bloglovin

Dagens ridpass torsdag

Idag åkte vi till ridhuset för att kolla hur hon gick utan att hon skulle vara spänd och titta på allt. Då verkade hon vara väldigt trött. När jag skulle trava för att se hur hon gick travade hon väldigt långsamt. Men Steppas var nästan likadan och eftersom de går i samma hade och har tjafsat lite med varandra idag kan det ju vara att de är trött båda två efter det.
Foto: Frida

Dagens ridpass onsdag

Vi gick till en liten grusväg och ställde åt båda hållen. Vi gjorde lite öppna. Sen skulle vi göra lite travövergångar och det gick sådär. Hon verkade lite trött. Men när vi lät henne trava på gick det bättre. Men det kändes ändå lite sådär... Hon var också väldigt okoncentrerad och skulle titta på allt och inget hela tiden.
Hon var så söt när jag tog in henne. Hon kliade mej på hakan och slickade mej i ansiktet. Haha söta lilla Lazda ♥

Onsdag

Nu ska vi snart ha sista lektionen. Sen ska jag ha pianolektion. Och sen när jag kommer hem blir det antagligen direkt till stallet. Jag kanske rider idag, jag vet inte. Det beror lite på. Igår ville hon inte komma in när mamma skulle hämta henne från hagen. Haha sötis ♥
Såhär springer hon iväg ibland när man ska ta in henne från hagen. Sjukt jobbigt om man har bråttom till träning och man inte ens får in henne från hagen!

Hiss eller Diss?

Tränset The Difference från Dyòn verkar vara ett jätte bra träns för hästen. I alla fall i beskrivningen. Men det ärverkligen inte alls fint. Så jag vet inte om jag ska Hissa eller Dissa. Det verkar bra med nackstycket med käkremmen verkar vara lite konstig tycker jag. Nästan som en pullarnosgrimma som är bak och fram... Så Hiss för lite av funktionen och Diss för utseendet.

Vad tycker ni, Hiss eller Diss?

Home sweet home :P

Nu har jag kommit hem från skolan för ett tag sen och nu ska jag snart fika. Hoppas att det blir något gott, vi fick strömming med potatismos i skolan idag... Inte så gott kanske. Vi har inte så mycket i skolan idag, skönt! Jag bloggar från familjens dator så det får bli en gammal bild.
Fin bild, fotad av Frida

Stallfri dag

Idag ska jag nog inte till stallet. Vi har inte så mycket i skolan denna veckan men det är skönt om man är klar med allt i början av veckan så kan man bara njuta och vara i stallet dom sista dagarna. Nu har jag, Minnie och Josse fixat så att vi har rast till 1 (den började halv 12) bara för att vi hade en lektion innan. Najs :) Så nu sitter jag här med dom och några andra.
Foto från i somras. Foto: Jag

♥Grattis Lazda!♥

Eftersom Lazda är importerad och har okänd stam har hon ingen födelsedag. Men i hennes pass står det ett datum vi inte riktigt vet vad det står för. Det kan vara dagen hon kom till Sverige eller kanske dagen hon blev registrerad? Vi har valt att ha den dagen som hennes födelsedag - alltså idag. Så grattis lilla Lazda, 15 år idag. Hon fick en stor tårta (= knäckebröd, banan, morot och äpple). Gott, gott. Grattis hjärtat ♥
♥ Finaste tjejen ♥

Dagens ridpass

Idag blev det en liten skrittrunda barbacka. Det gick bra, hon gick på bra. Hon behövde nog ta det lite lugnt en dag. Hon gick på bra men hon slappnade inte av så bra. Hon blir lätt spänd och tittar på andra saker.

Monica Zak

Nu ska snart våran klass träffa Monica Zak och prata om hennes bok. Skönt att slippa två timmar matte/no på måndag morgon i alla fall!
Idag slutar jag 20 över tre, jag kanske ska rida sen jag vet inte. Lazda har säkert träningsverk från helgen...
Foto: Jag

Bedtime

Nu ska jag duscha och sen ska jag lägga mej och läsa senaste numret av Hästmagazinet. Det finns tips om hur man lättare sitter ner i traven. Det kan behövas! Hoppas att alla fina läsare har haft en bra helg, det har jag haft. Första gången på länge har jag ridit hela 4 dagar i rad! Och hon har inte haltat någonting. Nästan för bra för att vara sant...
Everything I do, I do it for you ♥

:(

En av SVT-sportens klassiska profiler Jan Svanlund har gått bort efter en kort tids sjukdom.

"Svanis" kom till SVT på vårvintern 1966 och har varit företaget trogen sedan dess. TV-sporten blev hans arena och här har han gjort allt. Redigerare, producent, reporter, kommentator, programledare. Inget område var honom främmande även om motor och hästsport blev profilområden. Ronnie Peterson, Björn Borg, Ingemar Stenmark och Malin Bayard är några av de stora som intervjuats och skildrats av "Svanis". Hösten 2006 gick Janne i pension.

Fast bara i teorin. Till allas vår glädje fortsatte "Svanis" att jobba - inte minst med den ridsport han älskade. På söndag skulle han egentligen ha kommenterat världscupsavslutningen. Det blev tyvärr inte så.

-Vi har förlorat en kompis, en strålande yrkesskicklig TV-man och en viktig del av vår historia. Det är en tung dag för SVT-sport. Men "Svanis" finns kvar hos oss och hos alla som följt sport i TV under de senaste fyra decennierna. Av den kalibern var hans insatser, säger Per Yng, chef för SVT Sport.

På SVT:s Facebook har under dagen hyllningar till Jan Svanlund stadigt trillat in. Det här är några axplock:

Känns så overkligt att förlora någon man växt upp med. Vi kommer alltid att minnas dig Janne! Vila i frid!

Hörde just att Jan Svanlund är död. Min barndoms sportnyhetsuppläsare i den röda kavajen :-(. Tack för allt, Jan!

Hörde att Jan Svanlund gått bort. Oerhört tråkigt. Han var fantastisk!

