bloglovin

:(

En av SVT-sportens klassiska profiler Jan Svanlund har gått bort efter en kort tids sjukdom.

"Svanis" kom till SVT på vårvintern 1966 och har varit företaget trogen sedan dess. TV-sporten blev hans arena och här har han gjort allt. Redigerare, producent, reporter, kommentator, programledare. Inget område var honom främmande även om motor och hästsport blev profilområden. Ronnie Peterson, Björn Borg, Ingemar Stenmark och Malin Bayard är några av de stora som intervjuats och skildrats av "Svanis". Hösten 2006 gick Janne i pension.

Fast bara i teorin. Till allas vår glädje fortsatte "Svanis" att jobba - inte minst med den ridsport han älskade. På söndag skulle han egentligen ha kommenterat världscupsavslutningen. Det blev tyvärr inte så.

-Vi har förlorat en kompis, en strålande yrkesskicklig TV-man och en viktig del av vår historia. Det är en tung dag för SVT-sport. Men "Svanis" finns kvar hos oss och hos alla som följt sport i TV under de senaste fyra decennierna. Av den kalibern var hans insatser, säger Per Yng, chef för SVT Sport.

På SVT:s Facebook har under dagen hyllningar till Jan Svanlund stadigt trillat in. Det här är några axplock:

Känns så overkligt att förlora någon man växt upp med. Vi kommer alltid att minnas dig Janne! Vila i frid!

Hörde just att Jan Svanlund är död. Min barndoms sportnyhetsuppläsare i den röda kavajen :-(. Tack för allt, Jan!

Hörde att Jan Svanlund gått bort. Oerhört tråkigt. Han var fantastisk!

Fy vad tråkigt att läsa. Aldrig träffat Jan personligen men som sportkommentator var varje sändning han refererade en älskvärd stund för oss idrottsälskare. Tänker i denna stund på Jans anhöriga samt arbetskollegor på svt sport:-(

Tråkigt att läsa om att en av era medarbetare på SVT gått bort. Jan har på ett eller annat sätt alltid funnits med när det varit sport. Men han kommer ändå att finnas med när vi ser på er på SVT. Tack för allt Jan.

Jag minns honom bäst från Lilla Sportspegeln där han tillsammans med Jacob Hård, Artur Ringart och Jane Björck Jensen bland andra, levererade ett lysande Lilla Sportspegeln.

Jan Svanlund blev 69 år.

Källa


Källa

Ni som inte vet vem han är, det är han som brukar kommentera när det är ridsport på TV tillsammans med Lotta Björe


Kommentarer
Postat av: Jessica josefsson

sv; tack :)

2011-03-27 @ 19:20:02
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback