengar på Lazdas behandlingar. Jag ångar att vi inte tog henne till Helsingborg långt tidigare.

Jag är arg för att jag vill tävla och lyckas. Men det är inte lätt i storhästklasser. Tävla mot alla dressyrtanter med sina toppstammade hästar är inte så lätt. Jag kan inte köpa en jättehäst på 180 cm med Briar och Totilas och allt vad de heter i stammen. Jag vill inte ha en ponny, inte heller en förvuxen ponny. Det är ju helt omöjligt att lyckas med en förvuxen ponny. Man kan ju låna en häst men hur kul är det att vara tvungen att lämna tillbaka den efter ett halvår för att ägaren har ändrat sig? Åh åh åh jag är så arg!
Jag älskar dig Lazda ♥


Grattis Madelen!

Idag fyller min lillasyster år, jag tycker att alla kan säga grattis till henne!

Jag har precis kommit hem från konfan. Idag gjorde vi teater och vår grupp bakade sockerkaks-hjärtan. Eller ja, jag åt ju inte dem jag fick en egen kaka. Men den var god den med. Det är bara denna och nästa vecka kvar, sen är vi klara. Skönt att slippa gå nästan ett helt år!
Favoritbild!

Ingenting är självklart...

Som säkert de flesta av er också har gjort har jag läst om Johanna och Chaboukie... Stackars henne. Man blir påmind av att allt verkligen kan ändras på några sekunder. Det spelar ingen roll om det är en fin tävlingshäst eller en gammal ridskolehäst, ingenting är självklart för allt kan hända när som helst och vem som helst. Även om man är hur noggrann som helst kan allt hända.

Det är lätt att man glömmer det när man är mitt uppe i allt, man bara kör på utan att verkligen ta vara på tiden varje dag. Det gjorde jag fram till ett tag innan vi skulle till Helsingborg första gången. Jag önskar verkligen att jag hade tagit vara mer på tiden jag och Lazda har haft hittills. Vi har haft henne i ca 3 och ett halvt år men det känns som 1. Jag kan inte fatta vart tiden har tagit vägen... Ca 1300 dagar har jag tagit hand om henne. Jag har mockat, lagt upp mat, ryktat och ridit nästan alla de dagarna. Och nu är våra dagar tillsammans snart slut. Det är en skrämmande tanke som får mig att vilja försvinna. Tårarna kommer smygande och illamåendet kommer tilbaka...
Första gången jag träffade Lazda. Jag och Lazda 11/12 år
Första gången jag red Lazda (samma dag som ovanför)
Sist vi fotade mig och Lazda. Jag och Lazda 15 år.
Sist vi fotade när jag red. Jag och Lazda 15 år.

Sommar och sol... Eller vänta nu... Regn?

Idag är det regnigt som vanligt... När det är sommar ska det inte vara regnigt och kallt, det ska vara soligt och varmt! Men men, vi får väl hoppas att det blir bättre snart.

Nu ska jag fortsätta fixa med min lillasysters blogg eftersom att den har blivit helt konstig. Hoppas att jag kan fixa det!
Headern har åkt ner bakom själva textrutan. Hm...
Riktigt intressant inlägg jag vet... ;)

Fixat

Nu är jag hemma från kyrkan och efter att ha ätit. Det gick bra att spela, jag spelade inte fel en enda gång.

Sen har jag också hjälp min lillasyster att fixa en blogg om henne och vår kanin Maja. Jag tycker att ni alla kan kika in på hennes blogg här. Det är jag som har gjort designen som ni kanske kan gissa. Det finns lite att putsa på men jag är nöjd, min första design till någon som är mycket yngre än mig.
Vår lilla kanin Maja och min lillasyster.

Vad jag gjorde idag...

Vi var och kollade på en häst idag... Jag säger inte vad den heter eller var den står, jag säger inte vem som äger den, jag skriver inte hur den var eller vad vi tänker om den, det kommer jag inte göra om någon av hästarna vi provrider. Jag vet inte riktigt om jag vill visa bilder heller, det är ju faktiskt inte min häst och det är ju inte säkert att ägaren vill att ni ska se bilder på hans/hennes häst. Vi får se, ni kanske får bilder men då blir det nog en annan dag.

Blandade känslor

Nu har jag suttit nästan hela kvällen och försökt komma på varför filmfunktionen på min kamera inte funkar som den ska. Men det går inte så bra, jag ska ringa till affären på måndag eller tisdag och fråga hur jag ska göra.

Annars har jag ganska blandade känslor just nu. Nervös, glad och förväntansfull men också ledsen och sorgsen. Vi ska göra en grej i morgon (inte med Lazda) som både gör mig förväntansfull och glad men samtidigt får det att vända sig i magen. Ni får veta i morgon, ni kommer kanske till och med få bilder.

Samtidigt är jag lite nervös för att jag ska spela i morgon kväll...
Bild från idag när vi spelade spel när vi firade min lillasyster

Finaste Lazda ♥

Idag kommer det bli ganska dålig uppdatering eftersom att vi firar min lillasyster som fyller år på tisdag.

Jag var i stallet idag på morgonen och när vi kom låg Lazda ner i hagen. (Det är inte ofta det händer, det är därför det är lite speciellt) Jag gick fram till henne och hon låg kvar! Jag satte mig där och myste lite med henne, och hon la sitt huvud i mitt knä en liten stund. Så söt, mitt lilla hjärta ♥ Det har aldrig hänt förut.
Bilden är inte från idag. Foto: Frida

Bilder ändå

Jag följde med Hanna till stallet idag. Skönt att göra något i stället för att bara sitta inne hela dagen!
Det blev ett litet ridpass på Herman. Det är roligt att rida honom, det är knappt någon annan som rider honom någon gång förutom när jag och Hanna rider.
Idag gjorde jag mest skänkelvikning, öppna och sluta i skritt och trav. Han tyckte verkligen att det var roligt! Jag fick ett ordentligt pass jag med genom att sitta ner i traven... Jag har nog aldrig varit så otränad som jag är nu.
Sen hade jag en liten minilektion för Hanna, det gick jätte bra hon är jätte duktig!

Sen fick kameran följa med till Lazda i alla fall, det blev jätte fint väder nu på kvällen. Här har ni lite bilder.
Bilder från idag

Regn, regn, regn...

Det blir inga kort idag heller, det öser ner regn. Fast det är nästan bra, jag måste ändå öva lite på en låt jag ska vara med och spela i kyrkan på söndag. Vi i konfirmationsgruppen ska var med på en gudstjänst och så ska vi sjunga. Och så frågade de om jag ville spela. Så nu måste jag lära mig låten men den var ganska lätt så det går nog snabbt.

Denna låten ska jag var med och spela.


Inga bilder

Lazda var verkligen jätte mysig idag. Hon har börjat springa till mig när jag kommer i hagen vissa dagar nu. Det hände aldrig förr. ♥ Mitt lilla hjärta... Jag fick till och med klia henne i öronen. Det har inte heller gått förr. Och precis som de andra hästarna i stallet hade hon några myggor eller något som hade bitit henne i öronen. Stackars lilla underbara ponny. ♥
Hon var på jätte mysigt humör, vi myste, jag masserade henne, ryktade henne och gick en jätte jätte liten runda tillsammans med Frida och Steppas.
Men det blev inga bilder, vädret ville inte riktigt som jag ville idag... Precis när jag skulle cykla såg det jätte molnigt ut och jag vill ju inte förstöra min nya kamera. Men självklart började det aldrig regna och var jätte fint kvällsljus och allt. Så typiskt mig att ha sån otur... Ja ja, vi hoppas på lika fint väder i morgon igen, då blir det nya bilder.
En till favorit från sist jag hade med kameran.
Förresten fick jag hem en film om massage, stretching och träning idag! Jag fick 5 nummer av Hästmagazinet i present och då fick man en film med.

Nu...

...cyklar jag mot stallet och fixar med lilla Lazda. Kameran får följa med så ni kanske får lite nya fina bilder sen. Hoppas att vädret håller sig fint nu. Mer uppdatering senare!
En till favorit

På bra humör för en gångs skull!

Idag är jag på mycket bättre humör! Det är fint väder igen och konfan var faktiskt ganska kul idag. Vi har börjat öva på lite låtar och det är väl alltid kul att sjunga lite! Inte för att jag kan sjunga men det är kul ändå.

Nu ska jag snart äta och sen ska jag göra något. Inte bara sitta inne och deppa. Jag kom på nu att batteriet nästan är slut på kameran annars hade jag nog cyklat ut på en fotorunda. Men det får bli en annan dag! Om jag laddar den nu kanske den hinner bli färdigladdad tills jag ska till stallet senare.
Favorit!

Vinnaren

Vinnaren av dagens blogg idag blev Minnie.
Grattis Minnie!

Och ni som inte vann denna gången, håll koll det kommer fler tävlingar!

Förr eller senare...

Jag försöker verkligen tagga till och sluta tänka på framtiden. Det är lätt att säga att man ska ta vara på sin tid men det är inte så lätt som det låter. Helt plötsligt har tiden gått och man vet inte vart den har tagit vägen... Men jag försöker tänka på att det kommer finnas någon annan liten häst som kanske kan betyda i alla fall nästan lika mycket för mig som Lazda gör. Jag älskar Lazda men någonstans vet jag att den dagen ändå skulle komma, förr eller senare, när vi var tvungna att skiljas från varandra... Det är bara att den dagen kommer komma mycket tidigare än vad jag hade räknat med.

Egentligen är jag nog ingen ponnyryttare. Självklart har Lazda varit helt perfekt och jag hade velat ha henne för alltid men jag är verkligen inte sugen på en annan ponny efter Lazda. Lazda var min ponny och om jag inte får ha henne vill jag inte ha någon annan ponny heller.

Vissa säger, ta vara på din ponnytid. Men vet ni vad? Jag har hellre en storhäst som jag kan växa tillsammans med och vara förberedd när alla andra i min ålder precis ska börja med storhäst. Tänk vilken fördel jag kommer ha då.

Och jag är verkligen ingen galen liten ponnyunge som hetsar runt på hoppbanorna och slår och sparkar min ponny bara för att den springer för långsamt. Inte heller en bortskämd liten tjej som får de bästa dressyrponnyerna men inte kan rida själv. Jag gnäller inte så fort det gick dåligt på en tävling och säger att det var domarens eller hästens fel. Det är verkligen inte jag. Jag tror mer på att utvecklas långsamt tillsammans och hitta den äkta ridningen...
Oj vad många långa inlägg det har blivit nu... Hoppas att ni orkar läsa ändå!

Onsdag

Snart cyklar jag ner till kyrkan igen... Nu är det jätte kallt igen, ca 13-14 grader ska det vara nu. Inte okej, när det är sommarlov ska det vara soligt och varmt!
Senare idag vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Man blir ännu deppigare när det är dåligt väder...

Men medan jag är borta kör vi en dagens blogg.
Kommentera bara att du är med så drar jag en vinnare senare idag!



Tack snälla Celine

Nu tycker jag att alla ni ska gå in och kolla den här tjejens blogg. Hon har precis fått veta att hennes ponny har fått fång... Och jag vet nästan precis hur hon känner just nu. Jag vet precis hur det är att gråta varje kväll för att hela ens liv har krossats. Och så skriver hon detta till mig. Hon går igenom nästan samma sak som mig och jag önskar att jag kunde säga till henne att det blir bättre... Och förhoppningsvis blir det bättre för henne, det hoppas jag verkligen för ingen är värd att gå igenom det som har hänt oss nu.
Men Celine, fortsätt kämpa hoppet är inte ute för dig och din ponny ännu ♥


Take care of your time...

Nu ska jag snart sätta mig och spela spel med min lillasyster. Vi får väl se hur det går ;) Dagen hittills har väl varit okej. Usch jag märker själv hur negativ jag verkar... Förlåt.

Senare idag ska jag så klart till stallet. Hoppas att det blir bättre i stallet idag, självklart lyckades jag vara i stallet precis när det kom några och skulle fixa lite hos Frida och då blev Lazda orolig som vanligt... Men men, hoppas att jag har mer tur idag. Och peppad av anonyms kommentar till förra inlägget (och alla era andras också så klart) känner jag mig faktiskt lite bättre.
En till favoritbild. Steppas och Lazda i hagen, visst är det fint med en svart och en vit?

Spola tillbaka tiden

Just nu sitter jag bara inne och gör ingenting. Det känns som om jag borde gå ut och göra något. Men jag orkar inte. Jag känner mig så deppig, jag börjar tänka och sen kan jag inte sluta. Jag har blivit så trött sen jag fick reda på vad det var med Lazda. De första dagarna mådde jag illa hela tiden, fick gråtattacker, kände mig sjuk och var jätte trött.

Nu är det mer att jag är trött hela tiden, orkar ingenting och känner ingen riktig glädje. Ibland, till exempel när jag tittat på tv kan jag få värsta gråtattackerna. Det är riktigt svårt att inte bryta ihop helt. Jag har också svårt att andas ibland på kvällarna när jag tänker på hur det är med Lazda. Jag vet inte hur många kvällar jag har somnat med tårar i ögonen. När ska det ta slut? Det har ändå gått ett tag nu. Jag tänker hela tiden på hur det kommer kännas sista minuterna med henne.


Jag står där ute vid djursjukhuset med tårar i ögonen. Jag kan inte andas. Vi går in med henne till veterinären, jag säger hejdå till henne och sen går dom iväg med henne. Jag kommer verkligen inte klara det. Så fort jag tänker på det kan jag inte andas och får en gråtattack. Det här går bara inte, snälla spola tillbaka tiden!
Finaste Lazda ♥

Ridsugen!

Så, nu var första dagen avklarad. Det var väl helt okej, jag ska nog stå ut ;) Det är inte så länge heller, två veckor mån-fre 9-12 sen är det läger en vecka mån-tors, träning fredag och sen är det klart på lördagen. Så sammanlagt tre veckor. Helt okej!

Jag är så himla sugen på att rida! Åh vad jag hatar att allt har blivit så här. Jag önskar att jag kunde spola tillbaka tiden till sommaren 2009 och stanna den där. Det var min bästa sommar någonsin...
Sommar 2009. Hoppningen släppte med Lazda, vi var ute på clearrounder och livet var toppen...

Måndag

Nu ska jag snart cykla iväg till konfan, det är första dagen idag. Det blir säkert jätte kul.
Ni får mina favoriter från i förrgår eller när det var så länge.

Nu sitter jag och funderar på hur annorlunda livet kommer bli. Jag kommer inte ha någon liten vit Lazda att åka till varje dag.

Jag kommer aldrig få uppleva känslan av att komma i full fart mot ett hinder och känna hur mycket Lazda verkligen älskar att hoppa. Jag kommer aldrig mer få kicken av att ha lärt henne något nytt som hon aldrig har kunnat förut. Jag kommer aldrig mer skratta åt henne bara för att hon ställer sig med frambenen korsade. Jag kommer aldrig mer få galoppera i full fart på ängen och skratta av lycka bara för att vi båda tycker att det är så kul. Jag kommer sakna att hon blåser mig i ansiktet så fort jag kommer om jag inte har varit i stallet dagen innan.