Fy vad tråkigt att läsa. Aldrig träffat Jan personligen men som sportkommentator var varje sändning han refererade en älskvärd stund för oss idrottsälskare. Tänker i denna stund på Jans anhöriga samt arbetskollegor på svt sport:-(

Tråkigt att läsa om att en av era medarbetare på SVT gått bort. Jan har på ett eller annat sätt alltid funnits med när det varit sport. Men han kommer ändå att finnas med när vi ser på er på SVT. Tack för allt Jan.

Jag minns honom bäst från Lilla Sportspegeln där han tillsammans med Jacob Hård, Artur Ringart och Jane Björck Jensen bland andra, levererade ett lysande Lilla Sportspegeln.

Jan Svanlund blev 69 år.

Källa


Källa

Ni som inte vet vem han är, det är han som brukar kommentera när det är ridsport på TV tillsammans med Lotta Björe


Dagens ridpass

Idag var det meningen att vi skulle rida samma som igår. Men när vi började gå med henne från marken (som vi alltid gör innan vi börjar rida) kändes det lite konstigt så vi gick till ridbanan för att kolla hur hon gick. Det verkade bra så vi fortsatte. Jag ställde henne och försökte göra öppna. Det gick sådär, hon var spänd och så eftersom det gick förbi mycket folk. Så vi travade lite på en åtta. Det gick super! Sen gjorde jag skritt-tempoväxlingar. Det gick jätte bra. Jag avslutade med att göra väldigt korta travövergångar. Det gick jätte bra!
Jag tänkte visa skillnaden på Lazda från december och från igår.
18 December 2010 Haha, som jag ser ut! Mitt *host* super fina *host* hjälmöverdrag jag gjorde i slöjden...

26 Mars 2011

Sadeln har stoppats om lite också, tyngdpunkten har ändrats så att jag sitter bättre i den.

Söndag

Nu ska jag snart till kyrkan. Vi måste gå två gånger nu innan och under påsk...
Ja ja, två gånger är inte så mycket. Efter det ska jag direkt till farmor och farfar för farmor fyllde år i måndags. Så det blir nog lite dåligt med uppdatering idag.
Sen ska jag till stallet och kanske rida en sväng. Nu när jag har ridit har min rygg blivit så ansträngd eftersom att jag inte har tränat så jag har fått jätte ont i ryggen på kvällarna... Inte så kul. Men det är det värt ♥
Foto: Jag

Dag 10: Mina drömmar

Detta är mina drömmar med Lazda. En dröm jag har haft länge är att någon gång rida SM... Man kan ju alltid drömma...

Trav!

Idag red jag nästan samma som igår. Hon var piggare idag. Jag började med att ställa henne lite åt båda hållen. Sen gjorde jag öppna åt båda hållen. Det gick faktiskt bra, hon har inte kunnat det förrut vi har lärt henne det nu. Men eftersom att det är ganska jobbigt för henne var hon lite stretig med huvudet.
Sen gjorde jag tempoväxlingar i skritt. Då var hon också stretig med huvudet eftersom att det är väldigt jobbigt det med. Sen var det meningen att jag skulle göra travövergångar men hon var så stark och stretig och jag ville inte rycka henne i munnen.
Då fick hon trava på i stället och då slappnade hon av riktigt bra. Hon haltade ingenting heller!
Ja, hon fäller lite...
Jag och Lazda idag ♥

Hiss eller Diss?

Allt på denna bilden är så fint tycket jag. Tänk er denna outfiten till Lazda. Inte fel! Stor hiss från mej!
Vad tycker ni, Hiss eller Diss?

Lördag

Idag är det fint väder igen. Ännu kallare än igår bara... Jag tror att det blir en liknande runda som igår med Lazda om hon inte har för mycket träningsvärk.
Annars idag ska jag nog inte göra så mycket, vila bara. Jag kanske tar med kameran idag igen och tar lite nya bilder. Det skulle verkligen behövas i alla fall.
Haha, hon står lite konstigt med ena frambenet. Schabraket köpte jag på GHS 2010. Det är jätte bra förutom att det skaver lite längst bak.
Hon har så korta ben så det ser så roligt ut när hon har benlindor. Som tjocka bollar ;)
Vad tycker ni, ser man att hon har "vilat" i nästan ett år snart?

Dag 9: Mitt bästa hästminne

Oj, detta var en svår... Jag har så många bra hästminnen!
Dagen vi fick hem Lazda. Oj, då var jag liten! 11 år bara...
Jag var så otroligt glad, min dröm hade ju blivit sann. Jag hade fått en ponny.
När jag vann klubbmästerskapen i dressyr med Kjell.
Tävlingen med Lazda. Min första "riktiga" tävling. Vi nollade tre rundor 80 cm på våran första tävlning. Laget var ett av dom vinnande lagen. Både Lazda och jag hade jätte kul.
Alla tävlingar jag har gjort med Lazda.

Lazda idag

Idag red jag en liten runda på henne. Först ställde jag henne lite. Höger - rakt - vänster - rakt - höger. Sen gjorde jag några öppnasteg i båda varven. Det gick super! Sen gjorde jag tempoväxlingar i skritt i en avslappnad form.
Efter ett tag gjorde jag lite korta travövergångar i en avslappnad form. Det gick jätte bra verkligen. Det sista jag gjorde var att först öka skritten och sen minska den precis innan jag började trava. Det gick jätte bra!

fredag

Nu ska jag fika och sen ska jag åka till stallet. Jag får se om det blir någon ridning, antagligen blir det en liten skrittur idag igen. Sen i kväll ska jag inte göra något speciellt, bara ta det lugnt. Det har hänt så mycket den sista tiden. Mer uppdatering senare, jag tar kanske med kameran till stallet.
Foto: Jag

Lazda in motion

Nu har jag rast till halv två... Inte det roligaste kanske men men, det är ju bättre än lektioner i alla fall. Idag ska jag kanske rida igen. Hoppas att det går bättre idag. Jag längtar verkligen tills jag kan rida som vanligt igen! Hoppas att det blir snart...
Lazda in motion :P

Ridning

Idag red jag på Lazda. Hon verkade gå bra och så. Men det blåste ganska mycket. Och då blir hon som en planka i vänstersidan och jag vet inte vad jag ska göra och då får jag dåligt självförtroende och tror att jag inte kan rida henne. Så jag tycker inte att det gick så bra... Jag har allmänt väldigt dåligt självförtroende. Det är jätte jobbigt verkligen!
Detta var när jag var ca 12 år tror jag.

Tidigt

Vi slutade 12 idag så då jag jag, Josse och Matilda ner till stan och åt. Nacho Plate åt jag, mums!
Senare idag ska jag rida på Lazda lite! Det är jätte fint väder och jag ska ta en liten skrittrunda tror jag. Antagligen samma som vi brukar gå med henne bara att jag rider den här gången.

Mamma och Lazda en gång i somras/höstas när det var jätte varmt och fint.


Dag 8: Min häst vardagsoutfit

Ja, Lazda har ju lite olika outfits beroende på om hon är frisk eller sjuk. Så jag gjorde några olika.
Om hon är skadad kan vi bara gå med henne och då är det denna hon brukar ha. Inte riktigt samma grimma och grimmskaft men nästan.
När jag rider ut och så "hemma". Vi bor ju inte i stallet ;)
När jag tränar är det det här hon brukar ha. Inte samma benlindor, jag brukar ha Show Master elastisk/fleece

Ja!

Idag mådde Lazda jätte bra! Vi sprang lite med henne och hon haltade ingenting! Hoppas verkligen att det håller sej nu så att vi kan börja rida henne igen.
Idrottslektionen gick faktiskt ganska bra. Haha jag älskar våran klass. Sista lektionen idag. Jag orkar inte skratta mer nu! Vi satte på kanonen och lyssnade på lite av våran lärares "favoritlåtar". Han var inte där. Gillar ni Dagny, Imagine, Brev från kolonien, stand by me mm.? Och texten till: Meu meu meeu meuu. Haha jag orkar inte mer!
Nu har jag gjort lite dipp som jag ska ha senare med grönsaker. Gott! Jag älskar dipp!

Idrottslektion

Nu ska jag och Josephine ha idrottslektion för sjuorna. Konditionshinderbana. Önska oss lycka till!
Jossan!

Dag 7: Min favoritsak i stallet

Självklart är Lazda min favoritsak i stallet! ♥ Men jag antar att man inte kan välja henne... Så det blir min underbart sköna Charles Owen JW hjälm ♥. Och ett tips. En jätte bra flugspray är Ultra Shield. Den håller jätte länge och funkar jätte bra verkligen.

Klar

Nu är jag nästan helt klar med matten, jag är klar med svenskan och jag kan franskaglosorna. Jag har övat piano och varit ute en liten runda med Tussan. Det var längesen jag hann göra så mycket och känna att jag kan vila på en dag. Så nu ska jag bara göra något kul. Jag hade tänkt ta en liten cykeltur men jag vet inte... Det får kanske bli en annan dag. Det finns inte så många roliga vägar att cykla på här heller om man inte vill cykla jätte långt. Jag har gjort en liten "önskelista"... Om jag hade varit jätte rik hade det varit saker jag hade haft. Ridresan till Korsika hade ju inte varit fel.


För mycket...

Matchning är jätte fint. Men det här är lite väl mycket tycker jag...

Vår!

Idag är det jätte fint väder. 11 grader i solen och jätte vårigt väder. Jag ska ta och börja med läxorna nu och sen kanske jag hinner ta en promenad eller något innan det blir mörkt. Det är ju så fint väder så man vill bara vara ute. Om Lazda hade varit frisk hade jag nog tagit en lång runda... Men idag ska jag inte ens till stallet.
Bara för att jag är så sugen på att åka dit får ni se den här bilden igen. Ser det mysigt ut eller vad?!

Ååh!

På franskalektionen visade våran franskalärare mej och Minnie UCPA. Man kan åka på ridsafari på Korsika! 6 dagar ridning på Korsika, en ö utanför Frankrike. Hon sa att man får flyg och boende "på köpet". Såhär står det på beskrivningen: Från hästryggen bjuder ”Quatre saisons de cheval en Corse” på dagsutflykter där du utforskar magin och skönheten i det korsikanska landskapet: de starka kontrasterna mellan havet och bergen, orörd vildmark och floder av klart vatten. Bor gör vi en gemensam stuga förutom en natt då vi campar. De sista två dagarna rider vi utmed havet på orörda stränder. Hur mysigt låter inte det? Åh jag vill dit! Haha, mina sysslingars farmor och farfar har ett hus där.
Hur mysigt ser inte detta ut?

Dag 6: Det här äter min häst varje dag

Lazda får mat morgon och kväll. Så "x2" betyder att hon får lika mycket morgon och kväll. Mineraler får hon bara på kvällen. Hon får dubbelt med B-vitamin just nu när hon fäller. Sen får hon H1 och H2 som vi har köpt från Stefan (osteopaten). Sen får hon självklart hö också!

Ny vecka, ny Elin? Eller?

Vad ska man säga om dagen idag? Jag är lite trött på mej själv faktiskt. Jag orkar verkligen inte tänka på alla andra mer, men jag gör det hela tiden ändå! Jag önskar faktiskt att jag kunde vara lite mer självisk ibland och inte bara tänka på andra hela tiden. Men men, sån är jag :) Annars var dagen bra, kul att träffa vännerna igen efter helgen.
Lazda mådde förhållandevis bra idag. Hon haltade inte direkt men "knep" lite med ryggen när hon travade. Hon var lite öm på ryggen men inte lika mycket som hon har varit andra dagar. Precis som igår. Inte sämre och inte mycket bättre.
Jag längtar tills man kan vara ute och fota fina vårbilder

Konstigt

Idag haltade Lazda inte alls lika mycket som igår. Konstigt! Men det är väl bra antagligen?
Hon har också blivit smalare (!) runt magen av någon konstig anledning. Det kanske är våra tempoväxlingar i skritten som har tränat hennes magmuskler? Det är bra i alla fall, hon har ju varit ganska tjock nu i vinter...
Tjock eller vad? Ha, mina ben står ju rätt ut

Hiss eller Diss?