Jag kommer sakna allt. Jag kommer sakna att hon stampar med benet varje gång man spänner sadelgjorden och att springa runt i hagen och försöka få tag på henne när hon inte vill komma in. Jag kommer sakna att få alla kläder förstörda bara för att hon fäller sin tjocka isbjörns-vinterpäls. Jag kommer till och med sakna att känna mig för stor för henne varje gång jag rider. Jag kommer sakna att vara helt deppig en dag bara för att jag inte har kunnat åka till stallet och jag kommer sakna att vara besviken över att ett ridpass gick jätte dåligt bara för att Lazda inte ville.

Allt detta kommer jag sakna bara för att Lazda är jag. Utan henne finns ingen Elin. Jag kan inte ens se ett liv utan henne. Det finns bara inte.
Vi har lärt oss allt vi kan tillsammans. Hon kunde ingenting när hon kom till oss och jag kunde knappt någonting jag heller. Vi var båda två 11 år. Vi var båda två tjejer som hade våra egna åsikter om hur ett ridpass skulle sluta. Vi båda två älskade att hoppa och att visa upp hur duktiga vi var. Det var hon och jag mot alla andra som hade köpt sina perfekta hästar som redan kunde allt.
Det skulle vara hon och jag för alltid...
Jag älskar dig Lazda ♥

Dagens failbilder

Här kommer dagens failbilder, alla är fotade av mig och ingen är redigerad.
Om ni undrar vad hon gör skakar hon på huvudet.

Lördag

Nu håller jag på att städa lite, det kan verkligen behövas!
Igår var jag på disco med alla - Minnie, Josephine, Josephine, Matilda, Isabella, Ludvig och Hampus och några andra. Det var jätte kul. Nu börjar jag höra som vanligt igen haha. Jag kom hem ganska sent så jag har haft en sovmorgon idag igen.
Igår var jag också i stallet nästan hela eftermiddagen och fixade med Lazda. Jag skrubbade krubban och vattenkoppen, ryktade henne, masserade och smörjade mulen med solskydd eftersom att hon får soleksem på den. Det är därför hennes mule ser lite konstig ut på korten ibland.
Här ser ni hennes vita fina solhelosan mule

Tagga inför disco!

Nu ska jag snart äta och sen ska jag till Minnie och fixa mej. Sen vid nio möter vi Josse och Matilda för vi ska på discot. Grymt kul kommer det bli! Så nu ska jag bara hitta lite vita kläder eftersom att det var vitt tema eller nåt sånt. Lite svårt, jag brukar inte köra på helvitt annars...
Minnie och Jag
Josse, Matilda och jag

There is no guarantee that this life is easy...

Jag älskar dej världens finaste, undebaraste, bästa ponny ♥

Sovmorgon

Nu har jag varit vaken ett tag efter en sovmorgon! Så skönt att äntligen få göra vad man vill och slippa tänka på allt man måste göra. Fast min konfa börjar ju på måndag men man gör ändå ingenting innan lunch på sommarlovet haha. Sen efter lunch ska jag åka till stallet och fixa lite. Jag ska massera hela Lazda, rykta henne och göra henne fin. Sen kanske jag putsar lite om jag hinner.
Här är ett träns jag hittade i källaren en dag i vintras. Jag och Frida hade en putsar dag som ni kanske kommer ihåg? Så här fint blev det:

Sommar!

Åh nu är det sommarlov! Avslutningen gick bra, det var bara lite svårt att spela helt utan medhörning men men, jag fick gissa lite var vi var. Tur att man kanske har lite talang i alla fall? ;)
Sommarlovet ska firas med en sovmorgon. Inte helt fel! Sen tänkte jag ha en mysdag i stallet. Jag är riktigt taggad för att åka dit direkt efter lunchen och fixa med Lazda och vara där typ resten av dagen. Hoppas att det är fint väder bara... Kameran kanske får följa med om det är fint väder, vi får se.
Bild från när jag spelade sist.

Svar

Eftersom att Emilia inte lämnade någon bloggadress (och för att vissa av er andra kanske också undrar) tänkte att jag kunde svara på frågan här.