En hjälm från Jacson. Jag såg den på Nicholais blogg... DISS från mej. Jag skulle aldrig aldrig ha på mej den. Jätte ful tycker jag.
Vad tycker ni, Hiss eller Diss?

Söndag

Nu är jag hemma från stallet. Jossan och hennes mamma var där för att hennes mamma skulle öva på att köra med transport. Vi ska till stallet sen igen och massera och gå med Lazda. Jag tar kanske med kameran om det blir fint väder.
Jag när jag rider Jossans lilla Putte.

Dag 5: Det här finns i min ryktlåda

Detta använder jag varje dag. Sen har jag massa annat skräp i lådan med så klart ;)

Ny design

Som ni förhoppningsvis ser har jag gjort en ny design. (Om ni inte ser den kan ni trycka på refresh om ni har mac eller så F5 tror jag att det är) Vad tycker ni? Är den fin eller borde jag hålla mej till dej gamla?

Mål

Även om Lazda är skadad nu så hoppas jag att hon blir frisk någon gång. Och jag har ju detta året och 3 år till kvar med henne. Så jag tänkte berätta om mina mål jag har med henne. Inte detta året då utan mer allmänt.
Dressyr
Eftersom vi fick drygt 66% första gången någonsin vi red ett program är mitt mål att vinna/placera mej med henne och få 70% i L:C
I L:B vill jag få 65% eller gärna mer och placering
Jag skulle vilja starta en L:A. Där är kraven inte alls höga utan kanske på 50-60%.
Hoppning
Tävla L:C (90 cm) med nollrundor. Eftersom att vi inte är så snabba på banan tror jag inte att vi kommer få placering någon gång. Men det kan ju vara ett mål ;)
Träna och kanske tävla L:B (1m)
Hoppa enstaka hinder på 1.10-1.20 nivå.
Detta är mina långsiktiga mål med Lazda. Mina kortsiktiga mål är att börja träna regelbundet i år.

Lördag

Nu har jag varit i stallet. Lazda verkade ha ont när vi masserade och haltade i traven. Men i skritten verkade hon inte ha ont, hon var pigg och framåt och ville jobba. Men jag red inte, vi gick från marken! Det kan vara så att hon haltar i traven bara för att hon inte har tillräckligt med muskler för att orka. Vi får se hur det blir...
Jag är såååå sugen på att hoppa! Och jätte jätte sugen på att rida dressyr. På bilden är det jag och Fritz, en av ridskolehästarna. Jag hoppade honom på klubbmästerskapen en gång.

Hiss eller Diss?

Jag hissar Kingsland-dunvästarna. Jätte snygga tycker jag. Speciellt med en Kingsland tröja under. Så HISS från mej.

Vad tycket ni, Hiss eller Diss?

Hemma

Nu är jag hemma från skolan. I natt snöade det igen. NEJ! Det skulle ju vara vår nu! Men men det kanske försvinner snart. Hoppas jag... Snart ska jag nog till stallet. Vi får se vad vi gör med Lazda idag, antagligen blir det mycket massage och kanske en liten skrittrunda från marken.
♥ My heart belongs to you ♥

Håltimme

Nu har vi håltimme/lunch fram till halv två :( Kul med håltimme men jag hade faktiskt velat ha franskan direkt så att man kan åka hem.
Snart ska våran klass börja sälja bullar på stan. Min grupp ska stå vecka 14 och vecka 17. Fast jag fyller år vecka 17 så då kan jag nog inte vara med. Skönt!
I kväll ska jag nog inte göra något speciellt. Förra veckan var jag hos Frida och sen var jag i stallet i 10 timmar. Sjukt rolig helg!
Haha, våran kanin Maja.

Dag 4: Hur började mitt hästintresse

Jag har alltid gillat hästar. Min mamma red när hon var liten och har också alltid gillat hästar. Så när jag var liten tog hon med mej på lite ridning. Och sen var jag fast ;) Hm, vad mer kan man säga? Efter att jag har fått Lazda har mitt intresse bara blivit ännu större. Om jag är hemma från stallet i mer än en dag blir jag typ ledsen och nere. Jag vet inte varför faktiskt. Men det bara är så.
Jag och Lazda förts gången jag träffade henne
Jag och Lazda i vinter

Förändring

Det har varit lite mycket nu. Både bra och dåligt. Vi får väl se hur det blir helt enkelt. Stor förändring kommer det bli i alla fall. Och jag har lärt mej en sak: Var alltid dej själv närmast. Hur bra vänner man än har är det ens eget liv...
Men jag tror att det kommer bli bra.
Till stallet då. Lazda fick massage och laserbehandling. Hon hade en sträckning/blödning men det började släppa. Dock haltade hon idag... Men det är klart, det kanske tar lite tid att läka i alla fall.
Foto: Jag

Grattis pappa!

Har haft mycket att göra idag så ingen uppdatering. Men i alla fall, Grattis på födelsedagen pappa!
Lazda haltade lite idag även om hon hade fått massage och laser igår... Hoppas att det blir bättre!
Foto: Frida

Dag 3: Min största rädsla inom ridsport

Min största rädsla har väl lite slagit in kan man väl säga. Lazda har varit (är) skadad och jag vet inte om hon blir frisk. Annars skulle det väl vara att stallet börjar brinna och hon brinner inne, hon bryter benet, hon blir jätte sjuk och lider eller att vi skadar oss i en ridolycka. Och för min del är det att jag ska ramla av och bryta benet eller något så att jag aldrig kan rida igen. Så min största rädsla är väl att Lazda ska dö och att jag ska skada mej och aldrig kunna rida igen.
Lazda har varit skadad så att jag inte kan rida henne regelbundet sedan april 2010. Men antagligen har hon haft skadan hela sitt liv, vi fick inte veta att hon hade haft problem med ryggen hela sitt liv när vi köpte henne...

Tuesday

Jaha, då var man hemma från skolan igen. Maten idag var h e m s k ! Jag trodde seriöst att jag skulle spy.
Nu ska jag sätta mej och börja med läxorna. Jag ska inte till stallet idag. Synd, det hade jag behövt. Men läxorna måste göras. Snälla mamma var i stallet idag och Lazda var inte öm någonstans! Hon sprang omkring och verkade inte vara spänd någonstans. Hoppas att det bara var en liten sträckning!
Ha, första bilden på Lazda jag la upp här på bloggen. Från början var det här faktiskt en foto-blogg.

Lite likt?

Hööks brukar ha fina saker tycker jag. Men här tycker jag nog att dom har härmat lite väl mycket? Kolla på mönstret och loggan, lite likt va?

Hiss eller Diss?

Jag hissar benlindor som är elastisk/fleece. Vanliga fleece är så jobbiga att linda plus att det ser lite dumt ut (i alla fall på Lazda) när dom är så tjocka. Jag visste inte att dom fanns förrän Frida visade dom. Efter det använder jag aldrig bara fleece. Sen ska man ju inte ha bara elestisk utan något annat. Men eftersom det är fleece inuti så slipper man paddar. Stor hiss!

Vad tycker ni, Hiss eller Diss?

Tur

Nu sitter jag i skolan och har rast. I morgon ska jag, Josse och Adrian vara guider för några som ska kolla på när vi jobbar med våra datorer. I våran skola får alla en egen mac i sjuan. Nice! Skolan idag blev inte så jobbig som jag trodde. Skönt!
Haha hittade den här bilden. Det är jag för jätte länge sen med en av våra kaniner Maja. Haha gud så liten jag var!

Natti bloggen

Godnatt alla! Skola i morgon. Längta INTE. Helgen började super hos Frida och putsardagen var sjukt rolig. Tyvärr slutade helgen mindre kul. Men det är inget jag kan hjälpa, it's all your fault...
Mitt as fina träns! ;)

Dag 2: Min första häst

Min första häst är Lazda. Henne köpte vi när jag var 11. Men andra hästar jag har ridit är Skrillan, Betty Boop, Fia och så hade mamma en storhäst när jag var mindre.
Skrillan var en liten shettis som jag red på ibland innan jag hade börjat på ridskola.
Betty Boop var en liten shettis jag red ett tag när jag var typ 7. Jag kommer ihåg att hon inte ville vara på ridbanan och sprang hela tiden mot stallet. En gång skulle jag prova göra framdelsvändning och det gick väl sådär..
Fia var en liten shettis som jag fick rida på mycket jag ville när mamma hade sin häst Lemolie i ett stall. Jag var nog den enda som red henne. Hon ville inte galoppera och var allmänt ovillig. Jag kommer ihåg första gången jag red henne, då red jag på en volt. Sadeln var så hal så gled av i svängarna haha! 5 gången ramlade jag av. Och en gång skulle jag öva på ett dressyrprogram. eftersom hon inte ville galoppera fick jag rida hela i trav. En gång när jag red barbacka bockade hon fast jag lyckades sitta kvar.
Fia

Försöker...

Nu ska jag försöka plugga. Det går inte så bra att koncentrera sej på att plugga när man är arg... Du gick lååångt över gränsen nu NO är det, så det är väl inte det roligaste man kan göra heller. Jag ska nog till stallet snart så jag får hoppas att jag blir på bättre humör då. Synd att du skulle förstöra helgen för mej, jag som hade haft så roligt.
Haha

Studiedag!

Idag är det studiedag. Skönt! Jag vill verkligen inte till skolan i morgon... Jag ska plugga inför NO provet, vara i stallet och kanske städa lite på mitt rum om jag hinner. Vi får se om jag gör något mer, jag är inte direkt på bra humör... Men men, så är det ibland. Jag ska försöka att inte vara för negativ, det är så jobbigt när folk är negativa.
Vad ska ni göra idag?

Foto: Frida

Varför?

Åh jag är så trött på alla. Varför kan man inte bara ta mej som jag är? Och jag är hästar. Varför får jag då inte prata om det jag älskar? Jag får ju tydligen inte leva längre...
Jag blir aldrig så lycklig som när jag är med dej <3

Dag 1: presentera dej och din häst

Foto: Frida
Lazda är min fina lilla D-ponny. Jag har haft henne sen julen 2007. Hon älskar att hoppa och att visa upp sej. Hon är importerad från Lettland och kom till en ridskola direkt. Sen köpte vi henne. Hon är världens goaste och personligaste lilla tjej. Ibland är hon jobbig, hon har verkligen sin egen vilja. Men för det mesta vill hon göra allt rätt. Just nu har hon muskelskador. Jag har fått höra att hon har haft problem med ryggen hela sitt liv. Det fick vi inte veta när vi köpte henne. Hon gick igenom besiktningen utan några anmärkningar alls. Jag vet inte om hon någonsin blir helt frisk men jag hoppas verkligen det!
Elin är jag. Jag fyller 15 i april och går i åttan. Jag har ridit sen jag var liten. Först på en liten shettis och sen på ridskola från att jag skulle fylla 7. Förr dansade jag ganska mycket. Fram tills jag var 11 och skulle fylla 12, då ville jag satsa mer på ridningen eftersom jag fick Lazda. Andra intressen jag har är att fota och att spela piano. Jag har också två kaniner hemma (fast den ena är min lillasysters).