Visst, det är en möjlighet. Men eftersom att vi älskar Lazda över allt annat vill vi inte riskera att hon kommer till någon som säljer henne till slakt. Veterinären tyckte inte alls att det var en bra idé, nästan alla hästar man säljer till sånt går till slakt. Och sen vet man inte om hon blir bra behandlad heller och det vill vi inte utsätta henne för.

Hoppas att du blev nöjd med svaret!
Update: Självklart menade jag inget illa med svaret! Det var en bra tanke, det finns både för och nackdelar med allt. Tack för din kommentar Emilia!

Sommarlooooooov!

Nu har jag sommarlov!! Underbart! Det är bara avslutningen i kväll som är kvar. Men så klart är det jätte dåligt väder idag, jag kommer frysa... Men ja ja, det är ju bara sommaravslutning en gång per år så det är bara att stå ut...
Idag har vi bara tränat på låtarna och kollat på film. Lyx!

Denna låten ska vi spela


Lycka till

Lycka till i morgon Frida, jag håller tummarna ♥

Förändring

Jag längtar verkligen till sommarlovet nu! Det kommer bil så skönt att slippa tänka på att man måste göra det och det. Men jag kommer sakna klassen.

Det är konstigt hur allt har ändrat sig bara på vårterminen. Allt har verkligen ändrat sig helt. Jag har ändrat mig och jag har fler vänner. Ett bättre liv helt enkelt. För bra för att vara sant.

Det ska alltid vara något som är skit. Så självklart när jag mår som bäst kommer det största slaget. Självklart när allt är toppen mår Lazda inte bra.

Tänk då bara hur sommaren kommer vara. Konfa till exempel. Det kommer säkert bli jätte kul.
Och hästarna. Det kanske kommer bli stor ändring på det.... Det kommer verkligen vara en konstig känsla, jätte jätte ledsen kommer jag vara. Jag är ju redan helt krossad...
Bild och redigering: Jag

Varmt!

Idag hade vi städdag i skolan. Inte det roligaste kanske. Men eftersom att jag är med i både bandet och kören (inte för att jag kan sjunga då) tränade vi när de andra skulle städa klassrummet. Lyx! Men det blev inte helt klart så antagligen får vi göra klart det sista i morgon...
Sen skulle vi gå en lång promenad i stekande sol. Det var verkligen jätte varmt!
En favoritbild från fotodagen med Minnie för ett tag sen

Hemma

Nu är jag hemma efter att ha varit med nästan hela klassen hemma hos vår lärare. Det var väl helt okej. Riktigt skönt att vi slutar på torsdag! Vår skola brukar alltid sluta en dag tidigare eftersom att vi har avslutningen på kvällen, de andra har på dagen. När får ni sommarlov?

Jag försökte ladda upp bilderna men de ville inte vända sig rätt så ni får min favoritbild från i helgen i stället

...

Som några av er kanske har förstått kan vi inte ha kvar Lazda. Dels har vi inte möjlighet att bara låta henne gå i hagen och sen har vi ju märkt dessa dagarna att hon blir väldigt rastlös. Visst, än så länge tycker hon att det är ganska okej men inte resten av hennes liv. Det tror jag inte att hon skulle klara. Och tro mig, det är inget lätt beslut. Lazda var min drömhäst, det skulle vara hon och jag mycket längre än bara denna tiden.

Men nu har vi i alla fall börjat så smått att leta storhäst. Vi ska faktiskt köpa storhäst nu eftersom att jag ändå är 15 nu. Och vi vill inte ha en häst som jag bara kan ha 3 år till. Så om ni vet någon som har en allround mot dressyrhäst ca 7-8 år, ca 160-170 hög som står runt västkusten/skåne får ni gärna lämna en kommentar eller skicka ett mail till [email protected].

Vi letar efter en allroundhäst som gärna ska vara utbildad LA dressyr, den ska vara hoppad och tycka att det är kul. Gärna tränad för tränare i både hoppning och dressyr.  Vi har inte bråttom alls, hellre att vi väntar lite och hittar en häst vi verkligen gillar...
You might think I'm happy but do you know what, some people can smile even if they're sad...