The list

Någon tipsade mej om en lista så jag tänkte att jag kunde börja med det :)

Dag 1 - Presentera dig och din häst

Dag 2 – Min första häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport

Dag 4 - Hur började mitt häst intresse

Dag 5 - Det här finns i min rykt låda

Dag 6 - Det här äter min häst varje dag

Dag 7 - Min favorit grej i stallet

Dag 8 - Min hästs vardags outfit

Dag 9 - Mitt bästa häst minne

Dag 10 - Mina drömmar

Dag 11 - En bild på stallet

Dag 12 - Det här saknar jag

Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst

Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra

Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

 

Så det här kommer ni få läsa om de närmaste 15 dagarna. + lite annat också så klart!


Sovmorgon

Idag hade jag lite sovmorgon. Skönt, eftersom jag var i stallet så länge igår. Man blir lite trött av att vara i stallet länge men det är nog för att man har så roligt ;) Tack igen Frida för en jätte rolig helg!
Idag ska Hanna (Hannas blogg) följa med mej till stallet. Jätte kul kommer det bli! Synd bara att Lazda är skadad igen.
Mina rosetter. Den närmaste är från våran första "riktiga" tävling. Div III.

Final

Finalen i kväll då. Vilka hejar ni på? Själv gillar jag Danny, The Moniker, Swingfly och Eric Saade är väl ganska bra.

Bilder

Här får ni lite fina bilder på mitt extremt snygga träns jag hittade i källaren... Visst är det jätte fint? Så där mögelgrönt och fint! Mögelgrönt är ju jätte fint. Stelt och bra var det också.
Före:
Under:

Efter:

Det rena, fina vattnet:

Tack för bilderna Frida!

Putsardag+gårdagen

Igår kväll var jag hos Frida (Fridas blogg). Det var jätte kul! :D Vi åt jätte god mat sen kollade vi på let's Dance (och datan mest haha). Jätte kul var det, tack för en rolig kväll Frida!
Sen idag då. Jag kom till stallet halv nio. Vi masserade först i två timmar, sen gick jag en liten runda (eftersom Lazda haltade i torsdags) och Frida red en längre runda. Sen åt vi och kollade på Vänner. Sen började vi putsa! Jag putsade: 2 träns, 1 sadel, 1 martingal, 1 lädergrimma, 1 par skor, 1 par chaps. Bilder på det ena tränset kommer sen, vi glömde skicka det från Fridas mobil. Jag åkte hem halv sju. Så jag var där i 10 timmar. Sjukt roligt hade vi haha. Till våren/sommaren ska vi ha en fotodag! Ta lite fina bilder på Steppas och Lazda. L Ä N G T A !
Fina Steppas. Foto: Frida, lånat från hennes blogg (Fridas blogg)

Freeeedag!!

Nu är jag hemma från ishallen. Kan ni gissa vad? Jag ramlade inte en enda gång. Duktigt! I kväll ska jag till Frida. Det kommer bli sjukt nice, vi ska äta och titta på let's dance/någon film tror jag :D
Här är jätte fint väder just nu. Solen skiner, det regnar/snöar inte och det är ca 5 plusgrader (sist jag kollade).
Foto: Jag

Stall...

Förut hade vi Lazda i ett stall som många kan tycka är det perfekta stallet. Där fanns två stora ridhus (det var lektioner i halva det ena), en stoooor grusbana, en gräshoppbana, två dressyrbanor, två terrängbanor, en skog och ca 15 minuter från havet. En dröm? För mej är det väldigt viktigt att vara med människor som har i alla fall lite medkänsla och kan vara lite snälla. Visst fanns det dom som var snälla men majoriteten var inte alls snälla. Detta till exempel: Vi måste planera två veckor i förväg vem som ska ta vilka insläpp, utsläpp och fodringar. 2 av varje på en vecka, lördag och söndag räknas inte eftersom alla ändå är lediga då... Hästarna ska ha mat vid 7 och släppas ut 10. Tas in tre och få kvällsmat vid 6. Inte riktigt lätt med utsläpp när man går i skolan va? Man måste sopa i gången innan man rider, annars får man en utskällning av dom andra. Massa skitsnack och viskningar bakom ryggen. Inte min stil! Nu står vi i ett stall som har en liten ridbana och vägar att rida på. Men vi har också världens snällaste människor där. Så jag står hellre i ett litet stall med jätte snälla och goa människor än i ett drömstall med tykna, egoitiska människor som bara snackar skit...

Ishallen

Idag ska jag till ishallen med skolan. Vi börjar kvart över 11. S k ö n t ! Sen ska jag väl till stallet när vi har slutat. Det blir väl antagligen ingen ridning, kanske att vi går en liten liten runda med henne... Jag fixar ett tidsinställt eftersom det inte finns internet där. Ha det bra!

Tack!

Tack för tipsen:
Frida (Fridas blogg)
Josäfin (Josäfins blogg)
Denise (Densies blogg)
Johanna (Johannas blogg)

1 steg fram och 2 steg tillbaka...

Idag haltade Lazda. Mycket. Vi följde med Frida när hon skulle träna. Så vi ringde till massören och frågade vad hon trodde. Hon trodde att hon hade sträckt sej så vi masserade jätte mycket. Efter det blev det lite bättre men ändå. Varför går det alltid så dåligt varje gång det har gått det minsta bra? Varför, varför, varför är livet så orättvist? Hjälmen var ju skön i alla fall...

Det är dej jag vill vara med, du är den bästa ponnyn i världen.

Tipsa nu!

Ska fika nu och sen åka till stallet. Jag har lite slut på idéer så ni får gärna tipsa om vad ni vill se mer av i bloggen! Alla som tipsar får en länk i ett inlägg!

Bild på Svantes grejer när vi fick gå "bakom kulisserna" på GHS. Shit vilken ordning han har!

Grattis mamma

Idag fyller min mamma år. Grattis mamma! Idag ska jag kanske åka till ridhuset på kvällen. Det beror på. Det ska typ storma här idag/ i natt... Inte kul! Jag ska cykla hem med. Vi får väl se hur det går...
Busig.se Världens busigaste lilla C-ponny! En gång red jag Klubbmästerskapen i hoppning. Gick det bra? Naa... Inte riktigt... Det var fullt på läktaren, fina tävlingshinder. Vad tänker lilla Kjell då? Åh vad mycket folk som har kommit bara för mej, nu måste jag busa så mycket jag kan... Jag red mot första hindret. Där tog det stop. Sen andra hindret. Där tog det stop igen. Sen var vi uteslutna efter tredje... Han travade ut nöjd och glad. Den andra tjejen som red klarade ettan tvåan och trean som jag hade kämpat honom över och sen tog det stop på fyran. Sen tog han ett litet ärevarv i ridhuset ;) Kjelleponken kallade jag honom. Söt!

Onsdag

På lördag ska jag och Frida ha en putsardag. Duktiga tjejer! Jag ska försöka hinna med att pusta allt, vilket är sadel, träns, martingal, chaps, skor mm. Ha, jag hittade ett hel grönt gammalt träns i källaren för någon dag sen. Liite mögligt... Man ska inte ha lädergrejer i plastpåsar i en källare. Inte bra.
Idag gick vi en lite runda med Lazda. Det blev super halt sen när vi hade gått ungefär halva...
Saknade lilla Fia <3 Första "medryttarhästen". Hon stod i samma stall som mamma hade sin andra häst. Jag fick rida så mycket jag ville. Och en gång ramlade jag av 5 gånger samma ridtur!

Neeej!

Det snöar här igen. Nej nej nej! All snö hade ju försvunnit nu och så kommer det mer. Nej! Idag ska jag nog åka till ridhuset i alla fall. Man vill kanske inte rida ut i jätte mycket vind och snö...
Foto: Marita i stallet

Onsdag

Nu sitter jag i skolan och ska snart börja matte/NO. Grattis till vinnarna igen:
Jessica (Henne blogg) Josäfin (Hennes blogg) Frida (Hennes blogg)

Foto: Jag

Vinnaren(vinnarna)

Ni var väldigt duktiga på att gissa! Det var inte så många som var med så alla får en länk + att vinnaren får en till i morgon. Bara för att jag är så snäll ;)
Rätt svar: Lazda är 144,7 cm. En mellanstor D-ponny.
Det var väldigt jämnt men eftersom tre var så lika får dom dela på förstaplatsen. Det är lite närmare till 145 men det är ju kanske inte direkt lätt att gissa på millimetern. (som Frida ändå gjorde )

1:a: Jessica (Hennes blogg) 145 cm, Josäfin (Hennes blogg) 144 cm, Frida (som också kom tvåa)
2:a Frida (Hennes blogg) 143,6 cm ;)
3:a (inte riktigt med men du får ändå) Rebecca (Hennes blogg) som trodde B-ponny
Kul att se vad ni trodde! Jag kan faktiskt förstå Rebecca, hon ser ganska liten ut om man inte har sett henne så mycket. Grattis Jessica, Josäfin och Frida ni får länk i morgon med :)
Foto: Frida

Gissning!

Vi kör en liten gissning
Hur hög tror ni att Lazda är? (ni som inte redan vet då) Den som kommer närmast får en länk.
'


Alla gissar!!

Semledagen

Nu är jag hemma igen! Solen skiner och vi har 3-4 grader i skuggan. Idag ska jag plugga. Haha sista lektionen idag. Jag älskar min klass. Även om vi är lite dampiga... Nej, nu ska jag äta en semla eftersom det är semledagen idag.
Mums!

Tisdag

Nu sitter jag i skolan. Jag ska ha franska snart. I dag slutar jag två. Skönt! Men jag ska inte till stallet idag, jag måste göra lite läxor... Nu ska jag fortsätta svara på era kommentarer och sen gå bort till franskan. Ha det bra! :)
Fina tjejer... Vi var 12 där tror jag.

Me <3 Charles Owen JW

Åh jag älskar min nya hjälm. Så underbart skön! Den sitter som om den var gjord för mitt huvud. Charles Owen John Whitaker är bästa hjälmen verkligen!
Idag red jag barbacka en liten sväng med Lazda. Det gick bra, lite svårt när det är så mörkt bara...
Haha, grymt fin bild...

Ångest

Vi slutar sent idag och vi ska redovisa tekniken... Jag har typ ångest för att mitt arbete är så sjukt dåligt. Jag kommer få ig. Åh snälla ta mej här ifrån! Snälla snälla snälla! Kan man inte spola fram tiden? Sen direkt efter skolan ska jag åka och köpa hjälmen. Och så ska vi titta på lite andra saker. Jag älskar att kolla på nya hästsaker. Ännu mer än att shoppa till mej själv haha.
Min min min :D

Girl you're amazing just the way you are

Nu är jag hemma från stallet. Det gick så sjukt bra idag också! Hon är sååå mjuk i munnen, det räcker att hålla jätte jätte löst i tyglarna och "skaka" lite lätt på tygeln och självklart driva på lite så går hon stadigt och fint i en perfekt form! Det har aldrig varit så förut, hon har alltid kört upp huvudet och varit jätte hård i munnen.
Right now, when I'm with you life is amazing

Ha, alla har vi varit små... Ser ni min otroligt fina tröja? Väldigt snyggt med en röd mössa till också. ;)

Söndag

Idag ska jag plugga. Jag hann inte det i fredags och inte igår... Inte bra. Jag vaknade för ett tag sen och har redan börjat. Duktigt ;) Jag ska snart gå och äta frukost och sen får vi se. Det blir väl någon liten tur med Lazda också.
Så här fin kan en vit häst bli när man har ridit på en åker full med maskrosor... Lite lite svårt att få bort det sen... Och fina märken efter benskydden med! ;)

Hiss eller Diss?

Jag dissar GPA first lady. Inte fin alls. Skärmen är verkligen för stor tycker jag. Men vem vet, den kanske är jätte fin när man ser den i "verkligheten"?

Vad tycker ni, Hiss eller Diss?