Hoppsugen!

Jag kom på att det är skola i morgon igen... Inte okej. Fast vi ska cykla (?! det är ganska långt) hem till vår lärare i morgon och grilla så det är väl okej.
Skönt att man har gjort klart sista arbetet i skolan nu.
Åh jag är så otroligt sugen på att rida. Speciellt på att hoppa, jag har inte hoppat sedan april 2010. Det är helt sjukt egentligen, från att rida varje dag till att rida någon gång i veckan om jag hade tur...
En favorit från igår. Foto: Jag

Bilder på min fina lilla Lazda

Här är några fler bilder från igår. Lazda har varit så rastlös de senaste dagarna så vi gick en jätte jätte liten runda med henne. Kan hon springa runt frivilligt i hagen så borde hon kunna gå en pytte liten runda bara för att få göra någonting. Hon verkade tycka att det var jätte mysigt.

En från idag

Kameran fick följa med till stallet idag också. Jag visade min snälla mamma hur hon skulle fota så att hon kan fota mig när jag rider. Här får ni ett litet smakprov, fler bilder kommer i morgon.

Lite fler bilder

Det går inte att ladda upp bilderna utan att först ha haft dem i photoshop :( De är inte redigerade, jag har bara lagt till en liten text. Åh hoppas att det bara är något fel, man måste ju kunna ladda upp dem utan att ha öppnat dem i photoshop först!

Noarbete

Just nu sitter jag och gör klart mitt Noarbete som ska vara inlämnat på tisdag. Jag hade hellre gjort något annat kul. Men men, snart är det sommarlov. Det här är den sista saken vi har kvar i skolan så det ska bli skönt när den är klar.
Söta är igelkottarna i alla fall.

Bilder?

I natt fick hästarna vara ute hela natten för första gången i år. De har ju så klart varit ute på dagarna tidigare. Jag tror att de tyckte att det var skönt.
Jag tog med kameran till stallet igår men det går tydligen inte att ladda upp dem här?
Här är en bild från när jag red Herman för några dagar sen. Det är Hanna som har fotat.

Dagens biler #1 natur

här är några av ca 200 bilder jag tog idag. Inga bilder är redigerade. Behöver jag säga att jag älskar min nya kamera? Synd bara att blogg.se förstör bildkvalitén...

Lördag

Jag har precis kommit hem från stallet. Kameran fick självklart följa med. Jag fick faktiskt några bra bilder, det är alltid svårt i början. Och sen har jag massor med naturbilder från tidigare idag. Så senare i kväll om jag lyckas lägga in bilderna kan ni vänta er en eller flera bilbomber. Så länge får ni nöja er med några gamla kompaktkamerabilder.
Inga bilder är redigerade

I'm in heaven

Jag har varit ute och testat min kamera nu. Och herre gud vad bra den är! Helt otroligt jag har aldrig provat en så bra kamera! Jag ska snart försöka lägga in bilderna på datorn så att ni får se. Och med kameran fick man 5 program till datorn. Jag vet inte riktigt vad man kan göra i programmen men ändå. Åh vad glad jag är!
Hejdå fina lilla kompaktkamera

Bilder

Här får ni en liten minibildbomb från fotodagen i tisdags.
Jag och Matilda
Jag
Jag
Matilda och Josse ville fota när någon sprang.

Min min min min

Åh den är min min min min min! En jätte bra systemkamera som också kan filma i full HD. Hur perfekt är inte det?Han i affären tog fram den direkt och sa att denna är den bästa. Åh så glad jag är gud vad jag har längtat.

Stallet med Hanna

Idag var jag i stallet med Hanna. Det var jätte kul, jag red på Herman och det gick jätte bra. Jag galopperade på honom denna gången. Han blir inte riden mycket alls, bara när jag och Hanna rider och det är inte så ofta. Och jag tror inte att han har galopperat på säkert ett halvår. Så han var lite överpigg kan man säga!