Rakt bett

Idag provade jag rida ut på ett rakt bett. Frida hade ett som inte passade Steppas och det fick vi låna. Det var precis att det passade... Men hon tyckte om det i alla fall! Hon var lugn i munnen och sög på det eller vad man ska säga. Så det kommer vi nog fortsätta ha ibland. Det är ju bra att byta. Jag har hört (av en veterinär) att man ska ha tre olika bett. Ett två/tredelat, ett rakt och ett starkt. Jag har ett tredelat, ett rakt och ett jaktstång. Fast jag använder bara jaktstånget när jag ska galoppträna på åkern. Hon blir jätte stark då eftersom hon har tävlat ponnygalopp förr.

Ny hjälm

Idag har jag varit och provat hjälmar! Jag hittade bara två som passade. Och en var grå så den vill jag inte ha. Så det blir en John Whitaker. Galet skön var den, det var som om den var gjord för mitt huvud. Jag ska köpa den på måndag eftersom jag ville kolla i lite olika affärer och jag hittade den i den första. Jag red ut en runda med Frida förut. En lång runda. Det var mysigt, bara att det blåste ganska mycket. All våran snö är borta nu!!

Min min min... På måndag :)

Hemma från AWSOME träning! :D

Åh träningen gick super super super bra! Bästa träningen någonsin! Lazda tyckte att det var jätte roligt och gjorde sitt bästa. Hon var avslappnad och mjuk. Jenny var sååå bra! Lugn och positiv så att man blev positiv själv. Då blev jag positiv och mjuk, följsam och allt bra. Hon sa att jag satt fint. I lodrät sits och hade mjuka och fina händer! Det har varit mitt mål jätte länge. Och det bästa av allt: Hon sa att Lazda var fin. Hon sa att det är varje tränares dröm att få jobba med en så fin och oförstörd häst!! :o För Lazda har definitivt INTE varit oförstörd. Åh man blir så otroligt glad när man får positiv kritik för det man gör! Bästa träningen någonsin!

Never give up hope for someone you love <3

Nu!

Nu börjar träningen!!

Träning idag!

Idag ska jag träna för första gången på ca 9-10 månader! Vi får se hur det går. Det blir nog mest skritt men kanske lite lite trav också. Det är en ny tränare också, Jenny heter hon. Kvart i åtta ska jag träna så det är ganska sent. Men men vad gör man inte för att Lazda ska bli frisk? ;) Jag är jätte taggad, jag har inte heller tränat på så länge... Lite nervös med eftersom det är ny tränare och första gången på länge. Wish me good luck!
You are my angel on earth <3

Fredag!

Den här veckan har gått snabbt! Den var rolig för jag var på ledarskapsutbildning. I kväll ska jag träna. Hoppas att det går bra! Det blir antagligen bara en halvtimme i skritt men ändå. Det är skönt att komma igång och träna. Även om det bara är en liten stund. Nu ska jag fortsätta jobba...
Edit: Detta var inlägg 500 :)
Foto: Jag

Torsdag

Förlåt för dålig uppdatering idag också. Jag får bättra mej till i morgon ;) Vi åt thaimat idag. Och självklart lyckas jag ta den starkaste av alla rätter... Smart. Och ramlösa till gör inte direkt saken bättre...
Jag red ut med Frida idag. Det var lite mörk men men. Jag fick jätte ont i ryggen. Inte bra. Men sadeln var jätte skön i alla fall. Jag hade mitt marinblå schabrak med Lazda-texten. Fint! Nu ska jag göra läxor och kolla på Sveriges värsta bilförare.
Frida och Steppas. Bild från Fridas blogg http://friiiidacarlson.blogg.se/etshighstepper/

...

Ååh jag blir så arg på internet! Det har dampat hela eftermiddagen. Inte ens våran telefon funkade? Så det är därför det inte har varit någon uppdatering idag. Jaja, nu funkar det i alla fall! Fast det är tydligen solstorm eller vad det hette och då blir det störningar då och då. Och det kommer hålla på några år... Ledarskapskursen var jätte kul i alla fall. I morgon ska vi äta thaimat. Mums! Lyx ju. Nu ska jag passa på att göra lite läxor som jag behöver internet till.
Här är en bild jag har redigerat:
Före:
Efter:


House

Nu ska jag kolla på House. Som vanligt haha. Vi var och lämnade vår sadel idag. Den ska få en till stropp och stoppas om lite. Hoppas att det blir bra! Jag har en Knights Sir John. Det är en allroundsadel som är mer mot hopp. Jag tycker faktiskt mer om den än en vanlig hoppsadel för dom kan vara så små ibland. Den här är lite större så att man får bättre knästöd. Tycker jag i alla fall.
Den är jätte skön att hoppa i

Hemma

Jag är hemma nu från skolan. Duktig har man varit och cyklat till och från skolan idag. I morgon är det ledarskapskurs. Det blir säkert jätte kul. Skönt att inte bara sitta i skolan vid datorn hela dagarna och jobba. Men det betyder att det kommer vara lite dålig uppdatering. Eftersom jag inte kommer ha med mej min dator dit. Nu ska jag fika och sen ska jag göra lite läxor.
Foto: Jag

Hiss eller Diss?

Hiss till prisutdelningslåten på GHS. Stand up for the Champions. Haha vet inte varför jag gillade den men Hiss till den!
Vad tycker ni, Hiss eller Diss?
Det går inte att bädda in, blogg.se dampar... Och hoppa över det andra lyssna bara på "refrängen" ;)


Tisdag 1/3= Vår?

Nu månad, nya tag... Jaha, nu är det vår. Eller i alla fall är det vårmånad eller vad man ska säga. Hoppas att våren kommer nu! Idag ska jag inte till stallet. Jag ska göra läxor. Wiho. Not. På fredag ska jag träna för en ny tränare. Jenny. Dressyr är det, men jag ska nog bara skritta och kanske lite trav. Hehe tiden är väl sådär, kvart i åtta. På kvällen. Men jaja, duktiga tjejer tränar på helgen. Eller? ;)
Foto: Jag