Sen när Hanna skulle rida blev han så pigg på slutet så han började galoppera och hon kunde inte stanna honom. Men jag fick stopp på honom så det gick bra.

Hanna ska skicka bilderna men det funkade inte på skype så det får bli en annan dag.
Här är en som hon hade lagt upp på sin blogg. Sadeln är helt konstig så jag hamnar i bakvikt. Det ser ut som om jag sitter i stolsits och jag hade min gamla hjälm.

Foto: Hanna Jätte fin bild, Hanna är jätte duktig på att fota.

Systemkamera

Ni hade rätt, jag ska köpa en systemkamera i morgon! Gud vad jag har längtat! Inte för att jag inte tycker om min lilla kompaktkamera men det är en helt annan grej med en systemkamera. Jag har tittat på många olika och idag hittade jag en som jag tyckte verkade bra. Jag ska åka dit i morgon och känna på den annars tar jag någon annan. Den jag funderar på är en Canon EOS 600D med ett 18-55 IS objektiv till. Jag tänker byta ut objektivet senare.
Ni som gissade rätt var Frida, Nellie, Josephine och Johanna.
Frida var först.

Åh!

Är det bara jag som inte kan se min statistik?!

Vad tror ni?

I morgon ska vi åka och kolla på kläder och en grej till. Hoppas verkligen att den saken är bra, jag längtar så mycket tills jag har köpt en sån. Kan ni gissa vad det är? Den som gissar rätt först får en länkning.
Sen idag ska jag följa med Hanna till stallet. Jag kanske kommer rida på Herman igen. Kommer ni ihåg den gamla dressyrhästen?

5 dagars helg

Idag, i morgon, lördag, söndag och måndag är jag ledig. Så skönt!
Igår var jag och firade Emelie som jag redan har berättat. Marita hade lagat jätte god mat. Och efterrätten glass med jordgubbar. Mums!

Äkta höjdrädsla

Tidsinställt
Nu ska ni få veta om en sak jag är riktigt rädd för. Ganska löjligt egentligen men är man höjdrädd så är man... I går när vi var ute och fotade skulle jag klättra upp ca 2 meter upp på en gren i ett träd. När jag hade ställt mig på NEDERSTA grenen var jag jätte rädd. Hur sjukt är inte det? Här får ni lite bilder. BJUDER!
haha, herre gud vilken min!
En bra bild blev det...
Haha, ser ni som jag håller i mig?
Efter väldigt lång tid vågade jag hoppa ner.

Ledarskap + student

Nu är jag hemma från Emelies (Frida i stallets syster) student. Grattis Emelie! Om en stund ska jag åka hem till dem (till stallet haha). Jag får väl passa på att hälsa på min lilla ponnyplutt.

Ledarskapen gick väl ganska bra. Vi "sprang" en runda på ca 6 km. När vi kom till vattenstationen skulle vi paddla över en å i en gummibåt. Vi satt tre i den, jag satt i mitten och gissa vad som hände? Det kom in jätte mycket vatten precis där jag satt så mina skor blev helt genomblöta. Dessutom hade jag två ägg i handen och skulle paddla med andra handen...

Äggen hade vi för att när vi hade kommit i mål skulle vi koka äggen i ett stormkök tror jag att det heter. Vi hade haft med oss dem hela vägen. Det gick bra för oss, men när ett annat lag skulle koka gick det mindre bra. De hade redan hällt i tändvätska eller vad det var och så tände de på efter. Det kom en liten "eldbomb" eller vad man ska kalla det och en tjej fick det på benen. Stackars henne!
Rolig bild på mig och Minnie. Foto: Josse

Tidsinställt

Idag har jag ledarskapsprov fram till ett och sen är det studenten så uppdateringen blir lite låg. Hoppas att jag klarar provet!
Foto: Minnie